Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý blog (což je u Vás pravidlo) R^

0 0
možnosti
Foto

Výborný článek, díky.

R^

0 0
možnosti

J71a46r49a 69R96a51n79k

5. 1. 2016 19:02

Karma, vidite to strizliveR^

0 0
možnosti

Jako čistá teorie, vycházející z několika tezí, je váš článek v pořádku. Ovšem odhlíží od některých skutečností: Předně je to velký rozdíl v porodnosti. U nás má každů pátý pár problémy s otěhotněním, u muslimů je tento podíl podstatně nižší. Muslimové mají velkou úctu k autoritám a ke starším lidem. V naší kultuře taky byla, ale již jsme ji odložili. Muslimové mají stabilní rodiny, my nikoliv se všemi důsledky pro vývoj dětí. U nás v nepříliš vzdálené minulosti taky byly stabilní rodiny, ale "překonali" jsme to a nikdo se nad tím nepozastavuje. Jen tyto skutečnosti stačí k tomu, aby nás muslimové převálcovali. Podívejte se do německých základních škol a zjistíte, že v těch nižších třídách mají děti muslimů převahu.

Historie zná mnoho případů, kdy primitivní národ či národy vyvrátily říši s vyspělou civilizací. Dnes mají archeologové v čem kopat.

2 0
možnosti
Foto

Jste příliš laskav. Jde o střet civilisace a Islámu, ne dvou civilisací.

5 0
možnosti

V minulosti zachránili Evropu před islámem opakovaně jen katolíci. Z boku také pravoslavní, to jim nelze upřít. Ale evangelíci ani reformovaní ani anglikáni tíhu boje s islámem nenesli nikdy a mnohdy naopak házeli katolíkům klacky pod nohy.

Vy tvrdíte, že dnes zachrání Evropu před muslimy ateisté? Smát se či plakat, to je oč tu běží...

0 2
možnosti
Foto

Katolická ikona Halík zametá islámu a muslimům cestičky kamkoli chtějí v Evropě jít.

V Chorvatsku za II. sv. války se spojili katolíci s muslimy a společně prováděli šílenou genocidu pravoslavných, cca 60 - 800 tisíc brutálně zavražděných mužů i žen, včetně těhotných. Za tuto celoživotní prokatolickou misii byl Janem Pavlem II. blahoslaven tehdejší hlava ř-k církve kardinál Stěpanič .....

Pane Chovanče, studujte historii. Co se týče rakousko-uherska, tak úspěšně bránili především a plně oprávněně sami sebe. Jak moc se dá Rakousko-Uhersko označit za katolický stát je velikou otázkou.

Na papeže vyloženě kašlali.

0 0
možnosti
Foto

Tak. Největší chyba v současnosti by byla jít proti islámu na základě víry. To už tu bylo, a skončilo to šrámy na obou stranách.

Jedině střízlivý a racionální přístup může mít úspěch.

Karma!

4 0
možnosti

Myslím, že o těch kořenech a tradicích je to především. Píšete, že Rusko se dosud zcela neodstřihlo od bolševismu. To je jistě pravda, ale co byl vlastně Ruský bolševismus? Když se třeba podíváme na stalinismus, nelze nevidět revitalizaci dávných ruských imperiálních choutek spojených s poněkud zvrácenou verzí carství.

A mluvíme-li o Evropě na západ od Ruska, ono křesťanství není zdaleka jen víra prvotních pronásledovaných křesťanů rozšířená následně po celé Evropě. To jsou vlastně tři pilíře: antický, židovský a křesťanský, na kterých naše kultura rostla. A i když se později odstřihla od úzké provázanosti s katolickou (či jinou) církví, zůstala křesťanskou. Myslím, že například představitelé náboženských směrů ve východních zemích vcelku správně pojmenovávají všechny původní obyvatele Evropy, dokonce i evropské stoupence buddhismu a jiných východních náboženství pořád křesťany, protože oni jsou dokonce i v tomto ohledu pořád kulturními křesťany.

Naše myšlení a hodnoty skutečně čerpají z křesťanství. Není nutno budovat v Evropě nějaké zrůdnosti podobné slovenskému katolickému prohitlerovskému státu, nebo podobné tomu, co se zřejmě brzy etabluje v Polsku. Je ovšem velmi nešťastné, pokud si z potřeby hyperkorektnosti amputujeme vlastní kulturní tradice např. v podobě náhrady slova Vánoce za svátky či zákazem umísťování náboženských (či spíše "náboženských") symbolů jako jsou jesličky do veřejných budov.

7 0
možnosti
Foto

Souhla. Nejde o popření kořenů, křesťanství u nás určitě patří mezi ty klíčové a je dobře se hlásit ke všem svým kořenům. Ale současnou společnost nelze budovat jako křesťanskou. Polsko je přesně ten příklad, kde to zdá se nepochopili.

5 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.