Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P29e70t62r 52N35o22v79á59k

11. 8. 2015 12:12

Existuje totiž skupina lidí, jejichž vlastní frustrace a chorobné nutkání být něčím výjimečný jsou tak silné, že je to nutí neustále se proti něčemu vymezovat. To jediné jim zaručuje pocit vlastní výjimečnosti či jakési intelektuální nadřazenosti. No a odtud pochází to neustálé zesměšňování "Čecháčctví" či potřeba být v opozici proti většinovým postojům, ale i módním vlivům, kultuře atd. No a momentálně pro velkou část těchto frustrovaných lidí vytváří ten pocit výjimečnosti boj proti většinovému negativnímu postoji k uprchlíkům a islámu. Dělají tím samozřejmě užitečné idioty těm, kteří na tom opravdu finančně participují a jejichž jednání je sice stejně odsouzeníhodné, ale alespoň logicky zdůvodnitelné. A těch je nepoměrně menší část.

13 0
možnosti
Foto

Češi se jen neradi řídí ideologií.....NIKDY v historii z ní nevylezlo pro ČR nic dobrého. Afričany nechme Africe. Jediná pomoc, která je pro mě morálně přijatelná je investice s návratností na jejich území. Otázka je ovšem, jaká jsou s ní spojena rizika.

Dary jsou jen sponzorstvím mafie či v horším případě IS.

26 0
možnosti
MR

Ten zlatý věk je zde o tom že po roce 89 převzal iniciativu západ a východ se jen vezl. Západ rozvíjel odborářský socialismus do formy humanismu .

Původ toho proč se východ vezl je v totalitě a po čem jde hned každá totalita, po inteligenci a duševní vrstvě společnosti. Tato vrstva a vrstvy nám dnes chybí a suplují je mnohdy politici i občanské organizace. Dřív zde byl Čapek, Eliáš, J.Masaryk  a další ... .

Je zde vlastně vazalská smlouva většinové společnosti jež si vybírá určité politiky a určitou politiku.

Jasně se ukazuje že snaha po ideální a sociální společnosti vlastně vede k její likvidaci.

Aktuální dění ve světě vlastně atakuje tento stav a na něj je cíleno neboť svoji netečnosti a potřebou stádního vedení, dusí další vývoj společnosti. Je zde potřeba občanská aktivita ... .

Tento stav má být destruován a bude zde přímá úměra, neboť nemáme nové osobnosti, politiky, státníky, aktivita je tam dole ... .

2 0
možnosti
JS

Afrika má přes miliardu lidí, ne dvě miliardy. 8-o

2 0
možnosti
Foto

je to tak, dvou miliard má teoreticky dosáhnout (tedy zdvojnásobit svou populaci) v r. 2050

4 0
možnosti
MR

To by jste zde chtěl vycepovanou společnost ...  . V podstatě nechápete jiný kurz společnosti, jež má vlastní zákony a vývoj. 

V každé společnosti budou určité skupiny různých mentalit a světo-náhledů a my jednotlivci zde nejsme od toho abychom to považovali za špatné. Pokud bude společnost v sobě  umět tyto skupiny určitými nástroji vyvažovat tak to podnítí celospolečenskou diskuzi a jiné vnímání faktů .Takto se chovali komunisti .

O co vlastně ve světě jde i u nás. Rozpadají se doktríny jež vzešly z poslední války a taky z rozpadu kolonií a vzniku třetího světa ale je zde i dopad z 1 války. 

Končí věk globalizace a svět se rozpadá na centrální světové mocnosti a rozpadají se i státy jež byly vytvořeny uměle a s tím i doktrína o člověku a lidstvu, musí se dnes upgradovat. Člověk má rozdílné stropy pojmutí, mentality a etnické pozadí. Jen malá část společností s historickým vývojem má schopnost vytvořit vyspělou a celkem svobodnou společnost je to doslova unikát. Ostatní společnosti mají základy v jiné mentalitě, etnickém původy a potřebách, lze říci že to je vlastně evoluční větvení lidského druhu.

