Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J81a43n 87U30r41b49á64n28e32k

10. 6. 2015 10:56

Skoro to vypadá, že by se dalo i souhlasit. Ale je zde hodně zjevných i skrytých ALE. Např. 1. Ale - Evropa částečně za současných Afrických zemí rozhodně nese díl zodpovědnosti - nebuďme krátkozrací. 2. Ale - máte opravdu přehled kolik lidí je  ženského pohlaví,kolik je chlapců - jaké jsou  jejich motivy k odchodu z vlastní země(a odkud vlastně jsou) - nebo jste se nechal unést spekulací a tendenčností, nebo snad i možná xenofobní náladou? 3. Ale - Evropa si své liberální místo na slunci vydobyla a chce jej dát rozvíjet - proč chcete občany Evropy připravit o tento  výsostný majestát?

Jistě - migrace obyvatel - netýkající se jen zemí Afriky je problém - díky multikulturalismu mohou vznikat půtky, nepokoje a řada problémů.  Ale jejich  řešením není uzavírat hranice a vracet obyvatele zemí zpátky, ale vést smysluplný integrační systém - který je schopen fungovat - mrkněme se třeba na Švýcarský model imigrace(trochu tvrdý, ale funkční).

MIgrace a tudíž i nutnost integrace obyvatel je nevyhnutelným jevem globalizace a je zcela logické, že lidé budou chtít migrovat do lepších podmínek - vzpomeňme na české migranty  do USA a na západ Evropy v době komunismu. Konzervatismus a xenofobie v dnešní době jsou nesmyslné přežitky, které vůbec nic nevyřeší - jen problém přesunou na později nebo k někomu jinému. Princip migrace tím nezastaví ani nevyřeší vznikající problémy.

Nakonec zkusme si uvědomit, že každý z nás je vlastně migrant a pocházíme z území, z nichž k  nám plynou další lidé. Proč si dovolujeme nárokovat část zeměkoule? Jen proto, že mluvíme stejným jazykem nebo  jsme se víceméně shodli na určitých  pravidlech? Jestliže existují důvody k obavám z přichozích, buďme obezřetní a vytvořme takové podmínky, kde mohou žít s respektem všichni. Rozvinutá společenství nezanikla implementací dalšího obyvatelstva jiných kultur, ale neschopností udržet vlastní kulturu.

4 25
možnosti
JP

Pane Urbanek, kdyz uz chcete byt tolerantni v otazce migrace, tak je treba predevsim odstranit tu diskriminaci. Uprchlici z Ukrajiny nejsou uprchliky mene, nez ekonomicti migranti z Afriky. Ba prave naopak.

Dalsim velice dulezitym aspektem je pomoci temto lidem v jejich vlastni zemi. V pripade Ukrajiny prestat podporovat rezim, ktery proti svym vlastnim obcanum posila armadu. Kdyz si nedokazali vytvorit fungujici federativni system od rozpadu SSSR, tak by se to treba dalo vyresit na zaklade referend, tak jako se vyresila sporna uzemi po 1. svetove valce. At si lide sami rozhodnou. Nekomu asi demokracie nevoni...?

V pripade Afriky naucit je hospodarit a hlavne odstranit vysoka dovozni cla, ktera EU uvalila na jejich vyrobky. Pokud se uzivi doma, tak nebudou mit potrebu migrovat do Evropy. Me by vubec nevadilo, kdyby se snizenim dovoznich cel snizila cena cokolady. I kdybychom takto nakoupenym kakaem meli krmit prasata, tak je to porad vyhodnejsi pro obe strany.

2 3
možnosti
MN

10x karma!

Pokud se ptáme po motivu masové migrace do Evropy nabízím jedno z možných vysvětlení:

Na kocábkách připlouvá levná pracovní síla. Pracovní síla bez nároku na dovolenou, 8 hodinovou pracovní dobu, sociální a zdravotní pojištění a podobné "nesmysly", které vybojovali naši předkové v Evropě v posledních cca 100 letech. A kteréžto vymoženosti byly částečně urychlovány i hrozbou socialismu (prostě podnikatelé radši ustoupili zaměstnancům, než by riskovali socialistický převrat, nebo levostranou radikalizaci společnosti). Tahle hrozba před 25 lety padla, takže jak dál zvyšovat zisky?

