Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

s prvni casti souhlas, s druhou uz mene, protoze i kazdy volic Zemana muze mit jiny duvod (ve vasi terminologii nazor) proc Zemana volil.

0 0
možnosti
JS

J88a76n 31S20v75a51t36e38k

31. 1. 2018 11:21

Rozděluje nás ne osoba prezidenta, ale způsob volby samotný a způsob před(i po)volebních výroků části stoupenců obou kandidátů.

Pokud do druhého kola postupují dva kandidáti, je míra pravděpodobnosti, že volby skončí přibližně fifty-fifty, velmi vysoká. A vždy tak hrozí, že přibližně půlka voličů bude naštvaná a druhá zhruba polovina voličů bude ráda (a část z nich bude dokonce obrazně tancovat na pomyslném politickém hrobě kandidáta a bude dávat najevo svou exaltovanou /tj. přehnanou/ radost a "přilévat tak symbolicky ocet do ran poražených").

Chyba je tedy v nás všech, nezávisle na tom, koho jsme chtěli či nechtěli za prezidenta.

Paradoxně, pokud by volil prezidenta Parlament, byli by možná "naštvaní téměř všichni", ale k tomuto rozdělení společnosti na dva přibližně stejné tábory by nedocházelo.

Z toho lze dokonce vyvodit i onen názor, že situace, kdy jsou občané nuceni se rozhodnout např. v referendu (tj. odpovědět na otázku typu ano-ne), vede často k výraznému posílení rozdělení občanů na dvě přibližně stejné navzájem disjunktní skupiny (viz Brexit). A toto rozdělení představuje především pro malé a středně velké národy riziko, že budou jednou "pozřeni" někým větším (a je jedno zda zprava či zleva, ze západu, severu, východu či jihu).

1 0
možnosti
DB

stačí si uvědomit moto vládnoucí třídy...........a platí již několik dlouhých tisíc let..........ROZDĚL A PANUJ..........

A TAK cokoliv co umožní rozdělení lidu na dvě oponentské skupinky je výborné a přínosné především pro vládnoucí třídu..........jenže lid tohle nikdy nepochopí....nechápe to už několik tisíc let..........

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
23 3
možnosti
AP

Když se budu ucházet o funkci vedoucího na WC, tak jaký vliv na mé dosazení do funkce bude mít můj názor na EU, EURO nebo na imigranty?

Asi podobný, jako na funkci prezidenta. Žádný. Ale hlavně, že voliči Zemana našli důvody, proč ho volit za prezidenta :-P

1 2
možnosti
TF

Bydlíme v nějakém domě (EU), místo toho, abychom se ho snažili opravit, budeme na něj jen nadávat a volit důvěrníka našeho bytu (prezident), který bude taky nadávat, používat vtipné bonmoty, ale nebude nic konstruktivně řešit. Nebude se tak s ním bavit ani správce celého domu, ani další bytoví důvěrníci. To asi nikam nevede. A jestli raději z takového domu chcete odejít, je to řešení, ale můj názor je, že lze pak odejít bydlet leda tak někam pod most.

4 3
možnosti
DT

Veselé opravování. U prvního návrhu vám rada vlastníků vysvětlí, že jste tam jen v nájmu a že to máte nechat na elitě, které ten dům patří.

Tak jako Drahoš...

5 2
možnosti
KK

OK, nebudeme nálepkovat.

To by ale s ohledem na těsný výsledek měla aplikovat druhá strana.

No nevím, 80% voličů Zemana spojuje hlavně to, že jsou proti pražské kavárně, pochybuju, že je přesvědčíte aby nenálepkovali a začali používat mozek. :-/

5 5
možnosti
JH

J29i61ř53í 51H19u70m53l

31. 1. 2018 15:59

právě takoví géniové jako vy poslali pana Drahoše do propadliště dějin :-P

3 0
možnosti
JB

J97i36ř14í 48B94u82r49š51a

31. 1. 2018 10:27

Pane Houško,opravdu skvěle a pravdivě napsáno.Karma!!!

1 0
možnosti
Foto

Stručné a srozumitelné R^

Porazit Zemana měla být jednoduchá politická trojčlenka. Stačilo najít kandidáta, který by si uvědomoval dlouhodobé důsledky islamizace Evropy... :-/

4 2
možnosti
Foto

On tam takový byl, např. pan Hynek, vysokoškolsky vzdělaný (matematicko-fyzikální fakulta), takže by neměl vadit ani po této stránce. Člověk pevných postojů, s jasnou vizí, vlastenec, o žádné jeho ostudě nevím, ani že by se opíjel atd.

Tak proč byl od začátku upozadňován? Moje maminka (bez internetu) si ho všimla až v debatě, předtím znala z vyzyvatelů jen Drahoše. Proč? Nabízí se jediná odpověď. Vyhrát nesměl nejen Zeman, ale ani nikdo jiný, kdo prosazuje národní suverenitu a nechce slepě poslouchat příkazy z Bruselu.

10 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.