Tomáš Houška

Pravda, láska, sluníčka a zelené bratrstvo hodných kluků a holek

3. 07. 2015 11:11:37
Některým aktivistům se říká sluníčka, i když to moc nedává smysl, jeden politický proud si uzurpoval pravdu a lásku (jeho odpůrci pak sémanticky museli hájit lež a nenávist?) a média na tyhle neviditelné manipulace přistupují.

Protože touha po pravdě a lásce je vlastní naší civilizaci. Respektive zasahuje až do nejzákladnějších lidských potřeb. Samozřejmě, všichni chceme pravdu a lásku. Nebo aspoň skoro všichni. Není to výsada toho politického tábora, který si ty pojmy ukradl. A docela mě uráží ona manipulace, která funguje tak, že co chce onen politický proud, je automaticky to správné, zatímco jeho oponenti jsou automaticky ti zlí, co šíří nenávist a lež. Blábol? Ale funguje.

Sluníčkoví lidé jsou ti, co šíří štěstí, radost ze života, sami jsou usměvaví a milí. A jaksi automaticky předpokládají, že tím šíří vyšší zvěstovanou Pravdu. Slunce. Symbol fungující v mezilidské komunikaci po tisíce, možná i desítky tisíc let. Takže jejich odpůrci jsou tmáři? Sémantika tak v podvědomí funguje.

Ve skutečnosti nejde o žádná sluníčka, ale spíš o mandelinky. A ještě přesnější je nejspíš zelené bratrstvo.

Kdokoli, kdo není stejné sluníčko jako oni, je nácek. Nic mezi tím neexistuje. A pojem nácek velmi důsledně používají i roztomilé slečny a hodní kluci, kteří o jeho skutečném obsahu nemají nejmenší představu. Je to prostě synonymum pro zlého nepřejícího temného člověka, který nesouhlasí se sluníčky.

Mandelinky nikdy nemají názor, mají Pravdu. Zjevenou a dokonalou Pravdu, která musí zvítězit nad tou lží reprezentovanou vším, co je mimo názor mandelinek. S touto Pravdou nelze polemizovat. Buď jí přijmete, nebo jste hlupák, buran a ještě k tomu nácek.

Mandelinky velmi pravděpodobně nikdy neotevřely Bibli, Korán, či Mein Kampf, ani nějaké další spisy. Také proč?! fuj! Stačí vědomí, že nácek je zlý, křesťan je tak trochu zaprděný a islám je úplně v pohodě. Norimberské zákony to bude asi něco z dějepisu, třídní boj, to už někde slyšeli, džihadd je to, čím všichni straší, ale u nás přece nikdo nestřílí ani nebouchá. Vlast nebo vlastenec je odporná, ale opravdu odporná nadávka. Protože je to rasistické, xenofobní, maloměšťácké, hloupé, primitivní, zapšklé, patřící do propadla dějin. Protože všichni vědí, že Evropani jsou zlí, hloupí, sobečtí, omezení rasisté, propadlí navíc konzumnímu životu a je třeba tuhle společnost zničit. A Češi jsou úplně nejhorší. Závistiví, sobečtí, neschopní, zapšklí. Málo sluníčkoví. Musí přijít nějaká očistná kůra, která nastolí Nový společenský řád. Ten bude dokonalý a Správný.

Zelené bratrstvo spojují dva zásadní motivy.

Prvním jsou peníze. Granty a dotace. Je to jejich mateřské mléko, když se podíváme, jací lidé jsou pravidelně nejhlasitějšími bojovníky za zelenou mlhu, vidíme, že jde o aktivisty z různých NNO, pro které pojem liberální ekonomika patří k těm nejhorším nadávkám. Svět by měl být řízen skrze granty. Je to fajn institut: Děláš něco správného (tedy rozuměj to, co je správné v prizmatu vidění zeleného bratrstva), tak by ti to měl stát zaplatit. A oni přece dělají věci velmi důležité a správné!

Zelení kluci a holky jsou také hodní. Je třeba šířit (kromě zjevené Pravdy) ještě tu správnou lásku. Vychovalli je k tomu, že správný člověk musí s každým vyjít. Tedy i s tím, kdo tě napadne, protože k tomu určitě má nějaký ospravedlnitelný důvod. Když je někdo požádá o cokoli, neodmítají, protože odmítnout cokoli je nesprávné. Tedy jedině by to bylo v rozporu s jinými pravidly zeleného bratrstva.

Když na nás někdo střílí, nemůžeme střílet také, protože to bychom se snížili na jeho úroveň a na světě by bylo méně lásky. Je třeba mu vyhovět.

A tak si říkám, jestli největší problémem kluků a holek ze zeleného bratrstva není prostě jen nedostatek síly postavit se sám za sebe, případně za své děti. Protože uhájit si svůj životní prostor je často mnohem pracnější, přízemnější, nepříjemnější a nebezpečnější, než říci, že je to všechno vcajku, všichni se budeme milovat a nic nám nevadí. A že pravda a láska zvítězí sama o sobě a nepotřebuje k tomu žádné naše úsilí.

Související články

Blaho země si to žádá >>

Plné lodě Afričanů, střelba v Tunisu a princip popření >>

Nebuďme nelidi, vždyť i Češi po Mnichovu utíkali na západ >>

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Chci pomoci Afričanům >>

Zapomeňte na svobodu, přichází svět míru >>

Nebojím se terorismu >>

Nekřivděme umírněným fašistům >>

Autor: Tomáš Houška | karma: 44.27 | přečteno: 6065 ×
Poslední články autora