Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Jednotná přijímací zkouška bude podle slov ministra školství znamenat tzv. nepodkročitelnou hranici, která je nutná, aby dítě mohlo studovat střední školu s maturitou."  http://www.ceskaskola.cz/2014/08/jednotne-prijimaci-zkousky-na-stredni.html

Ano, základní školy fungují velmi různě, ale to se jistě to nespraví tím, že děti, které z RUZNÝCH důvodů nezvládají, co mají, odřízneme od dalšího vzdělávání. To jen ty děti trestáme. A to i ty, co za to nemohou.  A to pokládám za zcela nepřijatelné! Nějak jsem od ministra neslyšel, co s těmi neúspěšnými dětmi budeme dělat? Jak jim pomůžeme? Jak je motivujeme? A nebo je pošleme rovnou na pracák - doživotně!

0 0
možnosti
Foto

Hlavní důvod je ten, že Chládek kandiduje na senátora a potřebuje být vidět! Jakkoliv.

0 0
možnosti

Nemám pana Chládka rád. Ale: On nenavrhuje "jednotné přijímačky". Navrhuje pouze část přijímaček, která by byla jak obsahem, tak hranicí úspěšnosti, minimem. Škola může zvýšit náročnost dosažených výsledků, vyžadovat dodatečné testy, případně ústní zkoušky, udělat zkoušky i z jiných předmětů.

  Jsa "vlastníkem" mnoha vnuků musím prohlásti, že úrověň přijatých individuí na školy je mnohdy tristní (až by člověk řval), snaha školy udržet dítě zapsané až neuvěřitelná (bez ohledu na neplnění všech pravidel školy) a úroveň mnoha maturantů víc než zoufalá.  To tvrdím bez ohledu na fakt, že někteří z vnuků mají maturitu jen díky tomuto příšernému stavu.

1 0
možnosti

Opakuje se to pořád dokola, čas od času vyvstane potřeba přihrát CERMATu kšeft, tak vymýšlí, jak to udělat. Potom se to nestíhá, takže pár ročníků maturantů ještě na podzim netuší, jaké vlastně budou maturity. Pak se vymyslí dva stupně obtížnosti, aby se ministr školství mohl znechutit nad tím, že si většina vybrala nižší obtížnost. Pak se "plánuje" kolik studentů odmaturuje, pak se hroutí, že nebyl dodržen plán. Pak se řeší, že nejsou peníze.

Jediným možným řešením je privatizace školství. Už měla být dávno zahájena, mohla začít vysokými školami a postupně pokračovat ke středním a později i k základním, u základních by nutnou podmínkou bylo zrušení povinné základní školy. Jenže to by bylo moc snadné a levné řešení, je třeba na to jít politicky od lesa, prodražit to neuvěřitelně, pak řešit, kde na to vezmeme, pak do toho vnést ještě větší chaos, tu a tam zkusit, jestli by se nedalo něco získat na školném na státních školách. Pak znovu chaos, pak změny, které to zhorší, tak další změny . . . . . :-/

1 0
možnosti

Provatizace škol ano. Ale se státními "závěrečnými zkouškami", maturitami, zkouškami pro výuční list.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS