Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Prostě sněmovna (s převahou levice) přijala, tuším v roce 2005, velmi špatný zákon. Tehdejší senát (tehdy s převahou pravice) ho podpořil. Topolánkova a Nečasova vláda ho nepochopitelně odmítla změnit. Pokud se dostane k moci ČSSD, sotva ho změní, protože za její vlády byl přijat. Taková je realita.

0 0
možnosti
PB

tento týden nám přišlo do firmy upozornění kde se mimo jiné psalo:

Český rozhlas disponuje informacemi, že patříte mezi společnosti, které spravují vozový park s počtem 21 nebo více vozů. Doporučujeme Vám ověřit počet autorádií ve vozech, počet rozhlasových přijímačů i v ostatních prostorách Vaší společnosti a neprodleně provést přihlášku rozhlasového poplatníka v souladu se zákonem. Pakliže přihláška bude provedena do 30 dnů ode dne doručení tohoto oslovení, nebude přistoupeno k případnému uplatnění zákonné přirážky.

Kurnik šopa - podle jejich informací mi chybí ve firmě 18 nebo více automobilů!!!!! Jak je možné že firmy musí platit za každý přijímač a FO jen za jeden? Nejsou to náhodou dvojí ceny nebo diskriminace?

0 0
možnosti
KB

Pošlete jim čestné prohlášení na jejich formuláři, že žádná rádia nemáte a oni pak musí dát pokoj. Vy nemusíte psát žádné podrobnosti, proč rádia nemáte (případná odborná demontáž atd.) Pak by museli přijít v doprovodu policie a k tomu by jim musel dát svolení soud. Nevím o takovém případu, že by soud něco takového kvůli takovému nesmyslu udělal.

0 0
možnosti
JR

J51i22ř92í 52R77o60d

1. 10. 2013 18:26

Ano, jde jen o jednu z dalších mnoha daní, které platíme i při zdanění 52% ještě navíc. Ještě hříšnějšími daněmi jsou spotřební daně z PHM, alkoholu, cigaret, silniční daně, daně z nemovitostí... Když započteme všechny tyto daně, dostaneme se k tomu, že naše příjmy jsou zdaněny téměř 70%!!!!!!

0 0
možnosti
PV

Myslím, že autor tohoto blábolu, někdo tu trefně poznamenal výstřel do mračen, absolutně nepochopil, proč se platí tyhle poplatky. A proč je nevybírají soukromá média. Chtělo by to malinko si téma prostudovat, než plácat prázdnou slámu.

0 7
možnosti
JK

A proč se tedy platí ?  Slyšel jsem už několik "oficiálních" verzí.  ;-)

2 0
možnosti
Foto

Byl bych ochoten poplatky platit, pokud by zajistili nezávislost veřejnoprávních médií. Opak je pravdou pokud je ředitelem ČT někdo jako Dvořák s páteří ohnutou až k zemi, když běží vrchnosti pro popelníček.

3 0
možnosti
JR

J11i88ř50í 30R77o55d

1. 10. 2013 18:32

Máte pravdu. Stačilo by si platit jen nezávislý kanál ČT24 za desetinovou cenu a nejlépe rovnou ze státního rozpočtu abychom omezili posílání od miliónů rodin. Ostatní je již možno hradit komerčně-z reklam...

jen drobná oprava: ...poplatky by zajistily...  :-)

3 0
možnosti
Foto

už jsem se jednou "rozohnil" nad tímto tématem - a světe div se - názor jsem nezměnil:

http://romankrivanek.blog.idnes.cz/c/273071/Zamysleni-nad-koncesionarskymi-poplatky.html

odmítám platit za službu, kterou nevyužívám. Nikdo nebrání veřejnoprávním mediím, aby žili z reklam jako ostatní komerční stanice.

Čekám, kdy se někdo z komerčních stanic ozve a podá žalobu na diskriminaci, protože tohle diskriminace je. Veřejnoprávní TV a Rozhlas si "mastí kapsu" z našich poplatků a ostatní z toho nemají nic. Stejně jako zde někdo napsal - trochu špatně - nebudu platit dálniční známku, když nemám auto - ale ono je to jinak. I když mám auto, nebudu přece platit dálniční známku, když po dálnici nejezdím. A tak to je i s koncesionářskými poplatky. Jsem pro jejich zrušení - okamžitě. A pokud ne, tak jsem pro zákaz jakékoliv reklamy na kanálech veřejnoprávní TV a Rozhlasu. Rv

14 1
možnosti
Foto

Krádež není sdílení, sdílení není stahování ... atd atd ... píšu jako pubertální jedinec :) Máš to celé nějak popletené ;)

0 2
možnosti
MH

M86i89r92e65k 77H93r50o30c90h

28. 9. 2013 21:47

Mě se vždycky líbí, jak se někdo opírá do veřejnoprávních médií -např do Rozhlasu jako do neefektivního atd. Pokud si vzpomínám, Český rozhlas nikdy nebyl v červených číslech. Stačil opravit své sídlo (národní kulturní památku) bez dotací státu. Vyrábí jako jediný dramatické pořady mluveného slova - nikdo jiný to nedělá. Vysílá pro menšiny, pro zahraniční krajany za 42 Kč/rodina/ měs. Mě to nepřipadne tak moc. Třeba takoví úředníci nevytvoří za celý svůj život nic a sežerou třetinu Vašich daní. Stejně tak různé pochybné instituce jako výzkumné ústavy, některé školy atd. Tak buďmě spravedliví. Zrušme to všechno, včetně divadel podoporovaných z veřejných peněz, včetně filmů, na které přispívám přes státní fond kinematografie. Zrušme OSA, DILIA Intergram, kterým musíme všichni přispívat pomalu i při koupi čistého papíru - ať si kluci hudebnící a komponisté, stejně jako dramatici a scénáristé a zvukaři vymáhají prachy sami. A pak bude svět dokonalý. Nebo ne????

2 0
možnosti

I11v77o 20Ž35á62č78e51k

28. 9. 2013 22:21

Svět nikdy nebude dokonalý, ale s většinou z vašich "zrušovacích" návrhů souhlasím.

6 0
možnosti
LH

L31i35b61o53r 22H96o82s19a43k

28. 9. 2013 20:47

Doufam ze tu vyzvu nejakeho populistu nenapadane realizovat. Uz tak zadluzujeme pristi generace vic nez dost.

0 0
možnosti
ZK

Z90d95e84n65a 86K26o82č42í

28. 9. 2013 20:55

A co by se stalo, kdyby stát svoje TV a rozhlasové stanice někomu prodal ?

Stát by pouze mohl získat a občan by nemusel nic platit ;-)!!

5 0
možnosti
SV

Bez problému by to šlo zakódovat a zájemce si službu zaplatí,ale to se výpalníkům moc nechce.

12 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.