Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro místní vševědy: tento film údajně vznikl jako názorná ukázka potvrzující konspirašbí teorii.

http://www.csfd.cz/film/4624-kozoroh-1/prehled/

0 0
možnosti

Můžete nám stručně objasnit, jak a čím ten film potvrzuje tzv. konspirační teorii? ?

0 0
možnosti

Když už jsme u té filmové techniky - díval jsem se pobaveně na jeden celovečerní film vyvracející konspiraci. Vyčerpali snad všechny domnělé důkazy o natáčení ve studiu, pěkný, ale k závěru filmu jsem si všiml, že zřejmě nikdo z konspirátorů nezaregistroval filmový technický detail, který byl na tu dobu určitě pokrokový. Když první modul startuje a zvedá se z povrchu Měsíce stoupá a odlétá do prostoru, kamera jeho pohyb sleduje. No, nějakýho čtvrtýho astronauta tam nenechali, žejo, tak jsem si tak přemýšlel, jak to měli tenkrát vymáklý. Aby měli kameru, která s pomocí čidla sama sleduje pohyb, to mně připadne trochu divoký na rok 1969. Aby ji na dálku řídil některý z těch tří, na to snad zrovna neměli moc času. Pak mě ještě napadlo, že to mohli mít časově sesynchronizovaný s vypočítaným pohybem modulu...

Ví to někdo?

0 0
možnosti
Foto

To že se Američané a Rusové v době studené války předháněli kdo má většího je jasné. Let s posádkou byl na tu dobu velice riskantní a průlet radioaktivním pásmem vyžadoval aby kosmonauti seděli v olověné bedně. (Ta něco váží)

V jakémsi komentáři jsem četl, že pásmem proletěli poměrně rychle a zdravotní následky se očekávaly minimální. Ten šrot co na měsíci leží po různých expedicích ještě neznamená, že tam skutečně byli lidé.

Ale mohlo se to podařit.

Američané umí. Dokázali i zbořit 3 baráky New Yorku přímo ukázkově a to tak, že světový demoliční experti na to koukali jako Bulhaři do mlátičky.:-/

2 6
možnosti
Foto

Je zajímavé, že ve většině případů, pokud jsem za svůj názor hodnocen mínusem, většina co nesouhlasí, nemá odvahu ukázat svou pravou tvář.

Já ano. Mých pár set známých to lehce potvrdí a to jich dost odešlo tam kde se tyto ptákoviny neřeší.:-)

1 2
možnosti

J27i82ř28í 80U16r87b37a50n

27. 12. 2015 23:32

A hlavně, jak jsem už někde četl, Američané nikdy na Měsíci nepřistáli. Všechno to natočili na Marsu ;-D

4 0
možnosti

J67i87ř63í 25U94r32b52a11n

27. 12. 2015 23:44

Samozřejmě, že to nebylo v National Geographic, ale komentář pod nějakým konspiračním nesmyslem...

0 0
možnosti

J18i64ř95í 77U72r32b36a58n

27. 12. 2015 22:13

A hlavně dovedete si představit, jak pečlivě to Rusové sledovali, aby to mohli zpochybnit, když to byl i jejich závod o to, kdo tam bude první... Nepokusili se ani o nejmenší, protože věděli tolik co málokdo z nás dnes. Na to už tehdy měli dost vyspělou techniku.

5 0
možnosti

Příteli, tenhle rozpor tu celkem nedávno vysvětlil jeden významný bloger, specialista na podvod 20.století. Musíme se prý na to podívat tak nějak politicky a dojdeme k závěru, že se tenkrát dohodl Nixon s Brežněvem a výměnou za umoření ruského dluhu a ústupky v odzbrojovacích jednáních měli sověti mlčet a tvářit se, že přistání proběhlo. Takže vše utajeno nejen mezi stovkami lidí v americkém týmu ale i mezi stovkami sovětů, kteří o tom museli také vědět :-))

1 0
možnosti

P29e23t17r 27M56u12n38z37a65r

27. 12. 2015 21:25

Přidám odkaz na video, které se tu objevilo už při minulé debatě.

http://www.videacesky.cz/navody-dokumenty-pokusy/bylo-pristani-na-mesici-zfalsovane

0 0
možnosti

:-)Víte, já jsem trochu, jako nevěřící Tomáš! Když řekl Kristus - vlož prsty do mých ran a uvěříš ! Normální je pochybovat. Tak jako nevěřím překládané verzi o pádu amerických dvojčat a třetího mrakodrapu, kdy se budovy sesuly, jak zdůvodnilo mnoho vzdělanějších lidí a odborníků, než jsem já, řízenou demolicí, tak musím pochybovat i o tomto. Armstrong, řekl jednu větu na měsíci a několik slov na první tiskové konferenci. Vícekrát už se k tomu nevyjádřil. Proč? Nechtěl lhát, bylo mu to trapné, nebo měl obavu aby mu někdo nepoložil otázku, na kterou by nedovedl odpovědět. bylo by přece normální, aby pořádal přednášky,k diskutoval s odborníky, odpovídal na odborné otázky.

Jak to bylo se startem nazpět? Ze země tuny paliva, z měsíce to poháněli rotopedem ? Přesvědčte mě, jsem jenom sedlák ! !!!!!!

1 4
možnosti

:-)....Ještě za třetí - když to bylo tak jednoduché, proč už se to neopakovalo? Přece let na měsíc je brnkačka, a zase bychom získali řadu nových poznatků o Vesmíru ! !!!!!!

0 3
možnosti

P29e46t39r 28A95g85u69l49á36r

27. 12. 2015 20:12

Věřím oběma verzím. Podle mne měli Kubrickovo dílo jako záložní plán pro všechny případy. Mohlo se přihodit cokoliv. Dost špatně by se daňovým poplatníkům vysvětloval nezdar. A mohli mít film také pro případ, že by na měsíci našli něco o co by se neradi dělili se Sověty.

1 1
možnosti

A Stanley Kubrick zahadne zemrel mlad 70 lety, (CIA ?) aby to nemohl vyzradit.

2 0
možnosti
Foto

I81v42a89n 37M38a35r56e86k

27. 12. 2015 19:26

Věřím že Američani na Měsíci byli a Vám karma R^, ale věřím i tomu, že pokud by byl ještě naživu náš genius film.triků K.Zeman, tak při možnostech jaké dnes technika ve filmu nabízí by dokázal věrohodně natočit přistání a pobyt třeba na Marsu , takže tam bysme nepochybně byli první my Češi. 8-o R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.