Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J74a23n 40R50á41ž

11. 1. 2016 14:14

Multikulturní sluníčka nemohou přece nikoho přesvědčit, že je možno bezproblémově integrovat Araby a Afričany. Když se to nepovedlo i při vynaložení miliardovych částek a působení stovek různých organizací s Cikány, tak jak může ještě někdo věřit, že se to povede s novými kočovníky.

Když vidím nějaké sluníčkové naivky, toužící pomáhat Arabům nebo Afričanům, vždy se jich zeptám, proč svou energii nevěnují czivilizování Cikánů. Odmítají to, protože se to nehodí do jejich Hate Free představ a pomáhat nějakým Cikánům není přece cool!

2 0
možnosti

Zkusme oddělit tři nezávislé fenomény:

1) Hodnoty a chování v kultuře, z níž vzešli uprchlíci

2) Hodnoty významné části společnosti, které reprezentují i vrcholní politici jako např. německá kancléřka

3) Incident mezi uprchlíky a ženami v Německu.

Chybou je, že příliš snadno a rychle ty tři fenomény nějakým apriorním způsobem spojujeme. Tyto fenomény spolu sice souvisejí, ale spíše souhrou okolností.

Tak například fenomén 1 je danost, která nijak nesouvisí s tím, že do Německa přišli nějací uprchlíci. Díky jejich příchodu teprve my máme možnost tyto kulturní hodnoty poznat, ovšem zcela jistě ne objektivně (vidíme vždy to horší a křiklavější).

Fenoménem 2 jsou hodnoty, které lze charakterizovat důrazem na korektní, nepředpojatý přístup, maximální toleranci a respekt, maximální přiznání práv člověku... Ovšem to vše v důsledku vedoucí k vykořenění tradičních hodnot, jejich pevné struktury a hierarchie, vedoucí k prázdné a pokrytecké hyperkorektnosti a toleranci všeho jen ne oponujících postojů.

3. fenomén pak je incident (případně skupina incidentů), kde zatím nelze s jistotou říci, do jaké míry byl spontánní, nicméně něco podobného známe i z prostředí, z něhož (alespoň někteří) uprchlíci vzešli. Abychom však zůstali objektivní, je třeba pochopit, zda takový incident je čímsi typickým, ojedinělým, zda není nebezpečí nespravedlivé paušalizace ostatních uprchlíků, kteří byli již přijati (aniž bychom v této souvislosti hodnotili, zda masové přijetí bylo správné).

0 1
možnosti

Pro pana Koláře: Kecy, kecy, kecičky! Jinak blog napsán skvěle a autor mi mluví z duše a srdce! Bohužel už je pět minut po dvanácté a že se EU nějak zreformuje (tedy k lepšímu) nevěřím!

1 0
možnosti

Jsou jedinci kteří odmítají vidět realitu a omlouvají zlo. Kdysi jsem měl zkušenost s pomocí ženám, které byly obětí domácího násilí. Také se člověk setkával s tím, že oběti odmítaly pojmenovat zlo a omlouvaly násilníka.

Tzv. ,,vítači" jsou v tomto podobní - odmítají uznat realitu. Odmítají vidět nebezpečí a bagatelizují jakékoliv útoky a hrozby ze strany migrantů.

12 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.