Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

66.

zdůrazňuje, že je důležité spojovat zemědělce v družstvech !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

děs polila mě při čtení opravdu hrůza a studený pot

0 0
možnosti
Foto

Mate pravdu. Ale ta veticka o masivni nezamestnanosti je v soucasnosti trochu mimo.

0 0
možnosti

Jak kde, zeptejte se mladých ve Francii a dále v jižních státech.

0 0
možnosti

Tez by se mohla uplatnit vyhlaska, kazdou hodinu na 5 minut prestart dychat. Jak je znamo, kazdy clovek vydechuje (krome jineho) sklenikovy plyn CO2 a tim prispiva k oteplovani planety.

0 0
možnosti
Foto

Ale meli bychom CO2 zpet vycucavat ze vzduchu a poustet ho do obrich skleniku ve Spanelsku nebo ho prodavat vyrobcum sycenych limonad. A jeste lepe, kazdy clovek by mel za vypousteni CO2 platit poplatek. Pokud neprokaze, ze jej nevypousti, nebo ze ho neprodal.

0 0
možnosti

Ale ty potraviny NEDOSTAVAME zadarmo! Jestli jsem musel v praci odpracovat 8 hodin, pak nakoupil potraviny ktere jsem vyhodil, tak predevsim plytvam SVYMI 8 hodinami prace. A to je jen a jen moje vec. A za druhe je nevyhazuji z dlouhe chvile. Zrejme se zkazily drive nez mely, prehledl jsem zivotnost, byly v kondici ze by je ani pes nezral, anebo s nema bylo neco spatne. A kvuli tomu nepojedu 25km abych reklamoval neco za 35 korun. Proste priste si dam vetsi pozor...

3 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem jen perex. Máte tam drobounkou chybičku jít-jíst. Ale o tu nejde.

Já dělám totéž i bez nařízení EU. Často se nám v lednici toho nahromadí příliš a já koncem týdne velím: Jeden den vyprázdňujeme lednici.

0 0
možnosti

To nelze číst.

Pracoval jsem s mnoha zákony (na zpracování některých se i podílel), se zákony i vyhláškami.

Něco tak příšerného jsem vždy četl v preambulích státnických aktů. (J e n v preambulích.)

0 0
možnosti

J36a31n 13B62u62r26i58a56n

18. 5. 2017 9:29

Evropský parlament vyzval členské státy:

"aby motivovaly domácnosti k boji proti plýtvání potravinami tím, že budou podporovat každotýdenní den zbytků a poskytovat spotřebitelům informace o tom, jaké osvědčené způsoby nakupování a vaření by si měli osvojit, aby omezili plýtvání potravinami;"

Jedna věta. Víc tam toho o dni zbytků není.

Takže nic nenařídil. A tvářit se, že celé usnesení (jak sám uvádíte 43 normostran) je o zřízení dne zbytků - to už chce nějakého fištróna, co?

PS: potravinami se v Evropě opravdu plýtvá. To je nepopíratelný fakt.

1 1
možnosti

Vám to celé nepřipadá jako příšernost? Superbyrokratický hnus? Bez ohledu na případná důležitá fakta (?) v textu obsažená? Opravdu jste celé pročetl (pozorně) a porozuměl? Opravdu bylo třeba takový text zpracovat, pětadvacetkrát připomínkovat (věřte, že nepřeháním), upravovat, projednat a v desítkách jazyků vydat (po ověřovacím zpětném překladu do původního jazyka)?? Opravdu?

9 0
možnosti

Četl jsem jen úvod, ale na první reakci mi to stačí:

V úvodu se píše o tom, jak se plýtvá potravinami.

Ty se však pěstují na půdě. A je zajímavé, že neustálý zábor dalších a dalších hektarů půdy všude na planetě nechává tyhle orgány v klidu.

To je mnohem horší plýtvání potravinami, i když plýtvání nepřímé, než to, že člověk vyhodí něco, co nestačil spotřebovat a ono to mezitím chytilo plíseň.

Suroviny spotřebované na potraviny, které nakonec byly bez užitku vyhozeny, narostou za rok znovu. Tím to plýtvání neobhajuji, pouze poukazuji na to, že je to menší zlo. Tím větším zlem je totiž to, že na zabrané půdě už za rok nic znovu nenaroste. Tam je ta ztráta definitivní.

2 0
možnosti

Suroviny možná narostou, ale tyto suroviny nerostou jen tak samy od sebe. Je třeba pole zorat, zasít nebo zasadit, obdělat, sklidit, zpracovat, distribuovat. Máte vůbec představu, kolik se při tom spotřebuje např. nafty a benzinu, což jsou zdroje neobnovitelné, na něž zatím nemáme adekvátní náhradu ? O tom, že se při spalování nafty a benzinu ničí životní prostředí a klima planety ani nemluvě.

0 1
možnosti

I14v39o 16B70o10u71š31e

18. 5. 2017 8:56

Děláte dojem, že všech těch 40 stran textu je o tom "zákoně". Přitom jde jen o jednu větu: "57. vyzývá Komisi a členské státy, aby motivovaly domácnosti k boji proti plýtvání potravinami tím, že budou podporovat každotýdenní den zbytků a poskytovat spotřebitelům informace o tom, jaké osvědčené způsoby nakupování a vaření by si měli osvojit, aby omezili plýtvání potravinami;"

1 2
možnosti

No ovsem, v populaci hojne zastoupeni duchodci potrebuji navod KOLIK, JAK a do JAKE melty nalamat chleba. Od EUnijniho ourady.

6 0
možnosti

Tak nejdrive cloveka napadne, co je to za povedenou taskarici. Nez clovek klikne na odkaz a ztrati naprosto rec.

7 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.