Diskuse

Škola v sedě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J12o26s18e60f 12P91o44t51r

17. 10. 2014 21:11

Pane Houška,

posledně jsem vás zkritizoval za tu neskonalou nelogičnost, že všeobecké vzdělání podporuje poslušnost vůči vládnoucí třídě ( to je prostě výmysl hodný politruků marxismu-leninismu) a dneska vás musím poučit o druhém základním  aspektu, který nechápete.

Všeobecné základní vzdělání na základním stupni  nemá jako prvořadý úkol žáky vzdělat, to je až druhořadé. Žáci s nižší inteligencí se stejně víc nenaučí, ti s vyšší mají  k vzdělání  další stupně.

Hlavním úkolem základního stupně je přinutit děti vztahu k práci. Vztah k práci není vrozený (v  tom evoluce šeredně zanedbala svojí povinnost) a přitom je to nejdůležitější aspekt naší západní civilizace. Proto děti chodí do školy pravidelně, tvrdě se na nich vyžaduje včasná docháka, omlouvání zameškaných hodin, plnění domácích úkolů a další a další povinnosti, které v podstatě jsou k ničemu, ale musí naučit děti  odpovědnosti k práci.

Každé ulehčení z těchto povinností znamená mínus do jejich budoucího dospělého života a komplikace ve společnosti.

0 1
možnosti
Foto

Je to přesně obráceně. Smysl vzdělávání není přinutit lidi dělat něco, co nemají rádi, ale naučit je dělat to, co mají rádi. V celém životě. Práce z donucení a s odporem je jeden z nejhorších životních humusů, co si na sebe můžou lidi připravit. Dělat něco, co nemá smysl. Peklo na zemi. Že tak mnoho lidí žije, to je smutné. Že k tomu chtějí nutit své děti, je ještě horší. A představa, že to chtějí nastavit jako zákony povinné pro všechny, to je čistý teror. A mimochodem, když už zmiňujete ty marxistické politruky, ti by vám tleskali.

1 0
možnosti

Hehe něco podobného prožívám taky, jen jsem o pár týdnů napřed.

Nám naštěstí občas usne u větráku v koupelně a pak se vyspím i já. ;-)

0 0
možnosti

ehm, to patří jinam

0 0
možnosti