Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J56a27n 85H52l70e20d60í40k

22. 4. 2015 23:19

Italská vláda nemá odvahu nahnat vyčúránky zpět do Afriky, a tak pošle dozor na pizzu a pootevře brány lágrů. Doporučuji pak čs sněmovně odhlasovat, že každý Čech má nárok na kolt a 200 nábojů na 1 měsíc.

14 0
možnosti
KC

Přestěhovat Afriku do Evropy nelze. Ať  si hoši zůstanou doma a začnou od píky, jak to dělali naši pradědové. My nejsme spasiteli světa, jsme jen správci odkazu našich otců. Můžeme trochu pomoci v začátcích, ale to je všechno.

46 2
možnosti
FT

přesně tak, rozdíly byly, jsou a budou. myslím, že většina lidí souhlasí s pomocí "na místě". ale né dostat Evropu na kolena . . .

18 0
možnosti
AO

A68l37e49n63a 66O25u33z77k37á

22. 4. 2015 20:08

Dočasná pomoc ano, ale trvalé řešení problému by poskytnutí dlouhodobého/trvalého pobytu nepřineslo nikomu. To už je řešení následků, nikoli příčiny.... :(

Souzním s Vámi, pane autore.

32 1
možnosti
JH

J55a21n 71H51l43e35d26í56k

22. 4. 2015 23:23

jste optimistkou---- už je nikdo do Afriky nevrátí,--- v roce 1990 byly pokusy vrátit Vietnamce, v Mošnově se rozprchli kolem letiště a jejich potomci pomáhají čs mladým ku štěstí prodejem pervitinu, heroinu atd

8 4
možnosti
VN

Na jednu stranu dle Vás , pane zabedněný blogere utíkají pouze muži , zajímavé je však , že při tom umírají ženy a děti :

http://zahranicni.ihned.cz/c1-63891210-u-recka-se-potopila-drevena-lod-s-uprchliky-desitky-jich-zrejme-utonuly

Jo , až příště budete psát podobné nesmysly , zkuste si vygooglit kolik uprchlíků bylo vyloveno z moře u italských či řeckých břehů v první dekádě tohoto století a kolik v celém minulém století...v těch zemích není větší bída než tehdy. Je tam jen šílený chaos a situace , kdy běžný člověk neví zda zítra či za týden bude ještě naživu...

Nemohu uvěřit , že v této zemi žije taková spousta zabedněnců.

4 61
možnosti
DK

Není nad Nárožné, kteří si všechno dokáží vygůglit.

29 1
možnosti
IG

Víceméně podobně jsem to popsal zde:

http://gardavsky.blog.idnes.cz/c/458929/ciste-duse-vrouci-srdce-a-natazene-ruce.html

Jen ještě dodám - pokud jsou to všechno mladí muži, tak vzhledem k tomu, že i když z Afriky, tak většinou jsou to muslimové, nelze asi předpokládat, že tito mládenci, zde chtějí žít v celibátu. A protože si nemyslím, že je tolik evropských děvčat, které jsou do nich poblázněné, tak nevyhnutelně dojde k přepadávání, znásilňování a roztočení spirály nenávisti z obou stran.

Evropští zákonodárci se k tomu, ale bohužel prozatím staví ve stylu práva šaría. 

Nevadí, že nás kamenují, asi jsme si to něčím zasloužili, takže ustupujme víc a víc. 

Pokud však člověk stojí na kraji propasti, moc dál ustoupit nemůže ....

43 2
možnosti
IR

I93v69a 55R28a96k12o68v16á

22. 4. 2015 21:24

Myslím, že aspoň ty muže by měli poslat zpět. Ti by měli bojovat za svou zem!!!!

17 0
možnosti
PP

P42e24t55r 50P24á57l39k82a

22. 4. 2015 15:20

píšete, že jsou to migranti, Evropa za ně není odpovědná a je žádoucí je odlifrovat zpátky, odkud přišli (připluli). Prosím, logiku to má.

Jen tahle teze předpokládá, že údělem každého člověka (nebo ne každého, ale "jejich", protože oni jsou oni a my jsme my a co je nám po nich) je zůstat tam, kde se narodil, protože jeho migrace je nežádoucí a lze se jí bránit i násilím.

Váš postoj chápu, ale stejně mi přijde trochu barbarský. Jako mi přijde barbarské nevolnictví, které u nás zrušili před víc než 2 stoletími.

