Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Je škoda,že řešení známe my,obyčejní lidé. Vlada ani Brusel to nechtějí vidět ani poslouchat. Jinak by tuto migraci nedovolili.

1 0
možnosti
KF

Dobry clanek Tomasi, dik.

Co delat s tou rozlitou kasi? 

Bohuzel muzeme tlachat, ale politickou kulturu tezko zmenime. 

Tady v Australii byla ted kauza uplatku $40000 pro prevadece za par informaci a cestu nazpet. Tezko se to obhajuje panu Abbotovi, ministerskemu predsedovi, ale dohromady s nim souhlasim. Velice kontraverzni tema. Za kazdou cenu je zastavit at to stoji co to stoji. Uprchlik tady stoji 200 tisic dolaru rocne..v prumeru trva 3 roky, nez se dostanou do spolecnosti(dalsi kontraverze)...po dalsich trech letech z nich pracuje pouze 30% a zbytek je na podpore, ktera je stedra. To jsou fakta, ktera mluvi..Stat jim da dum a pokad maji deti, tak i auto plus pridavky. Mam priklady z meho okoli.  Australani jsou nejbohatsi v prumeru na obyvatele, tak si to relativne JESTE muzou dovolit.

Zjisti, ze nemusi moc pracovat, protoze toho zase moc nepotrebuji..hlavne ze je nedaleko mesita a to je jejich "hospoda"..

Evropska Unie je zlo, ktere snad nebude trvat dlouho, ale uprchlici jsou mnohem vetsi..cekam az nadrazi v Brne a Budejovicich bude zaplneny Eritrejcema..a slintave budou pokukovat na nase krasny holky...90% uprchliku sou chlapi..a situace bude jak ve Svedsku, kde sexualne motivovane trestne ciny sly 500% nahoru za 5 let..ale Svedi si to oficialne neuvedomi..prilis mirumilovny a liberalni narod, ktery se boji slova "rasismus".

Reseni? Musi byt radikalni, ktere se EU neodvazi, tim padem jsme v propasti vsichni. Zastavovat lode, nez vyplujou.. obracet lode na puli cesty..nepridelovat azyl...otazka casu, kdy si tohle uvedomime. Hrejeme si hada na prsou. Konec liberalismu a zacatek logickeho mysleni vramci historickych souvislosti!! Amerika by mela dat nejaky peniz EU, protoze je vina teto krize vramci ISIS..Abu Grab veznice byla snuzka pro radikaly a nenavist vuci zapadu. A stale to tam bombardujopu blbecci..A ted sklizime, co debilni Bush zasel. Kdyz byl poprve zvolen, tusil sem ze sme v haji. Go Jebb go go!!

Nebudme ovce EU a pryc co nejdrive!  Mejme osud v na

5 0
možnosti
VO

V33i73t 16O32t86a20h45a45l

17. 6. 2015 9:45

Pokud je cena za 1 migranta pro pašeráky 3000$ a průměrný měsíční plat v Sýrii 80$ a v Eritrei 25$, pak jednoduchou matematikou zjistíme, že průměrný Syřan vydělává na výlet za Evropskou sociální dávkou 4 roky a Eritrejec 10let.  Připomínám - za situace, kdy má nulové výdaje a 100% výplaty si může odložit bokem. 

Dáme-li to do korelace s českými průměrnými mzdami pak je to stejné jako by v ČR začala válka, majetek vám zabavili a vybombardovali, ale stejně jste v peněžence našli pár drobáků (konkrétně 1.5mil za osobu) pro pašeráky na svůj útěk. 

Ano v Sýrii i Eritrei i jinde je spousta chudáků s jednou plackou pro celou rodinu na den. Nikdo z nich ale nezaplatí 3000$ pašerákům a nedělá si na pláži iPhonem sefíčka na facebook. Takže to co sem připlouvá jsou z 95+% případů prominenti režimu, kterým začalo téct do bot, ti co využili chaosu a nakradli si dost na to aby zdrhli než je u nich chytí, no a v neposlední řadě ti, co dostali výlet jménem "Mise Evropský Džihád" zaplacen organizací jako IS, AlKaida, AnNusrá.

6 0
možnosti
PB

P36e83t73r 81B13u62r63d36a

17. 6. 2015 10:10

Občas "přibalí" někoho, kdo pohádku s nouzí nechtíc udělá uvěřitelnou.

1 0
možnosti
PS

P40e95t59r 21S88k37á44c78e29l

16. 6. 2015 22:52

Jak si s tím poradí či neporadí EU? Více taky v článku:

http://hannig.blog.idnes.cz/c/462612/evrope-schazi-pud-sebezachovy.html

R^

0 0
možnosti
Foto

Rozohňování a bědování roztržený pytel. Kde máte jaké konkrétní řešení? Kdejaký srágora se vymezuje, ale co udělá, až přijde na lámání chleba? Nejspíš se podělá (jako obvykle).

http://cesak.blog.idnes.cz/c/465947/tvrde-porno.html

0 3
možnosti
ML

Myslím že konkrétní řešení v článku zaznělo. Chce to jen číst celé, a né jenom nadpis ...

