Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řadu Vašich myšlenek považuji za moudré, jen

- nepleťte levicové a naivní intelektuály.  V minulosti levicoví spíše nefandili multi, protože v tom viděli ohrožení našinců, jejich pracovních míst, sociálních vymožeností apod. Mám na mysli skutečné intelektuály, ne kavárenské povaleče a snílky. Imigranty do Evropy dotáhl především kapitál, protože potřeboval lacinou sílu.

- pro "vědeckou" diskusi, pokud je idnesu možná, bych nenazýval všechny marxisty cvoky. Život před 100, 150 lety musel být pro většinu lidí z dnešního pohledu strašný a nelze se divit úsilí o jeho zlepšení, byť názory na to mohly být i nedobré

- marxisté vždy považovali práci za základ bohatství, možná až příliš. Teoriím o nepodmíněném příjmu, byť se trochu považuji za levicového, nefandím. Společnost na něj není připravena.

- otázka je, že když Němka má za život 1,4 dítěte a kdybychom věděli jak je to u "bílých" Francouzek, nebude to o mnoho lepší, tak co s tím? Přesvědčovat, vyšší dávky, lepší pracovní podmínky? Je možné, že se tradiční Evropa vyčerpala a pak není řešení podle Vašeho gusta.

0 2
možnosti

Neni duvod zvysovat populaci. Uz proto, ze automatizovana a robotizovana vyroba prevezme, obecne, obrovsky pocet pracovnich mist. A planeta Zeme si jen zhluboka oddechne, kdyz nas bude o par miliard mene. A ptaci zase roztahnou sva kridla.

3 1
možnosti

Z čeho jste, prosím, vzal myšlenku, že za větu :" Země patří lidem a člověk se může stěhovat kam chce", říkají levicový intelektuálové? Vy jste pravicový intelektuál? Bože...zase jeden ideově zatížen ;-D

1 2
možnosti

Ze by nasledovnici VH ci jim podobni?

1 1
možnosti

Tak pod tento skvost se rad podepisu. Diky, karma je malo i kdyz ji dam.

6 1
možnosti

S dovolením se připojuji R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.