Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi dobře napsané. Jen se obávám, že sluníčkář,zabývající se stavbou vzdušných zámků už člověka nepovažuje za živočicha, ale jakousi uvědomělou bytost bez instinktů. A obávám se, že to tak zůstane, než mu nějaký imigrující konkurent zcela živočišně a instinktivně nerozbije hubu...

0 0
možnosti
Foto

Bohužel je to tak, tenhle odzbrojující komentář mi jeden takový věrozvěst nového věku napsal na FB:

"Vzhledem k tomu jak vypadala minulost, a jaké byly následky našeho tzv přirozeného chování myslím že je na čase se od něj odpoutat a být lidmi, nikoliv zvířaty. Ostatně kdokoliv se kdy zaklinal přirozenosti ve svém politickém programu, většinou to nevedlo k ničemu hezkému. Vrcholu kultury se dosahuje bojem proti vlastní přirozenosti, nic nedokáže stimulovat to vyšší v člověku jako toto - proto třeba různé iniciativy ateistů snažících se nahradit náboženství při jeho kulturní přínos vyznívají jako karikatury: toto sebe překonání neobsahují. Souhlas s článkem a s posledními větami: dovolme si být nad-prirozeni, dovolme si být lidmi. Migrační vlna nám k tomu poskytuje krásnou možnost a Evropa bude opět velká."

Myslím, že zapoměl připsat, že ani fyzikální zákony nejsou překážkou, protože když nás budou omezovat, odhlasujeme si nové. Lidi fakt zblbli.

2 0
možnosti
Foto

On je problém s tím, že poměrně velká skupina společnosti, která žádné zdroje nevytváří, chce aby se zdroje i nadále solidárně rozdělovaly a oni mohli sami na společnosti co možná nejdéle parazitovat. Díky tomu přehlížejí, že o tyto zdroje má velký zájem vetřelec a chovájí se v podstatě stejně jako jedinec, který upřednostní dočasné přežití sama sebe před přežitím vlastního rodu, tlupy, společnosti.

3 0
možnosti

J24a51n 71R80á30ž

28. 9. 2015 13:00

Když se přemnoží krysy, začnou se navzájem požírat. Když se totéž stane myším, samice přestanou rodit.

Dokud nebyly humanitární organizace, fungovalo to i u lidí.

0 0
možnosti

Karma. Máte to ovšem moc dlouhé a komplikované na to, aby to běžný sluníčkář pochopil. A pokud pochopí, stejně si to nedá do patřičných souvislostí a bude dál plácat své nesmysly. :-/

5 0
možnosti

Teritorialita, migrace a boj o zdroje jsou předmětem zkoumání ekologie, nikoliv biologie:)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS