Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

nepusti se do toho zadna vlada, jelikoz dite neni volic ... ;-)

0 0
možnosti
VM

Dítě je potencionální volič. Ale měli by si to uvědomit hlavně potencionální rodiče potencionálních voličů a politiky a strany, které tu za posledních 25 let vládly a pro lidi nic neudělaly, zatím co pro svá konta a své lobbisty maximum, prostě nevolit, nevolit a nevolit. A pokud ve svém spektru nenajdete stranu, která by Vám vyhovovala, tak nevolit vůbec. Všimněte si, že se u koryta střídají jedni a titíž. A pokud přijde strana s jinými "myšlenkami", je nejprve mediálně likvidována, aby měli likvidátoři i podporu veřejnosti, a to se jim docela daží, protože stádo nepřemýšlí, ale poslouchá, no a pak tu stranu rozloží. No a zase jsou u koryta neochvějně jedni a titíž.

Nevolím a volit nebudu. Není koho a není co. Tedy využiji demokratické právo ponechat si hlas. A proč. Protože když ho někomu dám, ten ho využije jenom k cestě ke korytu a pak na všechny sliby kálí a dělá si co chce. A nejhorší na tom je, že to, že prdí na voliče vysvětluje tím, že to je ta praktická politika. Tak že, handrkujte se dál u žlabů, ale bez mého hlasu.

1 1
možnosti
Foto

Pro zvýšení počtu dětí je potřeba se zaměřit na hlavní příčinu poklesu, a to je tlak na nutnost studia VŠ u žen. Zatímco dříve stačilo na pozici vychovatelky, učitelky, úřednice/účetní nebo zdravotní sestry vystudovat SŠ, dnes je na stejnou pozici požadována VŠ.

Tzn. studium do 24 let + následně 1-3 roky v práci na to, aby žena dostala smlouvu na dobu neurčitou, tj. aby mohla odejít na mateřskou s tím, že se má kam vrátit. Pak ještě shánění bydlení popř. partnera a bác - je vám 30 a najednou je pozdě.

Řešení se nabízí snadné - ať ženy studují až po dětech. Tzn. typicky ve věku 30 a více, ale se všemi výhodami denních studentů.

Ať mi nikdo neříká, že za těch pár let s dětmi všechno zapomenou. Už dnes je vidět, že kombinovaní studenti (a studentky) u nás na UTB jsou mnohem snaživější a výkonnější, než ti v denním studiu. Dejme ženám možnost studovat denní studium až "po dětech" a uvidíte, že to pomůže!

Jeden pokus už v parlamentu proběhl, ale žel Bohu, neprošel: http://www.novinky.cz/domaci/264819-studujici-matky-budou-mit-zrejme-smulu-vlada-zmenu-zakona-asi-nepodpori.html

2 2
možnosti
VM

Cituji z článku: " Podle návrhu stanoviska, které je umístěno na webu vlády, je však novela diskriminační protože se netýká studentek vyšších odborných a středních škol. Negativně by dopadla i na rozpočet."

Paradoxně strach z dopadu na státní rozpočet mají i ti politici, kteří se za posledních 25 let podíleli na devastaci země, ti politici, kteří podle jednoho odhadu rozkradou ročně 100 miliard Kč a podle druhého odhadu dokonce miliard 200.

Chce se mi z naší politické scény zvracet.

1 0
možnosti
RH

Dokud bude stat podporovat aby děti meli ti co daně neplatí a jsou na dávkách budou je mít tyto skupiny,které navic tento typ lidi dále vytváří takze nemaji žádný finanční náklad v jejich dospívání protoze co nejdříve taky konci v sociálním systému.pokud ale pracujete a mate určitou představu o vzdělaní vašeho dítěte tak to stojí hromadu peněz odhadem 2 miliony než vaše dítě vystupuje vysokou školu ,toto číslo vychází z výpočtu sociologů. Takze pokud patřído prvni skupiny nic nevytváří společnost jen vydává´a jejich děti je prakticky nic nestojí protoze vše maji od státu.naopak pokud patříte do druhé skupiny stat vám minimalne polovinu toho co vydělate sebere a z toho co vám zbyde se snažíte vybavit své dítě tak aby opět živilo ty členy prvni skupiny.pak se nedivme proc pocet děti rodičů druhé skupiny je mnohdy jedno maximálně dvě

3 0
možnosti
HK

Hlavní důvod je vynález antikoncepce.

Druhý důvod je, že na dělání si dětí v TV neběží reklama.

2 2
možnosti
PP

"Jednoduchá věc je zboží pro malé děti zařadit do nulové sazby DPH." - to by nás okolní země brzy vykoupily, leda zavřít hranice.

0 1
možnosti
KS

Divil byste se, ale jsou zaměstnavatelé, kteří si myslí, že mateřskou platí ze svého...

1 2
možnosti
MM

Škoda, že se o tomhle problému nemluví a nepřemýšlí více, je to důležité téma. Osobně vidím ekonomické důvody jako slabší (jsou často spíše výmluvou). Ve výčtu příčin vám jedna zásadní chybý - klesající ochota mladých lidí přijímat zodpovědnost a dělat nevratná rozhodnutí, což souvisí např. i s trendem single třicátníků žijících v jedné domácnosti se svými rodiči.

12 0
možnosti
Foto

Zvláštní, když si mladí a nezajištění pořizují děti, tak jsou nezodpovědní, když si je nepořizují, tak odmítají přijmout zodpovědnost. Mladí totiž, kdyby se pokrájeli, tak se nezavděčí. :-)

4 0
možnosti
Foto

J52a43n 67R20ý28z59n64a74r

17. 8. 2015 21:59

Hezký článek na důležité téma, R^

6 0
možnosti
PM

České rodiny nemají děti, protože je nechtějí a část z nich je mít nemůže. Vymlouvání se na ekonomické podmínky je čirý alibismus. Jo a sanovat to dovozem lidí z BV a Afriky je opravdu pitomost a šílenost.

23 0
možnosti
KC

Věřit v nějaké změny k lepšímu za vlád, které jsme od 60. let až dosud měli, je pošetilost. Když nekradou, dusí ekonomiku nebo plošně rozhazují. Česko má v podpoře růstu populace velké rezervy, ale s tímto establišmentem vyšumí a budou nám tvrdit, že jediným řešením je imigrace. S takovou politikou můře jít každý Čech rovnou do kláštera.

1 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.