Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

"chaosu zneužil jakýsi tajemný krutovládce, který chce vyhladit všechny obyvatele." Ti krutovládci jsou ale 2 Jeden se jmenuje Američan a druhý Evropan. Američan je z ruky. Tak to vyžere Evropan. Jenže Evropan je pěknej hajzl, tak se z toho snaží vyvlíct. Nahází tuny bomb, rozvrátí země, funkční pořádek zařídit nedokáže, tak odtáhne domů, jen se čas od času vrátí naházet víc bomb. Když lidi začnou utíkat a nechtějí tam žít, tvrdí, že si za problémy můžou sami, on za nic nemůže, že žádnou vinu necejtí.

6 29
možnosti
JN

Mohou si za vše hlavně sami!!!! Země si rozvrátili sami!!! Nevzdělanost, přemnožení a islám jsou příčinou...

16 1
možnosti
Foto

Vidím to úplně stejně jako vy. R^

12 1
možnosti
JC

J32i72r74i 29C30e33e

23. 4. 2015 12:29

Příklad Austrálie ukazuje, že usměrnit ilegální migraci lze. Nastavením pravidel a jejich dodržováním. Bez výjimek a navzdory vřeštění lidskoprávních organizací, OSN, atd.

Nastavení pravidel je jednoduché - porušil jsi při přechodu hranic zákon? Nemáš nárok na azyl, ani povolení k pobytu. A je jedno, jestli jsi žlutej, nebo fialovej...

A víš proč? Protože pokud jsi porušil pravidla jednou, budeš je porušovat pořád a o takový nestojíme.

Nakonec, ona nejen Evropa se potýká s vlnami ekonomických migrantů. Příklad Kapverdy: není to vyspělá země západního světa, ale díky turistickému ruchu tam jsou peníze. Peníze přitahují Senegalce, Gambijce, Guinejce, Nigerijce... Ti buď nabízejí turistům bezcenné cetky, nebo kradou.

Na ostrově Boa Vista, který je nejblíže ke kontinentu museli otevřít vůbec první vězení. Hádejte, kdo tvoří převážnou klientelu...

Narůst vězeňské populace je od roku 1999 dvojnásobný a koreluje nárůstem počtu migrantů.

75 1
možnosti
VM

V59i69o39l67a 97M53o88d95r30á

25. 4. 2015 14:19

Zrovna Austrálie je dost paradoxní případ. Vedoucí politici státu, který tvoří samí přistěhovalci, vykládá něco o tom, jak si tam původní obyvatelé přistěhovalce nepustí. Jako by se "původních obyvatel" někdo ptal.

1 20
možnosti
JP

Pane Houška, pokud byste měl pravdu, tož z těch chlapů postavme armádu, a vraťme je jejich vládám.

Co se týká však válečných států, kde si západ zapálil oheň, tam je to složitější. Kdo rozhodl rozvracet státy a kdo dodává finance, zbraně i bojovníky? Kdo nám to tady vlastně vládne?

Kdo dává nadnárodním koncernům právo, znečišťovat úrodnou půdu (fa Shell v ústí Konga) nebo zalesňovat zemědělcům jejich políčka jako daň

za spálené palivo v letecké dopravě? Nebo očkování mladých žen v Keni proti tetanu spolu s látkou k zamezení početí, to už je skutečně vražedné povýšené jednání západní "pomoci" (http://res.claritatis.cz/afrika/7062-Kensti-biskupove-zjistili-ze-zeny-byly-pri-ockovani-nevedomky-sterilizovany).

Naši předkové kdysi jezdili do Ameriky, někteří zbohatli a vrátili se. Vaši migranti jsou možná první frontou útoku na rozpadající se vymírající civilizaci

v Evropě. Ta mela nejen v Africe není původem z Afriky. Ať ji řeší plátci a výrobci zbraní, pokud by se prali Afričané svými způsoby, nemuseli by utíkat.

1 26
možnosti
IJ

dneska tu racionální názory dostávají samé mínusy, zato hysterie xenofobů je v plusu

0 2
možnosti
JK

Myslím si, že řešením by byl kolonialismus s lidskou tváří, nebo protektorát.

Chtějí do Evropy, tak jim jednu v Africe uděláme

19 0
možnosti
JC

J14i32r88i 51C64e39e

23. 4. 2015 11:41

Takovej pokus tu jedno byl. V roce 1847, když běloši z Americké kolonizační společnosti založili svobodný stát pro osvobozené americké otroky.

Stát, kterej přes moderní ústavu a masivní investice je pořád na úrovni rozvojové země zmítané násilím, válkami, epidemiemi.

Takhle dopadl (ne)jeden z prezidentů:

http://shockingkkpics.blogspot.cz/2011/07/samuel-doe-torture-and-death.html

5 0
možnosti
BP

Samozřejmě souhlas,ale  problém začíná ještě dál - říká se tomu potravinová pomoc.Je třeba si uvědomit,že Africký kontinent - zejména s ohledem na potenciál sladké ( pitné) vody,je schopen uživit z vlastních zdrojů jen limitní počet lidí. Jestliže obyvatestvo Afriky budeme podporovat potravinovou pomocí k nekontrolovatelnému růstu porodnosti bude to znamenat jen prohlubování problému.Všcihni nad přirozený limit budou vyžadovat další jídlo z neafrických zdrojů  dvěma možnými způsoby - bude se zvyšovat tlak na růst potravinové pomoci,nebo ta potravinová pomoc bude vyžadována stále se zvyšující vlnou migrace - zejména směrem do Evropy.

