Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Já myslím že  xenofobní je někdy typ lidí,  kteří ostatní nazývají sluníčkáři. Jsou to ale lidé xenofobní ke svému vlastnímu národu. Často se mezi čechy necítí dobře. Někdy také vyzdvihují své kontakty ze zahraničí,  aby byli zajímaví. Často jsou ale jen mladí a nevyzrálí a jejich krédo je "protest", ale proti svému národu.  Bohužel většinou nemají žádnou zodpovědnost, někdy jsou i závislí na drogách  a sami žijí z peněz, které reálně vydělají jiní.  Pokud by svou dobročinnost vykonávali ze svých peněz , nikdo by jim nic neřekl.  Problém je ten,  že svou bezbřehou vstřícnost a dobročinnost chtějí praktikovat zásadně z peněz cizích.  V současné době se z některých takovýchhle týpků  navíc vyvinul typ profesionálních dobrodějů - kteří nemravně vysávají státní rozpočet.

32 0
možnosti
JP

Jinými slovy:

stejné vyžírky sociálního systému a státní kasy jako ti ekonomičtí migranti ==> vrána k vráně sedá

7 0
možnosti
PT

Já bych zase tolik pesimistický nebyl, zatím tady voliči dělají ovzduší takové,  že se politici bojí imigraci otevřeně podpořit, s cedulkami "přijímám" posílají sociálisti  demonstrovat  jen svou mládež, zelení extremisti extremismus a snahy škodit holt mají v krvi ale tihle se na rozdíl třeba od Německa a Rakouska u nás v politice nechytají. 

Ti staří politici co by "přijímali" zatím mlčí jako hrob, snad občas je vidět snaha kritizovat někde z boku.

Snad dokážeme zemi udržet relativně čistou,  až do té doby než k nám začnou přicházet ze západních zemí imigranti evropští co budou prchat  před domácí nesnášenlivostí, násilím, kriminalitou, terorismem.

My můžeme děkovat bolševikům že jsme jací jsme, preferujeme racionální rozum před náboženstvím a multikulturními pohádkami  o tom že musíme tohle a tamto.  

Komické že před 20 ti rukama jsme zemím jako Švédsko, Německo, Holandsko záviděli, dneska by mohl závidět jen blázen.

14 2
možnosti
FN

JJ  za totality komunistů - což většina nadšenců multikulti, zná jen z doslechu , jsem obdivoval Frnacii, Švědsko , USA .... dnes bych řekl děkuji nechci. Mladí   ani neví že často v dospělosti změní názor. A taky jednu zkušennost : "kominističtí svazáci"  to byl typ lidí , kteří vždy kolaborovali s vrchností  a politickými papaláši , ať měla jakýkoliv názor proti většině národa.

4 0
možnosti
Foto

autor má naprostou pravdu R^

6 0
možnosti
ZJ

Utečenec z oblastí bojů bude rád za pobyt na území míru. A požádá o azyl v první zemi.

To asi nebudou ti mladí afro-afričané s dotykáči a teblety, co jích jsou plné čluny.

10 0
možnosti
AB

Když se kdokoliv vůči přijímání rádobyuprchlíků vyjádří negativně, je za rasistu, xenofoba a nevím co ještě, v případě politika pak za populistu. Přitom každému s IQ vyšším, než má houpací kůň je jasné, že by to přineslo jen zvětšování problémů ve společnosti. Položme si tedy jasnou otázku, komu by to prospělo a z jakého důvodu se nás některá média snaží manipulovat? Tady nejde jen o politiky a jejich snahu plnit bezedné rozpočtové kapsy, ze kterých pak mohou čerpat pro sebe. Ale co s tím? Mohutným mlčením se žádný národ ani civilizace v historii neubránili. Nakonec budeme stejně muset vyjít do ulic.

47 0
možnosti

Myslím,že do ulic jsme měli vyjít už dávno!

1 0
možnosti
JS

Co to tady najednou čtu, že si už 25roků žijeme dobře. Na to jsme přišli až nyní když nás ohrožují přistěhovalci? Proč jsme si toho nevážili dříve. Proto bychom si měli vážit i našich politiků kteří nám k tomu dopomohli a my jsme si je zvolili. Vy tady všechnu vinu házíte na politiky ale sám řešení nenabízíte. Naši politici se k přistěhovalectví vyjádřují minimálně a je to tak správně protože cokoliv řeknou tak to národ odsoudí. To s tím volebním právem přistěhovalců jste doufám nemyslel vážně, že by si Sobotka za tři roky pomohl o 1700hlasů. Tímto příspěvkem vůbec nechci dát najevo, že tady chci nějaké přistěhovalce, chci se jen zastát našich politiků které jsem volil a které média soustavně očerňují. Všem hezký den.

4 22
možnosti
JP

1. dostali od svých voličů mandát k rozhodnutí o uprchlících ? NE

2. měla některá z volených stran ve svém programu podporu nelegální/legální imigrace ? NE

3. mají právo či pravomoc v závažných otázkách, které se týkají bezpečnosti státu a jejich obyvatel rozhodnout sami ? NE

Nedivte se pak občanům, že svou nelibost nad jejich rozhodnutími nesou negativně.

28 1
možnosti
MB

Ano, tenhle problém má svoje přesahy, které jste velice dobře popsal. 

Dnešní "hysterii" nelze svalit jen na xenofobii. Myslím, že řada lidí, alespoň podvědomě, cítí tyto důsledky, které současná situace (a dosavadní přístup k ní) bude mít. 

Docela jsem zvědav, jaký postoj evropské demokratické země zaujmou k tolik vzývané "občanské společnosti".. Zda její mínění a obavy vezmou v potaz, nebo zda je označí za pouhé projevy xenofobie, které nemají v demokracii co dělat...

4 0
možnosti
KC

Pane Tomáši, poklona a pochvala před nastoupenou jednotkou, lituji jen, že nemohu dát než jednu karmu.

6 0
možnosti
MM

Jedna věc je být kritický vůči multikulturalismu, zasazovat se o přísnější imigrační politiku, volat po silnější kontrole vnějších evropských hranic atd., druhá věc je to, čeho jsme teď u nás svědky: neadekvátní reakce, nekritické přijímání hoaxů a xenofobních pověr, odlidšťování uprchlíků, dělání z nich asociální monstra, souhlas s nenávistnými výroky a voláním po fyzické likvidaci cizinců atd. Nějaký týpek pošle policii proti lesníkům, které milně považuje za utečence. Na Slovensku měli zas pozdvižení z toho, že lidé zahlédli na polní cestě nedaleko Košic černocha ze Súdánu - stala se z toho zpráva dne. Pomatená ženská šířila fámu o uřezávání hlav hospodářských zvířat. Poslanec Okamura venčí psa v parku v Teplicích, aby tím "bojoval" proti nebezpečí islámu. Kdo pomáhá uprchlíkům nebo se jen zastává jejich nezadatelných lidských práv, stává se terčem švavé kampaně. Tohle není normální reakce na reálné riziko, to je hloupá hysterie.

4 15
možnosti
PN

P11e17t47r 63N62o40v46á79k

11. 8. 2015 12:19

asi žijeme každý v jiném státě - tady se terčem intenzivních štvavých kampaní stává právě každý, kdo se proti imigrantům JAKKOLI vymezí.

18 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.