Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

1. Kdyby nebylo SSSR, tak bychom tu nejspíše ani nebyli (spojenci by bez SSSR zcela určitě nevyhráli)

2. V r.1945 nás opravdu osvobodili. To, že lidi zblbli a zvolili si KSČ ve svobodných volbách je věc druhá....Rakousko taky SSSR z větší části osvobodilo a přesto svoji neutralitu obhájilo ;-)

2 8
možnosti
BT

SSSR by patrně napadlo Německo a scénář by se v jiné podobě zopakoval

2 0
možnosti
TB

To je to kdyby...leč nestalo se tak

1 1
možnosti
Foto

Pane Bryknare, nebýt USA, tak by SSSR do Československa nedojelo.Doporučoval bych trochu se zajímat o historii. I kdyby KSČ u nás nezvítězilo, dělo by se to samé jako v jiných zemí východní Evropy, kde komunismus nezvítězil. Volby se tam prostě zfalšovaly. Zjistěte si, co se dělo na Slovensku, kde komunisté volby nevyhrály. Stalin se na Rakousko vykašlal z důvodu, že větší část spadla pod vliv spojenců. Spokojil se s tím, že mu vnutil neutralitu. Proč u nás komunismu v roce 1946 zvítězil to je na delší debatu.

7 2
možnosti
TB

Nebýt USA, tak by spojenci nevyhráli, stejně tak nebýt SSSR. Prostě jedni bez druhých by nevyhráli. Hitler pro operaci Barbarossu nashromáždil obrovské vojsko a kdyby místo na východ zamířil opět na Británii, tak by ji nepochybně porazil (USA v létě 1941 ještě ve válce nebyla).....Já se o historii zajímám dost hodně, vřele bych to doporučoval i Vám....40 let jsme lezli do zadku Moskvě. Teď se mnozí snaží o falšování historie zase naopak....

1 2
možnosti
Foto

Pane Bryknare, Hitler nemohl obsadit V. Britanii. Jedním z předpokladů pro vítěztví nad V. Británii bylo mít absolutní nadvládu ve vzduchu a tu on neměl. Vy si představujete vylodění, jako projíždku na kanoi.Ano USA v roce 1941 nebyla ve válce s Německem, ale na základě  schválení Zákona o propůjčce a pronájmu poskytlo V. Británii v  roce 1941 válečný materiál v hodnotě 30 miliard dolarů, SSSR v roce 1942 obdržel válečný materiál v hodnotě 9,9 miliard dolarů,  Francie 1,4 miliardy a Čína631 milionů. USA zásobovaly válečným materiálem celkem 42 zemí.  USA vedlo v té době vítěznou válku s Japonskem.  Mistři ve falšování historie byli komunisté. USA nikdo nenutil zapojit se do války jak v první světové válce, tak i ve druhé světové válce. Přesto vždy Evropě poskytlo pomoc. Z vaších příspěvků není vidě, že se zajímáte vřele o historii a pokud ano, tak o tu co nám předestírali komunisté.

3 0
možnosti
TB

Ale proč nemělo Německo nadvládu ve vzduchu? Inu proto, že většina Luftwaffe už byla připravená na východě, kde měla více jak 3000 letadel. Myslíte, že kdyby Hitler v r.1941 těmito silami zaútočil opět na Británii a ne na SSSR, že by RAF znovu vyhrála?

0 2
možnosti
Foto

Bože svatá prostoto. Německo na východně nemělo žádnou armádu do doby než se rozhodlo napadnout SSSR. To jim umožňovala smlouva s SSSR. V televizi běží dokumenty, vyšlo mnoho knih ze kterých jednoznačně vyplývá, že Německo prohrálo vzdušnou válku nad Velkou Britanii. Jenom pan Bryknar má jiný názor.

2 0
možnosti
TB

Prohrálo ji v r.1940. Kdyby se znovu o totéž pokusili v r.1941 a přitom nemuseli mít drtivou většinu letadel na východě, tak já tvrdím, že znovu by již neprohráli .....Musíte vidět věci trochu v kontextu, ale Vaše zaslepenost je do očí bijící

0 2
možnosti
Foto

V roce 1940 Hitler definitivně odvolal akci Lvoun ( vylodění ve V. Británii )  Také proto, že neměl vyloďovací plavidla a Německo s takovou akcí ve svých plánech nepočítalo a nebylo na vylodění připraveno. Zjistěte si jak dlouho trvala příprava na vylodění v Francii.  V roce 1941 napadl SSSR.

2 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.