Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná by se dalo napsat Pád říše Evropské  (myšleno EU)...

2 0
možnosti
JM

Mohu vědět jakým způsobem může domobrana být úspěšná v dobýváni nových území? Až do teď jsem měl pocit, že domobrana je určená k obraně bydliště a jeho bezprostředního okolí, a je pravým opakem dobyvačných armád.

0 0
možnosti
Foto

Dobrá paralela. R^

Střední třída je podhoubí, bez kterého by žádné ekonomické hříbky vůbec neexistovaly.

Ono těch paralel je víc samozřejmě. Římané třeba ke konci impéria začali snižovat obsah drahých kovů ve svých mincích - tedy moderně řečeno, začali provádět různé finanční intervence...

1 0
možnosti
PB

Dobře jste to napsal.

Názornější ta historická paralela už být ani nemůže.

R^

3 0
možnosti
MV

Take to tak vidim-hezky napsane

1 0
možnosti
DM

Střední třída je totiž nepřítel státu

P státu většinou nich nechce,potvora jewdna,dokonce je proti když jí stát nějak zasahuje do práv,strká nos do soukromí.

Bývá vzdělaná a výdělná vrstav lidí to je vždy problém,ovce je ovce  

a bovi maiore discit arare minor

není tak snadno manipulovatelná, nepodléhá tak snadno masové hysterii,masmédiím a dokonce dokáže vychovávat potomky ve stejném duchu či jim vštěpovat zásady svobodného ducha.

Navíc narozdíl od bohatých se tak snadno nemůže zvednout,když už je toho příliš,neb je to typicky člověk s hypotékou,nějakým tím děckem an škole a rodinou včetně rodičů ,případně prarodičů

S bohatými stát tak jak tak nic nenadělá  a tak je lepší symbiotický vztah.

Z holoty si skrzevá daně na žvanec,cigára a chlast stejně vezmu nejvíc, analogicky mi zvyšování dph na potraviny připomínalo solnou ,komínovou či jinou lidem oblíbenou daň a  navíc i lůza se může hodit stačí jí koblih hodit....

myslím že ideálem novodobého byrokraticky korporativistického státu je právě nevědomý poslušnáý a relativně chudý ovčan,ideální by bylo mzdu vyplácet v poukázkách a  danit 100% příjmů,však se k tomu dá li bůh dopracujeme, že?

3 0
možnosti

Velmi dobrý článek, děkuji ... bohužel zkušenost, byť historická, je nepřenosná i v rámci století natož tisíciletí... No tak si to evidentně prošlápneme znova. A je tu ještě jeden smutný vstup. Společnost, co si z "pohnutek" humanismu a zesložitění srozumitelného udělá "obchod" pro vyvolené a omluvu pro neschopné, si ve své neschopnosti přijmout i odpovědnost za nepopulární nebo "nehumanistické" rozhodnutí zadělá na jediné. Na pozvánku pro ty, kteří si s takovými otázkami hlavu nedělají... Ovšem je vlastně otázka, zda nám příroda, se schopností chodit zpříma, používat palec a používat mozek na víc než instinkty a sociální vazby, nezabudovala svůj obranný mechanismus, jak přežít "lidství"

4 0
možnosti
IC

Tomáši, jako obvykle jsi uhodil hřebíček na hlavičku. Výborný postřeh i výborně napsané!R^

2 0
možnosti
Foto

Zkušenosti jsou nepřenosné a hubu si musí nabít každej sám. Historie se nikdy neopakuje, lze najít pouze cosi, jako paralely. Ovšem ,,skvěle" se dají využít.8-oHlavně účelově, k manipulaci:-/ A tak se i děje;-)

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím s jedním, a to že likvidace střední třídy za "socialismu" a teď vlivem Klausovy "neviditelné ruky trhu" a spol. je největší škoda pro republiku.

Ale s tím zánikem to zase tak zlé nebude, pomineme-li nebezpečí ze strany muslimských či kremelských fanatiků. Tam měl trochu znepokojily stony mladších blogerů, kterým by se nechtělo vzít kvér do ruky, ani kdyby měli bránit sebe a svou rodinu.

Sám český živel tu vegetuje půldruhého tisíciletí, přes zem se převalilo dost bitev a požárů a nájezdníků ze všech stran. A je tu stále, byť s odřeným hřbetem a šrámy na duši. Naše rodinná kronika, česky psaná, už existuje od 15. století.

Pan autor vypadá mladě, a nějak mu nedochází, že vy mladí to teď máte v ruce. Jaké si to uděláte, takové to budete mít. Po dlouhé době jste dostali příležitost.

1 3
možnosti
MV

Myslim,ze panu autorovi dochazi vic nez si myslite:-)

1 0
možnosti
JT

Již dlouho si myslím, když jsme u té paralely, že dnešní doba je pro český stát a vůbec pro češství dobou temna..  .. Nemám jiné přirovnání. Stačí dost málo a český stát zanikne.

 Nyní jsem si prošla  příspěvky pode mnou a vidím, že píšete vlastně to samé.

6 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.