Zeptejte se nenápadně svých zaměstnavatelů co na současnou imigrační vlnu říkají. Abyste nebyli překvapeni až budete jednou nahrazeni u pásu nebo na poli plaváčkem z Afriky. Cui Bono?

10 0
možnosti

P50e17t66r 63Č11e87r66n13ý

10. 6. 2015 15:16

Zjednodušeně :  Nač přesouvat výrobu za levnou pracovní silou, když může přijít levná síla sama. Což v této době trefně vystihuje přísloví : Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře ......

Otázka je , jestli tito lidé opravdu budou, nebo vůbec chtějí pracovat.

7 0
možnosti
MD

celou podstatu našeho chování k migrantům vyjadřuje pojem "falešné kamarádství";-D;-D;-D

2 0
možnosti
DV

D27a29n 14V65l29k

9. 6. 2015 23:10

Téměř bych tvrdil, že to pan Houška ode mne opsal, jenže je z obliga, protože zaprvé jsem velice podobný názor nezveřejnil a za druhé bych asi zdaleka nebyl tak korektní.

Je to přesně to, co říkám už delší dobu: média nám v této souvislosti (a nejen v této) lžou ještě více, než komunisté a nestydatě se pokoušejí s námi manipulovat.

A nemyslím si, že by se tyto divoké přesuny děly v tomto množství bez participace někoho z Evropy.

Zajímalo by mne, který gauner za tím stojí, docela rád bych ho někdy držel pod krkem... Rv

13 0
možnosti
MM

Naprostý souhlas. Jen by to nyní chtělo nějakou politickou sílu, která by jasně řekla že je u nás nechceme i za cenu vystoupení z EU. To se sakra nenajde nikdo v orgánech EU kdo by praštil do stolu a řekl dost. Jasně, Němci si dobrovolně dovezli Turky, Francouzi dali občanství kdekomu z bývalých kolonií a tito spoluobčané a jejich potomci, voliči,  jsou u nich sakra velká síla. Ale co zbytek Evropy.  Nejlepší by bylo vzít za vzor Anglii, myslím s tím referendem. Oni by si strejdové v orgánech EU přestali zahrávat, když by reálně hrozil rozpad tohoto spolku.

8 0
možnosti
PR

Konečně napsaná jasná pravda, bohužel tuto pravdu naši politici nikdy nahlas neřeknou.

9 0
možnosti
HS

Jsem ráda,že jsem ročník 66;-)

Mohu říct, že jsem se měla dobře a mám na co vzpomínat.To co se děje od převratu je katastrofa.Korupce, teď příliv arabášů a jim podobných,nevyřešené otázky nepřizpůsobivých,nezaměstnanost, drogy atd.Já a ostatní obyčejní lidé co máme práci, rodinu a chceme normálně žít s tím bohužel neuděláme nic.Těm trapákům nahoře je to jedno,protože ti jsou zabezpečeni po materiální stránce do konce života a imigranty určitě za sousedy mít nebudou.Ti žijou v hlídaných vilových čtvrtích.Dnes je prostě všechno jenom o penězích.Naši politici neprosadí nic v zájmu naší republiky,aby je nehubovala EU.Je to všechno šaškárna a myslím, že jsme slušně řečeno v koncích.

9 2
možnosti
RJ

Kdepak, já to říkám pořád... obnovit otrokářský řád a "uprchlíky" v tomto duchu "zaměstnat" na polích s olejkou (řepkou). Aneb černý muž pod bičem otrokáře žil :-)

0 0
možnosti

Velmi rozumný postoj. Bohužel nic  takového neze čekat od  Evropských politiků.

Já osobně  bych byl hodnější a umožnil adopci i celých rodin. Humanista, dobrodinec  nechť adoptuje potřebné Afričany   sám ze svého u  sebe  v domě  nechť je po všech stránkách zabezpečí.

Na trvalo a nezrušitelně. Ne, že je za  měsíc pošle  na sociálku aby  je živili ostatní daňoví poplatníci.

PS: Kdo zastává názor, že  jsme  bohatá společnost a můžeme se starat o cizí nechť zvedne  zadek  a jde  se někdy  podíva do našich LDNek !

10 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.