Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Kdyby stát a EU financne podporila deti s rodinami, tak to bude stát MNOHEM mene nez financovat tuto invazi nelegalu, a rodiny by mely i 4 deti a jeste by uvazovaly o  dalsim...

3 0
možnosti
AP

Napsal jste pravdu, mám děti 4, nejstarší má 25, nejmladší 13. Děti jsme s manželem chtěli a v tu chvíli nám nikdo neřekl, co všechno budeme muset oželet. Na druhé straně radosti, jaké zažívám s dětmi, bych nikdy nezažila, mám pocit, že můj život by byl plošší, pokud se to dá takto nazvat. Vzhledem k tomu, že děti se dobře učí, budou mít i práci a budou z nich v další generaci plátci na důchody těm sobcům, kteří si to dobře spočítali a děti nemají. Ono totiž fakt nejde o ekonomiku. Když jsem se dozvěděla, že jedno dítě stojí zhruba 2 až 3 miliony než vyroste, uvědomila jsem si, že jsem to nikdy neměla takhle spočítané. Už v 19. století se říkalo "žeňte se Čechové, ať jsou Češata". Přeji krásný den!!!

7 0
možnosti
LN

L71e50n82k16a 67N98o86v26á

19. 8. 2015 13:06

No, já mám kamarádku, která je z pěti děti. Bydlí na vesnici a jen díky tomu, je rodiče uživili (obdělávají pole a mají zvířata). Ačkoliv své sourozence zbožňuje a rodiče taky, tak si uvědmuje v jaké chudobě vyrůstala a už tehdy si řekla, že udělá všechno proto, aby ona a její budoucí děti takhle žít nemusely. Druhá stránka věci je, že její maminka strávila cca 15let doma na mateřské a ted je v invalidním důchodu (kvůli zádům).

3 0
možnosti
Foto

Máte v mnohém pravdu, ale zapomínáte na jednu podstatnou věc - ne všichni mladí lidé, kteří by mohli a chtěli mít rodinu, pracují na pozicích, kde je možné praktikovat homeoffice, nebo jsou OSVČ. Dovolím si tvrdit, že statisíce dvojic si práci domů mohou vzít jen těžko, jde o lidi, bez jejichž činnosti by se stát mohl jít klouzat, ale i oni by měkli rádi děti. Tisíce a tisíce manuálně pracujících mladých lidí jsou solí země, jaké úlevy a výhody byste dopřál (krom nulového DPH za dětské zboží) jim?

7 0
možnosti
MK

A já si myslim, že nejvíce dětí maji ženy se základním vzděláním, nekdy bohužel i bez vzdělání, dokonce i negramotne, a to taky neni dobře. Co taková matka může z dítěte vychovat? Zase negramota.

8 4
možnosti
DR

A čo chceš postaviť pásu ? inžiniera ? Počul si , že vy  nejaké firmy hladali inžinierov aj bez praxe , proste kusy za rysovaciu dosku k PC ? 

 Ale montovne ich hľadajú tisíce. A aj tisíce sa ich potlkajú od montovne k montovni . 

Tak ako za Husáka to robili "náborári" . Čo plynule prechádzali od východu na západ ČSR , od podniku ku podniku . 

V tej negramotnosti by som nevidel až taký problém . Skôr u komunity bez akýchkoľvek pracovných návykov  ktorá povýšila rodenie detí za bussiness. Stačí si spomenúť na Kosovo , a jeho 40 ročnú historiu .

0 0
možnosti
DR

Je 70 rokov po ll. svetovej vojne ! A keď budem mať plat ako môj kolega v nemeckej , francúzkej rafineríí , tých 4000-5000€  , potom rád pre tento štát vychovám nie 2 , ale aj 4 deti a poskytnem im slušné vzdelanie , vychovám lojalných občanov. 

 Ale vydávať za cnosť , bedačenie , ožobráčovanie a obetovanie sa našich rodičov . To je naozaj scestné. Veď to je aj pekne vidieť na zdravotnom vstave našich  70-90 ročných našich penzistov. tie hrste  tabletiek čo denne jedia hovorí same za seba . TAk skončiť ? Nie len raz sme sa dali ošáliť Husákom a jeho husákovými deťmi!

0 2
možnosti
AP

Ale ono to opravdu není jen o penězích, když budu mít plat jako v Německu, budu vycházet taktak stejně jako teď, kdy mám mnohonásobně méně...

3 0
možnosti
IM

I26v83o 41M55i97l20d95a

18. 8. 2015 8:13

nějak tu nikdo nezmiňuje ten asi nejhlavnější důvod, a to vědění a z toho plynoucí pocit zodpovědnosti. u nás, ale i ve světě širokém, platí, že čím "jednodušší společenství", tím menší pocit zodpovědnosti vůči druhým a tím větší potomstvo. to je samozřejmě vychováváno k odporu k vědění a zodpovědnosti a ( i ) proto se, zpravidla ještě v dětském věku, početně a spokojeně množí dál...

ale nemějme strach, naši současní ( a i EU ) páni systematicky pracují na devalvaci školství s prioritou průměrnosti ( či už dokonce podprůměrnosti? ), takže s postupnou debilizací národa se tento bude spokojeně rozrůstat a budeme si všichni rovni  v chudobě a hlouposti. jen těmi slovanskými rysy si u přespříští majority nejsem jist...

