Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

neřekl bych, že hlavní důvod bude ten finanční, spíš bych to viděl na ten profesní.. doba se změnila, jde se za vzděláním a pak za lukrativním zaměstnáním.. s dětmi se takové zaměstnání těžko hledá nebo těžko udržuje. A pak taky nad tím ti mladí asi hodně přemýšlejí. Bydlení je rovněž velký problém, vazal hypotéky na vyskakování moc nemá. Nejdou do toho tak bezhlavě. Těžko říct, jestli je to správné, nebo špatné.

Je to asi hodně o standardech, který daný pár má. Někdo si kvůli dětem dokáže životní standard snížit, někdo ne :-)

2 0
možnosti
JC

Snížení počtu narozených považuji za přírodní proces s tím, jak přibývá dlouholetých. Generace mých rodičů tj. narozených po r. 1920, se dožila jako první za existence lidstva stáří jako CELÁ GENERACE. Ne tedy jeden staříček na půl vesnice. Následující generace již řeší, jak ve stáří žít, tj. chodí na Univerzity třetího věku, cvičí, cestují atd. Takže se snižuje počet narozených. Kdyby totiž všichni, co se narodili třeba v r. 1910 přežili, nastalo by opravdu přelidnění. Tak, jak se zvyšuje věk dožití, také se zvyšuje věk odchodu do důchodu a snižuje počet narozených. Je to prostě normální a měli bychom jen řešit, jak rodina naakumuluje dostatečný kapitál, aby nebyla tak závislá na zaměstnání. To je hlavní problém. Ale myslím si, že tyto problémy smete nová vlna Vandalů, co se valí do Evropy. Nakonec budeme poslední generací, co se dožila stáří a nebudeme řešit porodnost.

5 0
možnosti
Foto

. české rodiny asi konečně dostávají rozum...

0 0
možnosti
VH

Pravicové vlády snížili podporu na minimum, přídavky na děti jen pro nejchudší. Sleva na dani je výsměch, tohle si každý spočítá a pak se divte že stárneme .Rv

0 0
možnosti
Foto

.. ale některým skupinám, případně etnikům, tato strategie "vlády" vyhovuje, nemyslíte? A množí se úspěšně dál, i když spermie zpomalují ve statistikách svůj pohyb a agresi..

2 0
možnosti

Celý článek je naivní a z minulosti, respektive české "reality". S inteligencí klesá ochota mít děti - biologické programování prostě je do určité míry bržděno mírou inteligence.

Osobně děti jako ostatně řada jiných INTJ a INTP nechci. Manželství je čím dál více irelevantní, nefunkční a pro muže nebezepečná instituce. Rozvodovost cca 60%. Cca 70% rovodů iniciuje žena, má-li VŠ je toto číslo vyšší. Pokud nemáte dokonalou předmanželskou smlouvu nebo nebyla vaše partnerka mnohem movitější, budete platit, o případných alimentech nemluvě, dítě možná uvidíte...občas.

Řeči jako to se mi nestane...hodně štěstí. Hypergamie je fakt.

Argumenty o nižších daních pro rodiny s dětmi - to je již realita, takže jsem jako svobodný diskriminován. Jestli je sobecké být svobodný? To není nic, než social conditioning. Stejně tak mohu argumentovat, že sobecké je mít děti v situaci přelidněné planety.

Pokračovat lze do nekonečna, ale není důvod. V situaci blížící se deflační deprese porodnost rozhodně stoupat nebude, protože většina populace bude žít bez nadsázky z ruky do úst, což už nakonec v mnoha případech je dnes.

5 0
možnosti
Foto

J30a88n39a 57M12a41j92o65v63á

22. 8. 2015 14:26

Máte pravdu. Zůstante singl. Bude to tak lepší.

3 0
možnosti
JS

Podle diskuse soudím, že paní Kloučková je nějaká divná. Že by čistá arijka? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Tereza Hajkova (19.8.2015 19:44) napsala:

"To je teda pitomost, umite si predstavit peci o dite, byt bez penez a jeste u toho zvladnout radne studium, vite jaky je to uz zaprah mit dve male deti a prito pracovat na cely uvazek?"

Paní Hájková, jasně, že vím. Máme 2 malé děti, u toho prvního manželka ještě studovala denní studium, takže jsem se o dítě přes den staral já. Ale to není moc typický příklad.

Jaký je podle Vás rozdíl mezi tím - studovat denní studium, kde si na většině dnešních VŠ můžete upravit rozvrh tak, aby vám vyhovoval - a chodit do práce na full-time? Srovnejte relativní volnost docházky na VŠ s továrnou, nemocnicí nebo úřadem, kde musíte být např. v 8:00 na svém místě a odcházet 16:30.

