Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel současný vývoj naznačuje, že dnešní USA se od Ruska moc neliší. V klidu podporují totalitní režimy, které jim pak jdou na ruku.

0 0
možnosti
Foto

Adorovat rusko jistě nelze, ale fakt že konečně ukázalo ,že jde islamisty zasáhnout na citlivých místech, je nesporný. Už jen ten hysterický křik, který se kolem zásahů rozpoutal , to potvrzuje.

4 0
možnosti
ML

Pro mne je to nejvíce prospěšný článek za poslední dobu. Kvalitně analyzuje situaci a souvislosti.

Pane Houška, tento článek zasluhuje karmu jako málokterý R^

5 0
možnosti
Foto

K90a23r90e58l 83C14a26c25h

7. 10. 2015 14:23

Článek jsem si se zájmem přečetl a donutil mě k hlubšímu zamyšlení. Přiznám se, že nedokážu odhadnout vývoj událostí po případném úspěchu Rusů a Assada a proto mě ten článek tak zaujal. Bývalá Sýrie mi byla sympatická právě pro svůj sekulární vývoj, protože není nic horšího, než vzájemná nenávist náboženských fanatiků. Jedinou závažnou vadou tohoto státu byl nepřátelský postoj vůči Izraeli. Kdyby se měla stát Sýrie protektorátem Íránu, bylo by to opravdu neštěstí. Snad bude mít pravdu pan Chovanec, že k tomu nedojde a Assad nějakou masivní islamizaci nepřipustí - tedy pokud to ustojí. Je však opravdu nutné porazit IS a to bez současné porážky tzv. umírněné opozice nejde. (Ostatně jaká je to umírněná opozice, když má zbraně a útočí na oficiální armádu. Kdyby byli umírnění, tak by se omezili na diskuse)

8 0
možnosti
PK

P83a50v91e69l 74K24r38á16l

7. 10. 2015 12:58

Stále se víc obávám,že vetšina Syřanů utíká před Asadem,a po intervenci Ruska se budou počty uprchlíků jen a jen zvyšovat,nebo to skončí genocidou.

0 4
možnosti
JC

Asad vládne už dlouho. Utíkají teprve chvíli. Útíkají až po té, co vznikl Islájmský stát a Syrii postupně dobývá.

11 0
možnosti
JC

Ještě bych dodal, že od Vás jako autora dobrých historických článků bych byl dnes očekával spíše připomínku bitvy u Lepanta.

0 0
možnosti
JC

Myslím, že tentokrát se dost mýlíte. Rusko se považuje a vyjma období socialismu také vždy považovalo za ochránce křesťanů na Předním východě. Je to národní tradice, dokonce s jakousi historickou právní oporou. Porazí-li Putin islámský stát a bude-li moci ponechat Asada u moci (což nechtějí USA a proto vyzbrojují islamisty proti Asadovi), žádná masivní islamisace Sýrie neproběhne. Spíše lze očekávat opak - muslimové z ní utíkají do Evropy a křesťané tam zůstávají. Spíš dojde k tomu, že se melchité i maronité přikloní k orthodoxii.

2 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.