Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Já tady žádné davy z Afriky nevidím. Jen naiva si může myslet, že někdo půjde přes půlku světa proto, aby se zastavil v Česku. Navíc když i sami Češi pořád vykládají, jak se tu nedá žít.

2 15
možnosti
AB

Je přece jedno, jestli se zastaví v Česku, důležité je, že se zastaví v Evropě, to to nechápete? My už nejsme jen Česko, jsme Evropa. A přízemní poznámky typu - proč se uprchlíci zadržují v centrech, vždyť jdou stejně do Německa, jsou podobně naivní. Vy si opravdu myslíte, když bude Německo zavaleno půlkou Afriky, že si vy si budete pořád v klidu popíjet pivko v putyce a chosit pokojně do kolbenky? Myslím, že se z tohoto omylu brzy probudíte...

23 0
možnosti
Foto

P14e72t33r 67H13a24h85n

13. 8. 2015 12:39

Také se obávám, že přešlapování evropských vlád včetně naší je něco, čím ztrácíme drahocenný čas. Čím jich tu bude víc, tím bude horší naše pozice. Budeme stavět další detenční tábory, platit policii a personál, živit imigranty, kteří nám za to pak poděkují kriminalitou a parazitováním? Evropa se vyčerpává ekonomicky už podporou Řecka - taky nesmyslně. Navíc latentní islamistické buňky a spící vlci časem také odvedou svou práci proti nám. Potápět lodi pašeráků lidí (pochopitelně radši bez nákladu) by mělo být první a už to dávno mělo probíhat. Že se chtějí mít lépe? Chápu. Taky bych se chtěl mít jako švýcaři, saudové, nebo kuwajťané, ale vím, že všichni se tak mít nemohou. Proč jim nepomáhají bohaté země z Perského zálivu? Proč je nepřijímají? Proč se imigranti nehrnou tam? Je tam jim bližší kultura, podnebí a vůbec všechno pro ně vhodnější. No protože se dozvěděli o štědrých sociálních systémech západní Evropy, která leží bezbranně na zádíčkách svázaná pseoudohumanitou a politickou korektností, čímž si podřezává větev a plete si na sebe nekonečný bič.

18 0
možnosti
Foto

P29e27t12r 33M80a20s41á57k

13. 8. 2015 11:02

Samotný článek má svoji kvalitu a hodnotu, jen mi tam přeci jenom něco malinko vadí. A to je to neustálé papouškování o levici, či marxistech, kteří v souladu se svojí ideologií jdou neustále proti vůli lidu, jakoby se pravice, tedy zástupci ODS nebo TOP 09 nechovali stejně !!! O KDU-ČSL už raději ani nemluvit...

3 7
možnosti
JM

Ale vy mluvíte stále o levici. Tím, že se ty strany samy nazývají pravicovými na jejich politice nic nezmění.

7 0
možnosti
AD

Skvělý článek. Karma. R^

13 1
možnosti
FP

Super clanek, jen s tou demokracii mam trochu problem. USA byly vcelku svobodnou zemi smerujici i ke zrovnopravneni obcanu jinych barev. Jenze uz behem prvnich let se objevil tlak na demokratizaci a tim i posileni statni moci. Tim se stavalo stale casteji, ze demokraticky zvoleny politik ignoroval Ustavu tak, kde s emu to hodilo a dnes ani v hrde americke Ustave nenajdeme odstavec, ktery by nebyl nejakym prezidentem porusen. Obvykle bylo prvni mirne poruseni nasledovano radou dalsich a hlubsich az Obama tusim predloni oznamil, ze on pro sve vladnuti hleda vsechny cesty jak obchazet Ustavu a kongres. Diktatutra je tedy vyhlasena a prisla zcela demokraticky.

Demokracie je jen diktaturou snadno manipulovatelneho davu a pokud nema jasne a respektovane mantinely v osobnich svobodach jednotlivych obyvatel, pak je horsi nez vetsina diktatur totalitnich - nema zadny koncept niceho a namisto prednostni buzerace jedne skupiny buzeruje vsechny skupiny - vzdy zcela v souladu s vetsinovym nazorem vsech ostatnich. Inu skuzme si predstavit takove dokonale demokraticke referendum o vystehovani romu nebo rovnou vsech 8 cikanskych kmenu z CR. Jak by asi dopadlo?