Doba po nás chce čelit proti tomuto rozpadu umělé civilizace a vytvořit světová mocenská centra, jež si budou spravovat vlastní prostor a stabilizovat okolní regiony a bude pravděpodobné že části světa a lidské společnosti budou ponechány svému osudu.

Jde vlastně o vystřízlivění z jednoho opia ... . Nebude v našich silách a schopnostech zajistit všude bezpečnost a stabilitu, ponaučení je zde Irák, Sýrie, Súdán, Libye ... . 

Bohužel toto jen málo lidí vidí a chápe a na místo toho kopíruje starý model a montuje se společnosti do života, pak je to jeden hod a druhý čehý ... .

0 0
možnosti
JP

Já bych to řekl jednodušeji. Ta společnost, jenž netrvá na zachování vlastní kultury je předurčena k zániku.

15 0
možnosti

R27a13d16e72k 45Š16m52í97d

11. 8. 2015 10:10

Jasně, souhlas s článkem. Ale co dál? Můžeme psát, číst stovky podobných vyjádření, ze srdce s nimi souhlasit, pomůže to nějak? Současné politické vedení zřejmě nebude rozhodovat dle vůle (doufám že výrazné většiny) národa. Pojďme hledat, nabízet řešení, dávat tipy koho a jak podporovat,  volit...strany, hnutí, jedince...

3 0
možnosti
MR

Základ problému je v impotenci naší společnosti jež ji zdědila zdob totalit, kde myslet jinak znamenalo ... , a byl zde cílená likvidace tvůrčí a duševního jádra společnosti. Dnes nám chybí.

Osvícený člověk už pochopil že sám zde proti tomu co zde zůstalo v lidech nic neudělá respektive nemá šanci, to by musel být diktátor a to je k ničemu.

Cesta tu pořád je ale zřejmě se musí ještě chvilku počkat než to tíživě dolehne na společnost a probudí lidí k akci.

Je dost možné že to převezme armáda nebo někdo s ní spojený.

Cesta tu je ale nesmí se ohlížet na autority, hodnoty a západní země. To co známe je už překonané a brzdou.

Na pozadí Visegrádské skupiny a dalších zemích vytvořit nové Evropské centrum jež si samo bude odpovědné za svůj prostor, politiku a ochranu a půjde cestou precedentů, neboť to je dnes potřeba 

Tím se sám rozpadne Brusel. Osa Francie a Německa jež vlastně vládne Evropě, Hollande - Merkelová, vycházejí ze staré doktríny . Francie je hodně sociální a rovnostářská a má celkem slabé vlády a je i impotentní. Německo staví na poválečné doktríně, jako odkaz fašistické minulosti, tolerance, ochranářství, pomoc, dále je zde zkušenost z pomocí NDR, začlenění. Itálie, Řecko, Španělsko je přebyrokratický chaos.

Osobně vnímám a nejen já velkou frustraci ze stavu společnosti jež nechce vidět o co vlastně jde a co překáží a čeká na Blanické rytíře ... .

Slízneme odměnu za to že jsme sociálně a humanisticky experimentovali se společností i světem ... .

3 0
možnosti
AS

A21d15a90m 42S48t43a65v70a

11. 8. 2015 9:27

"....Češi jsou xenofobní .....": To po převratu rozjel Václav Havel. Po převratu nás mnohokrát tak označkoval....

8 1
možnosti
JP

Havel jen panáčkoval a mluvil jen tak, jak mu diktovali amíci ;-D

3 1
možnosti
ZH

sedněte na kolo a odjeďte do Bruselu a natlučte to do hlav těch stupidních hlav žijících z daní nezávislých národů ... jó a zastavte se v Praze, tam máte taky práci. R^

3 0
možnosti
JP

Jsem xenofob a nestydím se za to. Nestydím se ani za to, že chci pro moje děti zanechat funkční a ještě jakž takž normální společnost.

Váš článek do puntíku popisuje to co cítím. Díky za něj!R^

35 0
možnosti
Foto

Nejste xenofob, jste naprosto normálně uvažující člověk!!

13 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.