Tomáš Houška

Evropská unie už má na terrorismus řešení

15. 07. 2016 18:46:21
Není třeba se ničeho bát. Je důležité zachovat klid na práci. Nu ano, lidé umírají. Každý den na evroských silnicích zahynou nejspíš stovky lidí. Jenom nenávistní hejtři budou zdůrazňovat co se stalo v Nice.

Vraždil prostě duševně nemocný Francouz. Vlastně francouzský občan. Tedy s marockým původem. Rozhodně by ale bylo nesprávné říci, že to byl Maročan s francouzským občanstvím. Mohlo by to vyvolávat nenávistné nálady.

Řekněme si rovnou, že to nemá nic společného s imigrací. Ano, on to je možná imigrant. Nebo jeho rodiče byli imigranti, ale to je zcela nepodstatná banalita. Integrační proces u imigrantů v EU funguje dobře.

Někde padla nepotvrzená zmínka, že řval Alláhu akbar! Ale jde nejspíš o smyšlenou lež, která má vyvolat nenávistnou kampaň vůči islámu. Muslim by to totiž nikdy neudělal. Islám je náboženství míru a muslimové v nás cítí své bratry, cítí vděk za to, že jsme je přijali do Evropy a otebřeli jim svá humanisticky založená srdce.

Bylo by dobře teď uspořádat opravdu velkou demonstraci, kde vyjádříme tak nějak naši celolidskou solidaritu. Že jako soucítíme s pozůstalými, ale rozhodně se nezlobíme na islámskou komunitu a máme pochopení i pro další existenci mešit a působení ímámů na území EU. Multikulturní prostředí je to, co potřebujeme.

Ti ultraextremističtí xenofobové teď jistě spustí nenávistnou kampaň a naše tajné služby by měly pečlivě monitorovat, kdo to řídí. Stopa vede samozřejmě do Moskvy. Správným a potřebným opatřením je zcenzurovat jejich projevy na internetu a měla by začít padat trestní oznámení. Nenávist nelze tolerovat a islamofobové neznají míru.

A vůbec. O motivech vůbec nic nevíme. Vůbec nic. A přestaňme už konečně mluvit o islámu, terorismu, imigraci a dalších společenských jevech, které tu proste jsou a bude dobře si na ně zvyknout. Smiřme se s tím. Buďme solidární a otevření.

Problém je ten náklaďák. Z videí je patrné, že dost kouřil a že tedy jeho motor nesplňoval emisní limity. Je to nedpovědné pouštět na silnici náklaďák nesplňující emisní limity. Náklaďáky by měly být mnohem pečlivěj regulovány. Možná, že tomu nebohému řidiči navíc nefungovaly brzdy! Taková neodpovědnost. Evropská komise by měla zahájit řízení s výrobcem náklaďáku, ten za to může. V sobecké zaslepené kapitalistické honbě za ziskem způsobil neštěstí. Příslušná směrnice je na cestě. Vyjde hned po zákazu výkonnějších rychlovarných konvic.

Další články

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Nebojím se terorismu >>

Češi jsou xenofobní a nenávistný národ! >>

Jak sinice zahubily jeden rybník >>

Slovník cizích slov pro rok 2016 >>

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Autor: Tomáš Houška | karma: 45.55 | přečteno: 4769 ×
Poslední články autora