To není žádná xenofobie,to je matematická jistota ...

71 0
možnosti
ML

Naprostý souhlas. Pokud v regionu trpí hladem řekněme 10 milionů lidí, Evropa jim začne vozit jídlo, oni se začnou geometricky množit. Najednou dovezené jídlo nestačí a místo 10 mil. trpících je 100 mil. trpících. Opravdu velmi humánní.

29 0
možnosti
Foto

Od tohoto uvažování jsou tady imigrační úředníci. Teď se řeší první fáze - uprchlíků je hodně a je zapotřebí hodně uprchlických táborů. Pokud tomu někdo nerozumí, ať se podívá na Konec velkých prázdnin. Fáze, kterou autor popisuje, je až druhá v pořadí - totiž následně se určuje, kdo prchá jenom z ekonomických důvodů a může být tedy vrácen a kdo prchá proto, že mu jde v jeho zemi o život.

3 21
možnosti
SM

Dostanete více mínus než plus podle zdejší skladby diskutérů. Nicméně já jsem Vám za příspěvek vděčná. Tak to totiž je. Odepřít pomoc lidem, kteří nic nezavinili a jde jim o život je hnus. Stejná situace byla za druhé svět války a a slušné státy pomohly nejen Židům. Nebo máte něco proti Nicholasi Wintonovi?

3 19
možnosti
Foto

Neuvěřitelné ...... ve výběru není nesmyslný sluníčkový multikulti blábol, ale rozumný článek 8-o

77 4
možnosti
VM

Pro autora výblitku mám odkaz, dost pochybuju že umíš natolik anglicky že porozumíš. Možná stačí jen nadpis: VÁLKA V SÝRII: 80% OBYVATEL V CHUDOBĚ....

http://www.theguardian.com/world/2015/mar/12/syrias-war-80-in-poverty-life-expectancy-cut-by-20-years-200bn-lost

Kdo si myslíte že za tím stojí?

Kdo dostal Sýrii do války?

Proč 50let obyvatelé Sýrii neměli potřebu utíkat do Evropy?

Proč jste tehdy před dvěma lety neřval, že když USA+VB+ Fra bombardují Sýrii a Líbyi, že je jasné, že ti lidé budou muset utíkat z těch ruin co tam zůstanou do Evropy?

Mám na vás dotaz: Příklad: Jste učitel ve škole někde v Sýrii. Máte rodinu, žijete. Jednoho dne USA rozhodnou že váš prezident už není oblíbený a začnou proti vaší zemi válku. Země je rozbita. Vaše škola kde jste učil neexistuje. Polovina vaších příbuzných je mrtvá. 

Co byste dělal?

5 51
možnosti
MN

A proč tedy ten váš syrský učitel jde pěkně do teplíčka Evropy a nejde bojovat recipročně na území USA proti tomu, kdo jeho zem rozvrátil?!

28 0
možnosti
VJ

Evropa a USA jsou značně odpovědní za tzv. arabské jaro a pád diktátorů, kteří to tam alespoň trochu drželi na uzdě.

Stejně tak je Evropa zodpovědná za to, že tam posílá různé humanitární pomoci, které hojně končí v rukou gaunerů, protože kdo tam má kalašnikov, tak má také moc.

Ale i tak není žádným řešením tyto "uprchlíky" přijmout a dát jim přístřeší a jídlo a později je vypustit mezi nás. Je potřeba stabilizovat sever Afriky a blízký východ a nekompromisně vracet uprchlíky tam, odkud přišli a zavést v uprchlických táborech práci za jídlo a střechu (třeba přehazování písku zprava doleva), ale jinak to nelze. Evropa nepotřebuje nevzdělané uprchlíky. A jestli máme kousek soudnosti, tak takové nebudeme brát.

56 1
možnosti
VM

Naprosto přesné!

Stejně tak jsem včera odpověděl Matějkovi na jeho elaborát o tom, že do Evropy míří jen zvířata, které je třeba postřílet.

Nechápu všechny ty chytráky co píšou blogy o imigrantech z Líbye, že při své nadpozemské inteligenci neumí vysvětlit - proč se posledních 50 let nikdy nekonal z Afriky do Evropy takový exodus a proč jen tak z ničeho nic nastal až teď?

Autor zdejšího výblitku napsal: "Nejsou to běženci ani uprchlíci." - když lidé nechápou základní, že obyvatelé Sýrie jezdili studovat do Evropy ale potom mazali zpátky do Sýrie, protože tam měli svůj solidní životní standard, stejně jako obyvatelé Líbye. Ale když jim EU + USA rozbily domovy a mají ISIL za zády nic, tak co mají dělat? 

EU musí těm lidem pomoct, ale né v Evropě ale tam v Africe. Když tam bude situace eskalovat, je bláhové si myslet, že se nebudou chtít dostat do Evropy a ještě bláhovější je si myslet, že je Evropa zastaví.

2 30
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.