Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K uprchlické vlně je potřeba si připomenout pár faktů. EU a USA podporovali státní převraty v Sýrii a Libyi. USA destabilizovaly Irák a částečně i Afghánistán. Z těchto zemí sem jde nejvíce uprchlíků a právě přes Libyi sem směřují další právě z té "černé" Afriky.

Mluvíme o uprchlické lavině, ale o té, kterou jsme my sami (případně naši spojenci) způsobili. Ano, jistě značná část těch uprchlíků jsou netáhla, ale u takových Syřanů bych to spíše viděl na strach o vlastní život, rodinu a děti.

Podle mě máme morální povinnost pomoci Syřanům, Iráčanům nebo Libyjcům, kteří se hodlají zapojit do společnosti, ale téměř bez pardonu vracet Nigerijce, Eritrejce nebo Somálce, kteří jsou z úplně jiného civilizačního prostředí a jejich útěk naopak Afriku více a více destabilizuje.

0 0
možnosti

E13v69a 77H34l45a33v98a32t79á

17. 8. 2015 16:28

Skvěle napsánoR^,ale musím se přiznat,že mě u některých pasáží až zamrazilo...

2 0
možnosti
Foto

Perfektni clanek! R^ Vsechno je pravda, za par let to u nas bude jak ve Svedsku, kde uz byt Evropanem je pomalu trestne !!

7 1
možnosti

Karma. S článkom súhlasím - až na jednu drobnosť týkajúcu sa sekulárneho štátu. Svet bohužiaľ nie je statický, neustále sa vyvíja tak ako neustále dozrieva ovocie na strome. Nikdy sa nezastaví jeho zrenie, a tak je ovocie po čase prezreté a nakoniec prehnité.

So sekulárnym štátom je to podobné. Je to tá povestná cesta do pekla dláždená dobrými úmyslami. Pár desiatok rokov či niekoľko generácii sekulárny štát môže fungovať a dozrievať, ale časom prezreje a začne hniť. A ako vyzerá prezretý sekulárny štát? Presne tak ako súčasná EÚ. Váži si každú inú kultúru a náboženstvo okrem vlastných.

Takže súčasnosť je len nevyhnutným dôsledkom sekularizácie spoločnosti. V štátoch, kde majú štátne náboženstvo (Thajsko, arabské štáty, ale aj Japonsko), by taká situácia ako je v súčasnosti v Európe, nastať jednoducho nemohla...

0 2
možnosti

Velmi pěkný článek, ale jedno nechápu : Vám se opravdu ti sluníčkáři a pravdoláskaři, kteří vychvalují neexistující přednosti  imigrantů jeví jako levicoví ??

1 2
možnosti

Chvílemi mě při čtení článku mrazilo. Ano, to všechno nás čeká. A pokud nic neuděláme teď, tak to opravdu bude i v těch časových intervalech, o kterých byla řeč. Jenže na úplné zastavení té migrantské vlny už je pozdě. Můžeme ji zpomalit a utlumit (pokud začneme jednat okamžitě), ale nezastaví je už nikdo. Tohle je nové stěhování národů a my bychom se měli začít poohlížet po místech, kam bychom se mohli vrtnout.

2 0
možnosti

Vážený pane, klobouk dolů...

A my si važme, že si takový článek můžem ještě přečíst, za pár let to již možné nebude -  to není strach, to není hysterie, to není strach z neznámého, to je prostě fakt... Jako je fakt, že např. v Británii byla letos z autobusu na žádost muslimské rodiny vyhozena "bílá" rodina, za to že si s dítětem zpívali znělku populárního britského dětského seriálu Peppa Pig, muslimy to prý uráželo. Článek v novinách a následné ticho po pěšině - to je fakt, taková je realita... (různých jiných případů nesčíslně)

16 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.