Je možné, že vám jen vadí, kdyby se sem hnali pro sociální dávky, ale pak jste to měl napsat jasněji.

2 31
možnosti
MM

Ale noták- je sice pravdou, že nelze nikoho nutit, aby zůstal celý život na jednom místě, nicméně stejně tak nelze nikoho nutit, aby ho (když se rozhodne odejít ze své země a usídlit se jinde) přijal za svého.

28 1
možnosti
MM

Zajímavý názor a z velké části pravdivý, jen si nemyslím, že vystihuje realitu ve svém celku. Na záběrech lodí plujících z Libye do Itálie jsou často vidět mladí muži. Jde nepochybně v drtivé většině o ekonomické migranty ze severu Arfiky. Ta hranice mezi ekonomickým migrantem a skutečným utečencem je ale poměrně tenká. Například lidé, kteří utíkají ze severu Nigérie před šílenci z Boko Haram. Jsou to utečenci. Utečou s rodinami na jih své země, kde přežívají v drsných podmínkách slamů, stát na ně peče, a okolí jim dává najevo, že jsou nevítání, protože jsou třeba příslušníky etnika, který je vnímán cizorodě. Místní dřou bídu a ještě si k nim někdo příjde. Situace je dlouhodobě neudržitelná. Široká rodina urpchlíků se tedy rozhodne, že dají dohromady své úspory, aby jeden z nich (mládí má budoucnost) odjel do Evropy, kde si najde práci a bude finančně podporovat zbytek rodiny živořící na jihu Nigérie. Ze "skutečného" uprchlíka se tak najednou stane ekonomický migrant, jehož smrt ve vlnách Středozemského moře "oslaví" nejeden český diskutér. Specifickou skupinou jsou pak Eritrejci, kteří často utíkají před povinnou vojenskou službou, která je v jednom z nejdespotičtějších režimů na světě, velmi drsná. Tito lidé utíkají před službou tomuto režimu, jde skutečně o ekonomické migranty? A to jsou zde také Syřané, ti utíkají často s celými rodinami (přes Turecko do Řecka  a Bulharska). Byť ekonomické důvody jsou i zde, myslím, že bezpečnostní důvody převládají.. Problém je to prostě mnohem složitější.

7 16
možnosti
Foto

Problém Nigerie tedy spočívá v tom, že tam řádí islamisté z Boko Haram? A vyřeší ho tím, že uteče do Evropy a rodinu tam nechá? 

Chápou, že se Eritrejcům nelíbí jejich režim. Tedy mohou požádat o azyl. Dle mezinárodního práva v sousední zemi, tedy v Etiopii nebo Súdánu.Ale to není tak sexy, tedy zamíří do Evropy. 

Jde-li o Sýrii - ano, ženám s malými dětmi bychom měli pomoci. Především by jim tedy měly pomoci sousední země, jako třeba Turecko. Ale turecké tanky stojí na hranicích a sledují to s radostí, protože občanská válka jim odklízí soupeře. Ale dobře, pokud nenajdou zastání v Turecku, jsem pro dočasný azyl pro ženy a malé děti. Ne pro chlapy ve vojenském a produktivním věku. Protože jejich úkol je udělat si pořádek doma ve své zemi. 

Zásadní hranice spočívá v tom, že cítím-li se jako azylant, jdu na ambasádu země, kam chci utéct, požádat o azyl. Nedostanu-li, nejsem azylant, je mi líto. Pokud chci být migrant, je nutná a neoddiskutovatelná podmínka, že se chci přizpůsobit zákonům země, kam odcházím. Pokud svou migraci začnu tím, že je poruším a nadto čekám, že je budu porušovat i nadále a v hostitelské zemi budu požadovat, aby se ona přizpůsobila mně, jsem vetřelec.

48 3
možnosti
RS

Lze  souhlasit.  Jenze pochopil jste jen polovinu problemu. V Evrope se vytvorila obrovska imigrantska industrie, ktera se o tyto imigranty stara. Imigranti se musi registrovat, ubytovat, musi se jim uvarit, potrebuji psychologickou peci, musi se intergrovat, asymilovat a s odstupem casu pro me najit misto ve vezeni.  Tam se musi tez o ne pecovat a presvedcovat, ze obchod s drogami je v Evrope trestny. Kdyz opusti vezeni, musi se na svobode doprovazet. To se plati vse z penez pladicu dani.

44 2
možnosti
RB

Ethnokšeftař je u mne na úrovni drogového distributora.

2 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.