Samozřejmě toto nelze aplikovat, pokud jste samoživitelka bez finanční podpory rodičů. Já se ale zabývám většinou - tj. cca 75% žen, které mají použitelného manžela a/nebo rodiče.

Víte, jako v současném stavu řeší ženy VŠ studium?

a) odkládají děti na dobu po VŠ - tj. špatně pro ně i pro nás (celý stát).

b) odkládají VŠ studium na "až budou děti větší". Pokud mají štěstí a najdou po SŠ práci, po práci mají doma "druhou směnu", no a po večerech a víkendech studují kombinované studium. Docela masakr.

c) v kombinované formě studia máme občas maminky < 26 let, které nemají nikoho, kdo by se jim staral o děti v pracovní dny - proto studují o víkendech a po nocích. To je ještě větší masakr - pro ně i pro celou rodinu. To jsou ale opravdu výjimky, to zvládne tak 1 z tisíci.

1 0
možnosti
LN

L37e64n19k43a 50N73o25v10á

20. 8. 2015 9:43

Na jaké škole si můžete upravit rozvrh? My jsme měli časy přednášek jednoznačně dané + k některým byly týdenní praktika od 8-16h. Ano, na přednášky jste nemusel, ale proč teda potom studovat vysokou školu, když tam vůbec nechodíte?

1 0
možnosti
PS

P36e90t21r 54S31k95á93c81e46l

19. 8. 2015 20:58

<Takže, kteráže vláda se do takové podpory mladých rodin pustí?> Autorovi odpovím, nemusí se mnou všichni souhlasit:

Bude to vláda se zdravým rozumem, těm současným za posledních 25 let tohle chybělo. Ale to musí voliči jít všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Výběr je možný, víc jak 10 let se takové strany nabízejí, jsou funkční! Např. Občané.cz, Strana zdravého rozumu a další. Již nyní si některou vybrat a ze všeho nejlíp jim pomáhat. A néé až 4 dny před volbami se nechat tupě zlákat na vějičku peněz, jako doposud. Chce to napěstovat si sebevědomí, sebedůvěru a potom předat důvěru některé straně. Zdravý rozum do hrsti a bude líp....R^

1 0
možnosti
VM

Máte pravdu. Ale osobně se obáván, že k tomu voliči ještě nedozráli. Nebudu hodnotit kvalitu, ale jenom fakt, že ty strany chtěly něco změnit. Podívejte se na osud VV a Úsvitu.  Lživá likvidační mediální kampaň, které většina tupých ovcí uvěřila a tleskala. A stejné to bude s jakoukoli jinou stranou, která to "Bude myslet jinak". Voliči musí nejprve dozrát do stavu vědomí, kdy takovou stranu zvolí většinou, tedy kdy budou k vobám přistupovat na základě úvahy, na základě rozumného rozhodnutí a ne mediální masáže formátu -"tyhle ne, to jsou populisti, tyhle ne, ti mluví s komunisty, my jsme ti jediní praví (i když jsme pro vás za posledních 25 let nic neudělali) atd.. Je třeba, aby si většina uvědomila, že volební kampaně, obzvláště těch profláknutých stran, jsou jenom lživé hry na voliče. Potom z těch slibů stejně nic nesplní a říkají tomu, že to je ta praktická politika. Lžou. A dokud jim lidi budou věřit, dokud lidi nepochopí, že politici jsou jejich zaměstnanci a jsou odpovědní jim, né svým lobbistům, pak se nic z mého pohledu nezmění a jakákoli účast na té frašce zvané demokratické volby a zastupitelská demokracie je bezpředmětná. Proto nevolím.

0 0
možnosti
JK

J88i17ř52í 51K73o17s81e97k

19. 8. 2015 13:57

Co všechno získá žena s více dětmi :

- snížené uplatnění v práci pokud ji vůbec získá

- nižší výdělek

- hodně probdělých nocí

- v budoucnu nízký důchod

- hodně starostí navíc

- vyšší náklady na bydlení

- možná, že se jí někdy děti odvděčí ale platí stále že rodiče zajistí 10 dětí,    ale 10 dětí nezajistí rodiče

6 0
možnosti
PS

P19e30t83r 76S96k52á68c70e80l

19. 8. 2015 21:02

Tak v Arménii se děti o rodiče starají, funguje to. Ministr Dostál (šála kolem krku aj.) říkal, že žena vychovávajíce 6 a více dětí by měla býti ohodnocena jako výkonná manažerka. Potom se totiž státu neplní věznice, ubývá nezaměstnaných, neplní se psychiatrické léčebny, atd. Prostě rodina je základ státu, ať se to komu líbí či nikoliv. Rodina vyžaduje odpovědnost od manželů, posléze od jejich dětí. Funkční rodina, samozřejmě. Z historie lidstva jsou známy příklady, tak proč je nenásledovat?R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.