Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Skvělý článek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!R^

14 1
možnosti
DV

Kamarád mi k tomuto napsal zajímavý pohled, se kterým souhlasím:

Ten článek je zcela mimo. Neustále polemizovat nad tím, co je uprchlík a co imigrant je nesmysl. 

Neříkám, že přemisťovat část obyvatel je správné. chtělo by to zcela jiná řešení, ale na to zřejmě není politická vůle ani dostatečně vysoké IQ mezi Evropskými politiky.

Ve skutečnosti je třeba převzít odpovědnost za to co západní svět udělal zemím, které nejsou zapojeny v našem úžasném sytému. 

Rabovaní jejich zdrojů, narušení sociálních vazeb, neustálé intervence jak na politické tak i na jiných úrovních ze strany západu, způsobily těmto zemím obrovské škody. 

Je na čase se podívat pravdě do tváře a zeptat se sami sebe, jestli jsme ochotni trochu si snížit náš standard a pomoci lidem, kteří by to mohli potřebovat a nebo je nám milejší nový Iphone každého půl roku.

Není to charita, není to vlastně ani dobrovolná pomoc. Je to splácení dluhu.

2 28
možnosti
PK

Nevzpomínám si z historie, že by se Česká republika podílela na kolonizaci Afriky, či jiné části na zeměkouli. Nevím že by migranti byli z bohatých Afrických zemí, které mají skutečné přírodní bohatství jako třeba Nigérie, Pobřeží Slonoviny  a ne ze zemí jako je Somálsko, Eritrea, Sudan, kde taková přírodní bohatství nejsou. To všechno co píšete o drancování Afriky v souvislosti se současnou migrací do Evropy absolutně nemá nic společného.Africké země mají svobodu bez vlivu bývalých kolonizantů desítky let. Když jsou tak vydrancovaní proč vyrazili migranti ve velkém až teď a ne pře desítkami let. To co píšete je pouze obyčejná demagogie. Možná se mezi nimi najde pár zoufalých lidí, kteří utíkají, ale těch je opravdu jen pár. Absolutní většina jsou ekonomičtí migranti, kteří se vydali do zemí, kde podle nich létají pečení holubi do úst a to je ten problém.Jiné řešení než je naložit na lodě a odlifrovat zpátky odkud přišli  neexistuje. Já osobně se za ně zodpovědný necítím  a s článkem bez výhrad souhlasím.

30 0
možnosti

No a co pak budou dělat ty stovky nevládních organizací, kteří pobírají všemožné granty a dotace, aby sem  ty uprchlíky dostali a mohli se tady o ně starat (papírově). Oni ty imigranty potřebují .

18 0
možnosti
SK

Teď si říkám, jestli je v některé telenovele i to, že ti lidé zde v Evropě musí chodit každý den do zaměstnání.

5 0
možnosti
HD

Můžeme jim "poradit jak na fungující zemědělství, poradit jak vybudovat infrastrukturu a průmysl..."? A co si myslíte, že tam celou dobu dělali kolonizátoři? Pravda, tehdy hlavně pro sebe, ale co odešli, můžou to osvobozené země využívat samy - o to jim šlo ne?

17 1
možnosti
IJ

Ano, vydrancovali jsme surovinové zdroje v Africe, ale za zbytek, co si tam "kluci černí vyrobili" nemůžeme. Evropa je prostě čistá jak lilie :)

3 18
možnosti
HD

Prosímvás, nechte tech frází. V Africe je zdrojů habaděj, teď dolují hlavně Číňani.

25 1
možnosti
PA

P84e96t67r 31A23d81a12m

2. 6. 2015 8:47

naprostý souhlas

6 1
možnosti

Pojmem uprchlíci to nazývají jen některá média. Frontex (agentura pro spolupráci na vnějších hranicích EU) to nazývá migranti. Je tam zajímavá analýza poměru žen a tětí: 11% jsou ženy, a 15%dětí všech migrantů do EU (v roce 2013). 

http://frontex.europa.eu/news/frontex-publishes-annual-risk-analysis-2015-lA1x1g 

Je zajímavé se podívat například na stránky BBC. Nevím jestli to je náhoda, ale na první stránce, žádná informace o uprchlících, když rozkliknete odkaz na "news", ...žádná informace o migrantech, uprchlících nebo jak to nazývat, ...až na rohkliknutí pododkazu "World" je jeden nenápadný odkaz na článek k této problematice....a nemluví tam o ničem jiném než o "Migrantech". Odnáším si z toho tři věci: 

1.v zahraničí je nazývají "Migranti", 

2. ženy a děti skutečně mezi všemi migranty jsou, ale ve velkém nepoměru oproti mužům (je otázkou co se skrývá za dětmi - zda to jsou i 17 letí adolescenti)

3. Britská media to nemají jako TOP informaci jako naše media (alespon podle BBC Homepage dnes odpoledne.

3 0
možnosti
JB

J33a39n 17B94e57d22n78á55ř

29. 5. 2015 5:55

Tohle je strašnej průser.

6 0
možnosti
PT

Tohle co se valí z Afriky  lze srovnat jedině s válkou. Copak asi ti všichni černí mladíci budou dělat až zjistí že na  konzum a sex co viděli v televizi nikdy nedosáhnou, protože na trhu práce a podnikání nebudou schopni obstát.

Potom se z nich stanou frustrované násilnické bestie,  které jen ničí, znásilňují a kradou.

Byl by to zločin vůči našim potomkům tenhle neřešitelný problém a břemeno jim vyrobit. Co udělají tihle migranti s kriminalitou, jak jsou tihle migranti schopni a ochotni se živit prací s tímhle jsou bohaté zkušenosti z Evropy i USA. Schopnost poučit se ze zkušeností svých nebo jiných to je základ lidského rozumu a inteligence.

48 0
možnosti
MS

Uvědomme si, co opravdu umí - dělat děti a střílet z kalachů. Takže si asi každý dovede představit, co budou dělat tady. Makat na poli či někde na stavbě asi těžko, že :-(

9 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.