4 0
možnosti
PJ

Když tady čtu, ty spousty podnětných návrhů, jak jim pomáhat, tak mně napadlo, že nejvíc bychom jim pomohli, kdybychom jim nepomáhali vůbec. Zároveň by určité západní vlády, korporace a instrituce měly přestat škodit a rabgovat v Africe. Afrika je bohatý kontinent. Nechte je být a oni si poradí. Proč sejmuli Kaddáfího? -  protože chtěl Afriku postavit na vlastní nohy. A ještě něco: pár chrapounů z Ameriky dělá bordel v Africe a my evropští občané máme převzít odpovědnost? Co říkáte sluníčkáři?

5 3
možnosti
Foto

Tak za prvé - na slovo sluníčkář začínám být alergický. Za druhé - kdo způsobil tuto migrační vlnu, je mi ukradené, protože nelze míchat jeden problém s druhým - čili jeden problém je, proč utíkají, druhý problém, co my s tím, a za třetí - právo na řádné posouzení, zda-li je uprchlík hoden azylu z důvodu pronásledování či smrti, je kodifikováno mezinárodními zákony - Charta OSN například.

1 1
možnosti
Foto

To je zajímavé že jedou do Evropy... Dnes jsem četl na iDnes článek, že si saudská policie pořídila policejní vůz za desítky milionu korun.

To je jídlo a oďěv pro tisice lidí na slušnou dobu.

 Proč  njezdi tam ?  Evidentně je tam peněz na rozhazování. Takto by to šlo na velmi dobrou věc...

7 0
možnosti

jen pro info: v Saudske Arabii je zhruba 10mil imigrantu, coz je cca 30% obyvatel (http://www.migrationpolicy.org/programs/data-hub/international-migration-statistics)... Kolik z nich je z regionu, to tam nepisou; ale rekl bych ze dost...

0 0
možnosti
JK

Tvrzení bez důkazu, to je jako lyže bez sněhu...

1 8
možnosti
JK

J78a82n 91K70l59e49m25e35n61t

11. 6. 2015 21:00

Na východě Ukrajiny zuří válka, běženců v pravém slova smyslu je tam spousta, ale hranice je uzavřená. Chudáci se sem dostávají jen na vízum. Takže před těmito Slovany, ke kterým máme po všech stránkách tak blízko, budeme hranice zavírat a střežit a na druhé straně si tady pouštět tu africkou hordu bez jakýchkoliv dokumentů...čím, vážně čím nás většina těchto nájezdníků obohatí???

23 0
možnosti
JD

J65i43r21i 93D72o12b73r22ý

10. 6. 2015 15:42

NA 90% souhlasim. Co nesedi je navrhovane "reseni"

Kam je chcete vracet, kdyz predevsim ti ze subsaharske Afriky planovite "nemaji" pas. Nemuzete je vratit do zeme puvodu, kdyz ani nevite, kde to je a strcit je "kamkoli" do Afriky je vyhaneni certa dablem.

Potapet lode je take k nicemu. Ti paseraci casto ani nepocitaji s tim, ze se lod vrati. Probiha to npriklad z Libye tak, ze koupi starou sunku tesne pred rozpadem, nalozi ji lidmi po okraj, casto po pohruzkou zbrani, protoze se tem lidem na zjevne pretizenou lod nechce, odvezou 10km od brehu, ukazi kde je kormidlo a jak najit sever a zmizi. Nebo Kos, kde priplouvaji na gumaku s elektrickym nebo "rucnim" motorem taktez k jednomu pouziti? Co chcete potapet?

4 11
možnosti
Foto

J34i23ř87í 92H94e74g16e85r

11. 6. 2015 1:07

Ano ten článek je dobrý a taky souhlasím zejména s hlavní myšlenou, že se nám podsouvají slovíčka, která s danou věcí nemají nic společného, jsou matoucí a zavádějící.

Pokud jde o řešení, lidi s loďma: proč ne. Je to dobré řešení.

1. nepřistanou v Evropě = není problém

2. ukáže se jim - Nezkoušejte sem jezdit po lodích. Pokud ano, víte, kde skončíte

3. každý stát je povinen ochraňovat své občany, své státní hranice před jejich narušiteli všemi dostupnými prostředky. Pokud tak neučiní, proč stát lidé tedy živý, když je neochrání? Narušitelé tady jsou, takže není co řešit

4. atd.

Není potopení lodí nutná obrana? Je. 

Co by jste dělal vy, kdyby vám přes plot vaší chalupy lezly nezvaní hosté s tím že se o ně musíte postarat. Je to ta samá paralela jen v menším měřítku.

Závěr: Potápět lodi je s těmito rádoby chudáky je cesta, abychom byli zachráněni my a naše rodiny, tradici, země, ...

16 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.