2 2
možnosti
MT

Proc nemaji ? Za Husaka byly bězně 2 a 3 deti. Aha! Dneska se musi pracovat na "kariere". A pak ta nezamestnanost, nejistota, drahota, dluhy, exekuce...

0 0
možnosti
VM

Tak jsem si pročetl i příspěvky. A jednoznačný závěr? Chyba je v systému, který není schopen tuto situaci řešit a přistupuje k naprosto nesystémovým a zničujícím krokům, tedy vyrážení klínu imigranty.  Položmě si tedy otázku, co byly polistopadové vlády schopny vyřešit a to tak, aby to bylo ve prospěch voličů? Reformu školství? Zdravotnictví? Důchodů? Vytvořit funkční a nediskriminační sociální systém? Postarat se o nemocné? Zabezpečit vhodné prostředí pro mladé rodiny s dětmi? Nabídnout cenově přijatelné bydlení mladým rodinám? Shrnuto, co udělaly polistopadové vlády pro lidi?

10 0
možnosti
MT

No pro lidi nic, ale zato tento polistopadovy demokraticky system "vytvoril" milionare a miliardare s anonymnimi  ucty v danovych rajich, bezdomovce, nezamestnanost, fronty pred uradem prace, exekutory a orovske statni dluhy. Ale zase jsme ziskali svobodu, banany a toaletni papir...

6 1
možnosti
PK

Hlavní problémy vidím v žebříčku hodnot, kdy prachy jsou na prvním místě a též v samotném nedostatku peněz u převážné většiny mladých rodin. Zde sehrává rohodující roli systém přerozdělování peněz, kdy aby se mohl mít jeden dobře, musí se jich mít alespoň deset, když ne špatně tak alespoň hůře.

1 1
možnosti
JN

J38o57s65e24f 64N83o22v24á15k

18. 8. 2015 20:57

To je prave docela nepravdive tvrzeni - to by platilo jen pripade, ze bohatsvi naroda ci civilizace je v case konstantni.

Bohatstvi naroda/civilizace/lidstva nastesti konstantni neni. Napr. pro nejakeho africkeho pygmeje par hrsti pisku, nejaka jilovita hlina a par sutru neni zadne bohatstvi.  Pro pro cloveka se znalostni je kremicity pisek zaklad na vyrobu kremiku, ze sutru ziska ruzne prvky a z jilu keramiku a hle, je na svete nejaky automaticky stroj/zdroj energie, ktery zvysi bohatstvi (vyprodukuje vice jidla, energie, vyplesi zdravotni peci apod) lidem/narodu, aniz by ten pygmej byl chudsi nez predtim.

0 0
možnosti
VM

Tak asi tak. Mít děti a mít alespoň dvě, je o žebříčku hodnot a o pohodlnosti. Když jsem se oženil v roce 1989, po roce se nám narodil syn. Bydleli jsme pak ještě 5 let v jedné místnosti u tchýně, topili v kamnech na uhlí, koupelnu jsme měli nejprve přes dvůr, pak jsme ji dostavěli v domě. Od rodičů jsem měl naspořeno 100 tis. Kč. Tak jsem za 30 000,- Koupil parcelu 550 m2, a začal stavět. Půjčil jsem si k tomu 156 000,- Kč, měsíční splátka 560,- Kč a 130 000,- jsem dostal od státu jako nenávratnou půjčku. V roce 1995 jsme se nastěhovali do nového a narodilo se nám druhé dítě. Po celou dobu jsem pracoval manuálně, nejprve jako údržbář ve slévárně a pak jako stavební dělník. Ještě bych chtěl podotknout, že před rokem 89, alespoň tam, kde jsem dělal, byly většinou podnikové byty, které se daly získat v horizontu 5-ti let, ae třeba tomu bylo jinde jinak.

Shrnuto. Mladí manželé si z úspor a z platů mohli dovolit pořídit byt, toto pořízení pro ně nebylo likvidační, už jenom proto, že měli jistotu práce. Druhá stránka věci je ta, že dnešní mladí nejsou ochotni se uskromnit a chtějí mít všechno a hned. Tak že při hypotéce a tom "mít všechno hned" nejlépe na půjčky, se dostávají do kruhu, ze kterého není úniku. No a přijít dnes o práci není nic neobvyklého. Jsem rád, že to mám pár let do důchodu. Je mi smutno z doby, která neumí pečovat o své mladé, tedy nástupce a neumí a nechce se postarat o staré a nemocné. Je to špatná doba, je to špatný systém.

Někdo namítá, i autor, že tento systém (konkrétně hovoří o dúchodovém, ale já mám na mysli celý) funguje jako letadlo a musí zkrachovat. Jý tvrdím, že už zkrachoval, jenom si to většina lidí není schopna přiznat.

10 3
možnosti
DR

Nejako nechápem ? Spievaš ódu na nový režim a v tej istej vete hovoríš , že už skrachoval a len si to nechceme priznať ? 

Musel som si to 2x prečítať , ale ti si začínal presne v roku 1989 ? 

 Tak potom nevie , skrachovali sme , alebo ide od úspechu k úspechu ?

 ja si myslím , že obyčajný človek , ktorý maká ako fretka sa má dnes niekoľkokrát lepšie ako za Husáka!  O nemakačenkoch sa to nedá povedať , oni sa majú niekoľkokrát horšie . Ale to je ich vec. Nie ? Alebo naozaj máme všetci rovnaké bruchá ?

2 1
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.