Nasi republice zcela chybi smysluplna Ustava - jejim smyslem totiz prekvapive neni ochrana statu pred obcanem, ale naopak, ochrana obcana pred statem.

A co se tyce stavajici situace v CR? Triumf demokracie! vice nez 90% aktivnich volicu hlasovalo pro uskupeni, ktera maji ve svych programech v dusledku predevsim potlacovani prav a svobod obcanu CR - at uz je to zvysoani dani, dalsi regulace toho, co si smime koupit nebo jak si smime postavit dum. Je tedy jen logicke, ze uz nekdy od poloviny prve republiky dane jen rostou, regulace pribyvaji a prava mizi.

0 0
možnosti
FP

Byly tu dva drobne uskoky vzad, ale nejsem si jist, ze bychom se dnes s Jakesem meli hur - soude podle projevu z cerveneho hradku ten pan s prekvapenim zjistil, ze hospodarit s vlasnim a s cizim je z pohledu vysledku rozdil; a to byl podle mne dobry zacatek. Casem by pochopil, ze se to netyka jen hospod a kolonialu na vesnicich, ze se to tyka i firem a to i tech nejvetsich. Casem by souzi nejspis taky prisli na to, ze je vcelku putynka jaky vtipy lide vypravi u piva. No a po nevyhnutelnem narustu zivotni urovne by pak uz nemusel byt ani takovy strach z otevreni hranic. Ale je to cira spekulace na tema coby kdyby a znate to... nebyly by rybniky.

1 3
možnosti
IJ

Článek vystrašeného člověka, který si myslí, že dobře už bylo.

3 24
možnosti
Foto

Už před tisícem let věděli naši předci, že zlo islámu je třeba potlačit. Nikoliv ovšem až ve chvíli, kdy zaplaví Evropu. A Křížové výpravy dělaly pořádek několik století, kdy Křižáci (většinou) zatápěli Arabům či Osmanům přímo u nich doma na Blízkém východě. A jedním z hlavních iniciátorů byl vždy Papež, který vyzýval k umravnění musulmanů a pohanů.

Poučíme se někdy z vlastní historie?

17 1
možnosti
LJ

Cetl jsem tu hodne blbosti, ale tahle vede. Krizove vypravy jsou totez co dnes tazeni ISIL. Nenavist a tmarstvi - nic jineho. Zkuste se vratit na dejepis na zakladce.

1 3
možnosti
Foto

Racionální článek. Na iDnes po delší době příjemná změna R^ karma

17 0
možnosti
BD

Obyvatelé většinové Evropy jsou na tom ještě dobře.Většina lidí tam již chápe,že jsou si všichni lidé rovni, mají přibližně stejné IQ a schopnost vzdělávání je u imigrantů na vyšší úrovni než u nás.Máme u nás obrovský příklad u vietnamské komunity. Během pár desítek let to bude nejvzdělanější a nejschopnější etnikum u nás.Prozatím tady u nás si na problémech imigrace sbírá body každý politik z každé strany politického spektra.Viz zde pan Petr Hannig a nebo šílený Tomio.Jinak ten náš latentní čecháčkovský rasistický fašismus se opravdu začíná projevovat dosti žalostně.Většina lidí,co se projevuje opravdu dle svého mínění, si sama ukazuje svoji intelektuální a lidskou úroveň. To není nějaký podivný strach, to vyplouvají na povrch jen nízké pudy porouchaného sebevědomí a pitomosti.Bohužel se toho moc rychle v populaci nezbavíme a probuzení bude mnohé moc bolet..V

3 31
možnosti
Foto

Když si tak čtu váš názor, docházím k tomu, že vás musí strašně, ale strašně bolet hlava. Jinak si takovou snůšku hloupostí neumím vysvětlit. Srovnávat Vietnamce s jejich vrozenou jihoasijskou pílí a naturelem, s národy a pranárody Afriky, povětšinou trčící ve středověkém pojetí islámu, může fakt jen člověk totálně neinformovaný, nebo totálně momentálně zaostalý...

30 2
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.