Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Prostě jen neoliberální kecy! Kdo je tedy podle autora ten nesocialistický stát? Lidová Čína či Rusko pod vládou báťušky Putina? Faktem je, že sociální státy s vysokou mírou přerozdělování přežily světovou hospodářskou krizi lépe než ty "nesociální". A nejde jen o vyšší kvalitu života v sociálních státech Skandinávie, ale i Německa, Rakouska, Nizozemí či Francie. Země s nejvyšší složenou daňovou kvótou jako Dánsko, je zároveň hodnoceno jako jeden z nejlepších států v oblasti přívětivosti prostředí pro podnikání. Sociální státy mají vyšší úroveň veřejných služeb, vymahatelnosti práva a hlavně tyto státy s nejvyšším podílem přerozdělování, mají také nejnižší míru korupce. Na rozdíl od rovně daňových korupčních neoliberálních rájů typu Ruska, Hong Kongu, Bulharska či Česka, kde je míra korupce nejvyšší!EU

1 1
možnosti
Foto

Co tvrzení, to lež.

0 0
možnosti
JH

Jakákoliv změna je z důvodů politické korektnosti, kterou jsme přijali za vlastní, nemožná. Tento systém bude i nadále pokračovat, nůžky mezi možnostmi a potřebami se budou rozevírat, státy se budou i nadále zadlužovat. Tvůrcům hodnot a živitelům všech, kteří jen natahují ruce bude jejich činnost i nadále ztěžována a budou škrceni zvyšujícími se daněmi až to krachne a zůstaneme všichni na nule. Bude to krvavá doba a jen ti nejsilnější přežijí, zavládne anarchie, vládnout budou gangy a kasty. Jak to všechno skončí si nedovedu ani představit. Pokud je možnost s tím něco udělat, tak je to teď, je totiž za pět minut 12, ale to by si to musili uvědomit, ti kteří jsou u moci. Jedinnou cestu vidím v inspiraci se generálem Pinochetem, bolelo to, ale tam kde je dnes Chile my nebudem nikdy. V Chile je dnes podíl zdanění na provoz státního aparátu cca 7% HDP, u nás cca 43% a to je ten rozdíl.

1 1
možnosti
AK

No a co v demokracii? Budou všichni šťastní a bohatí?

Možná. Tak proč o ni neusilujeme?

V roce 1989 jsme se přece chtěli zbavit totality a nastolit demokracii, nebo ne?

To je přece paradox, že demokracii (vláda lidu, lidem a pro lid) na jedné straně vzýváme a zkoumáme zda a které země jsou a nebo nejsou demokratické a na druhé straně je každý politik, který se hodlá řídit přáním lidu označen za populistu. Nebo, pokud jeho země vyváží ropu, je prohlášen za diktátora.

Zdá se, že je nejlepší, když se lidu nenaslouchá vůbec.

Co s přáním lidu, aby fungovala spravedlnost? Není to drzost? Ta je přece jen pro ty, kteří si ji zaplatí a když jim chci ušetřit peníze, vyhlásím amnestii. Není to nezodpovědnost, chtít aspoň nějaké sociální jistoty? Ty jsou přece jen pro banky - když zkrachují, sanuje je stát za peníze toho lidu... Zdá se, že kapitalismus může existovat bez demokracie. Někdy to dokonce vypadá, že mu demokracie překáží. Naše chyba asi byla v tom, že jsme se domnívali, že kapitalismus a demokracie je totéž. A tak zjišťujeme, že žijeme namísto politické totality v totalitě peněz.                             Máš peníze? Koupíš si prostitutku, soudce s jeho rozsudky, novináře nebo celé noviny, politika, vilu v Toskánsku, vzdělání dětí v zahraničí, cokoliv. Nemáš peníze? Chcípni. Nikoho nezajímáš...

1 2
možnosti
JK

J72a11n 67K40r17a20u15s

31. 1. 2013 22:36

Jo, hezký.

Akorát že současné zřícení neřeší společenské problémy. Máme armádu bezdomovců k likvidaci hladem a mrazem a máme taky rozrůstající se armádu nepracujících lidí, kterou tento kryptosocialistický stát podporuje v jejich lenosti, neplnění povinností, příživnictví a kradení.

Znamená to, autore, že současné zřícení vede k zániku. Reálný socialismus v ČR k zániku nevedl a kromě jiného po sobě nezanechal dluhy.

Bezdomovci za potulku se dostali za katr a po par týdnech se z nich stali zase lidé - ne věčně ožralá prasata. atp, atp.

Znegovali jsme po listopadu úplně všechno - i to, co bylo docela dobré. Tudíž - je nutno hledat nějaké společenské řešení. Současný stav společenské řešení nenabízí - vede k zániku například totálním rozkradením nebo totální romizací společnosti a k vymření neuživením nokoho.

1 2
možnosti
JS

Souhlasím s vámi ve všem, co jste v příspěvku zmínil. Většina lidí čeká, že se o ně někdo postará. Nedostatek pracovních míst? Který kádrovák zakazuje pracovat na živnostenský list? Korupce? Snaha mít výhodu před druhým. Existuje v soukromém sektoru? A s těmi hypotékami v USA je to saozřejmě pravda, podobně jako v tuzemsku, kde úředníci bank rozdávali půjčky každému, kdo přišel čili opět nezodpovědnost v státním sektoru. Problém je, že k takto vznikajícímu sociálnu spěje celá Evropa.

2 3
možnosti
MB

1) autore, ukažte mi, kde "Clintonova vláda... přikázala rozdávat vysoce rizikové hypotéky lidem, o kterých se předem dalo odtušit, že na ně nebudou mít" To, že to tady omílají hlupáci, kteří neumějí číst v angličtině, ještě nedokazuje, že 300x opakovaný nesmysl je pravdou.

2)"čím větší a "sociálnější" stát, tím větší korupce" Opět nesmysl, nejnižší korupce je ve Skandinávii, jedna z nejvyšších na světě je na Haiti, kde jako na potvoru je váš milovaný minimální stát s nízkými daněmi.

3) "zdraví a dospělí lidé se o sebe musí starat sami" Charakteristickým znakem vyspělých ekonomik se stává nedostatek pracovních míst. A bude jich stále méně, to co dnes vidíme ve Španělsku nebo Řecku (25% populace bez práce, na jedno místo se hlásí stovky a tisíce lidí), to bude za 10-15 let osudem většiny evropských zemí. Je to jednoduché - pokud roste produktivita a zároveň neroste produkt, tak se lidé stávají nepotřebnými. Tak jednoduchá ta rovnice je.

4 3
možnosti
MZ

Community Reinvestment Act

3 0
možnosti
SV

Socík nefunguje a nikdy fungovat nebude.

7 3
možnosti
AK

Chcete si to nechat patentovat jako objev?

1 1
možnosti
AN

na mne je ten váš článek dlouhý.pardon. bych byl spokojen,kdyby mi stát zajistil aby mi při tom  zajišťování vlastních potřeb nikdo nepřekážel. vy víte jak to myslím.ostatní je omáčka.

4 1
možnosti
LC

Tak to teda ne! Vy totiž nevíte co je pro vás dobře a proto vám dobro bude dodáno až do domu.;-)

2 1
možnosti
JH

Zajímavé je,že já jako kuminista v návrat socialismu stalinského typu a znárodňování nevěřím, ale převážná část pravicových blogerů ano. Divné ne? Asi jim chybí vnitřní nepřítel.:-)

8 3
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.