Diskuse

Nevěřte revolucionářům

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J54a87r57a 34R80a37n94k

17. 5. 2014 7:15

Blizi se vyroci prvni tyden v cervnu a doposud se o tom moc v CR nepsalo, konecne se ozyvaji hlasy, kazdy zde uz vzpominal na fotografii, maleho devcatka z Vietnamu....uz si nekdo vzpomel mezi zdejsimi rudochy na ojedineleho studenta na Tianamen namesti, stojiciho pred tankem? Dodnes se presne nevi, predpoklada se, ze pres 200 studentu bylo zavrazdeno, kazda revoluce potrebuje sve obeti. Konecne se ozyvaji hlasy z Hong Kongu, spisovatele o tom pisi....v Cine jako takove jsou stale zakazani.

Tiananmen Square protests of 1989 - Wikipedia, the free encyclopedia

en.wikipedia.org/wiki/Tiananmen_Square_protests_of_1989

0 0
možnosti

Revoluce je změna systému, kterou předchází neřešení společenských problémů.  Systém ztrácí neresenim problémů legitimitu a řešení nelze hledat v jeho ramci, a proto je obtížné "soustředit se na sebe". Pokud řešení leží mimo rámec systému, je nutné jej překročit. Tím nehájím revoluci, ale snahu systém modifikovat reformou a evolucí.

1 0
možnosti

Musím ještě podotknouti, že tu čínskou velkou kulturní revoluci jsem jaxi nikdy nepochopil.

Vždyť komunisti s Maem v čele už byli v tu dobu dost dlouho u moci, tak co se vlastně revolvovalo?

0 0
možnosti
Foto

Dnes měnit společnost nějakým násilím, je hloupost.  Bojovat o to aby mě  olupovala banda kolem Babiše na místo bandy kolem Sobotky opravdu postrádá jakoukoliv logiku.  Hlavní revoluce, která má šanci změnit svět,  se musí odehrát v našich myslích.  Stačí jedno.  Uvědomit si, že každý máme právo na 100% ovoce ze své práce a že nikdo nemá právo žít na náš účet bez našeho souhlasu.

3 0
možnosti

"Hlavní revoluce, která má šanci změnit svět,  se musí odehrát v našich myslích."... Vážený kolego, právě táto revoluce bude "nejkrvavější". Jedinci budou muset překonat svojí pohodlnost a začít přemýšlet a odpovědně přistupovat ke své (a nejen své) budoucnosti... a to velmi bolí. Přiznejme si, že je jednodušší spoléhat se na nějakého "spasitele", nadávat u piva a doufat, že už konečně začnou létat pečení holubi do huby...

2 0
možnosti

J66a75n 25K94o45ř73á97n

16. 5. 2014 10:54

Poslední větu tesat do kamene R^!!

2 0
možnosti