EU nakoupí v Turecku imigranty

Předběžně dohodnutá cena je asi 600 EUR za jednoho příchozího. Nevěříte? Že média říkají něco jiného, že Turecko bude proud imigrantů zastavovat? Pojďte se podívat, jak znějí návrhy dohody EU s Tureckem.

Turci zadrží a přijmou z EU zpět (prozatím) imigranty na své území. Za to dostanou 6 miliard EUR a bezvízový styk s EU. Za těch 6 miliard vyřídí všem imigrantům turecké občanství a vybaví je tureckým pasem. Aby se všichni, kdo chtějí do EU, mohli na její území vrátit. Tentokrát legálně.

Vezmeme-li si trend minulého a předminulého roku a řekneme-li si, že půjde o nějakou konečnou migrační vlnu, která nepřekročí 10 milionů lidí, vyjde nás legalizace přijetí jednoho takového migranta na 600 EUR. Bratru, neber to.

Unijní politici získají dokonalé alibi. Od uzavření dohody už do EU nepřijde jediný nelegální imigrant a nebude třeba řešit žádné azylové řízení. Nebude právní důvod starat se o to, kolik příchozím je, jaké mají vzdělání, jaké jsou národnosti, vyznání, z jakého státu původně odešli - a z jakých důvodů přicházejí. Budou to prostě legální migranti přicházející na základě (legálního) vlastnictví tureckého pasu. Z právního pohledu půjde o miliony "Turků", tedy občanů "spřátelené" země.

Turecký despota si uvolní ruce. Natlakovaný východ Turecka získá pojistný ventil, všichni nespokojenci - zejména Kurdové - odejdou pryč. Spokojený bude i Asad - ze stejného důvodu. Spokojené budou miliony migrantů, kteří nám výměnou za náš systém sociální přinesou svůj (islámský) systém hodnot. A protože jich bude dost, vymohou si ho v demokratických volbách. (Mimochodem Česká islámská strana už vznikla, nemám obavu, že by takové nebyly v ostatních členských zemích EU. Napadá mě, že Henleinovi se povedlo se 100.000 členy své partaje v roce 1935 stát nejsilnější parlamentní stranou.)

Takže to vypadá, že jde o řešení, které má samé vítěze a všichni se na něj těší. Tedy já jsem výjimka, mně tohle řešení přijde jako společný podraz na občany EU ze strany Junckera, Merkelové a Erdogana, přičemž 6 miliard EUR není celková cena, ale jen otvírací splátka.

 

Autor: Tomáš Houška | sobota 2.4.2016 10:26 | karma článku: 38,52 | přečteno: 1172x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34