Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Část profesorského sboru University Karlovy (soudím posle jejich vystoupení v televizi a podle jejich veřejných projevů) považuji za ostudu našeho vysokého školství. Už jim jen zbývá navrhnout a prosadit přejmenování tohoto ústavu na "Universitu pravdy a lásky Václava Havla"!

Myslím, že by to celkem odpovídalo.

0 0
možnosti

Tohle povzdechnutí nechápu. Za prvé už dnes má právo na studium zdarma každý (bez ohledu na zemi původu), kdo je schopen jej absolvovat v českém jazyce. Za druhé opravdu máte pocit, že pobídka možnosti vystudovat VŠ nějak výrazně navýší motivaci migrantů jít do ČR? A pokud navýší, tak jedině těch, kteří takové vzdělání zvládnou. Na rozdíl od vás mám čerstvé zkušenosti z VŠ ze strany studenta i "učitele" a vím, že po prvním semestru většina těch "lemplů" stejně vypadne. Bez ohledu na pohlaví, rasu, náboženství či národnost.

1 0
možnosti

Co je pro vás zdarma...já bych dnes nechtěla být z Horní Dolní a mít vysokoškoláka....dřív se uvádělo, že je náklad cca 10 tisíc ročně, teď si myslím, že je to i víc...a dá někdo něco pracujícím rodičům (doma mají středoškoláka třeba)...čili snad nějaké sociální stipendium či prospěchové, ale velká sláva to není...

0 0
možnosti

Váš článek doplním poznatkem, že Syřané již u nás v poměrně velké míře studovali technické obory za totáče, a pokud tady zůstali, pracovní výkony, kterých byli schopni, byly, slušně řečeno, nedostatečné. Jejich mentalita je totiž o tom, že potřebují být ctěni, ale nemají potřebu být dovední

0 0
možnosti
Foto

To jste zjistila kde paní Pavlíková ?

0 0
možnosti

S velkou části Vašeho článku souhlasím,avšak se závěrem,že bychom měli šířit vzdělání a jakkoli jim pomáhat,to už zavání implementací demokracie za každou cenu jako to dělají USA. Že následky jejich politiky zasáhnou EU či kohokoli jiného,to už je nezajímá.Jen mám strach,aby nerozdnýchaly problém s Ruskem.Zase bychom to odnesli my.

Nechme islám islámem,nechme kmeny vybíjet se mezi sebou.To jsou jejich kořeny a chtít je mněnit? To by nás vyšlo a vyjde hodně draho a nemyslím jen finančně.

2 0
možnosti

Dobry clanek, takze karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.