Taky jste se zatvrdili, že do Tunisu už nepojedete?

Střílí se tam, řádí tam islamisté a je to nebezpečné. Na Mácháči by mi nic podobného nehrozilo. Tedy zatím. Tedy nejspíš. 

Máte chuť to těm islamistům nandat a tak tam nepojedete?  Nedáte těm vyžírkům své peníze a raděj pojedete někam jinam? Možná by se všichni, kdo to chtějí islamistům nandat, měli rozhodnout tam naopak jet a nějaké peníze tam utratit.

Nejdřív pokud jde o zdravý pud sebezáchovy a strach z míst, kde se střílí. Ve skutečnosti se nám něco podobného může stát úplně kdykoli, prakticky v celé Evropě, tedy v té její části, kde je větší koncentrace muslimů. Asi zní nekorektně, že to definuji takhle, ale realita je nekorektní. Londýn, Madrid, Moskva, Paříž, Toulouse… Příště nejspíš někde jinde. Je to opravdu jedno.

Jestli žijete v přesvědčení o tom, že žijeme v bezpečném světě a nechcete se z něj vzdálit do světa nebezpečného, tak turistická letoviska severní Afriky nebo Izraele ve skutečnosti nejsou statisticky nebezpečnější než noční procházka po Stockholmu nebo Paříži. Na pláži v Tunisu nejste ve větším nebezpečí než na pláži u Mompellier nebo Bibione. O bezpečný svět už jsme přišli a otázkou naší odvahy je jen kdy si to přiznáme.

Druhá věc je, co to způsobí v zemi, kterou škrtneme ze seznamu použitelných destinací. Všimněte si, že islamisté v těchto zemích velmi přesně cílí na turismus. A vůbec to není náhoda. Bavíme se o zemích, kde ta část populace, která je pracovitá a nenatahuje ruku bez ochoty poskytnout protihodnotu, dělá právě v turismu. A také si možná uvědomíte, jak turistická letoviska připomínají cokoli, jen ne právo šaríja, jsou to ostrůvky načichlé Evropou, pro někoho víc, než by si milovník autentického orientu přál. Ale to je jiná debata. Lidé pracující v turismu patří k liberální a často relativně sekulární části jejich společnosti.

Takže turistický ruch je v těchto zemích nejen důležitým příjmem do státní kasy, ale vytváří tlak na sekularizaci a podporuje liberálnější část společnosti. Díky turismu mají práci a slušný příjem a zbytku svých spoluobčanů ukazují, že vstřícnost a dialog jsou lepší než šaríja a semtex. Pokud tam  přestaneme jezdit, necháme ve štychu tu část jejich společnosti, která je nám nejpřátelštější a se kterou nejsnáz najdeme společnou řeč. Likvidace turismu je v těchto zemích první krok ke zlomení protiislámské opozice, k tomu, aby bylo možné zemi opravdu natvrdo islamizovat.

Třetí důvod - pokud středomořské země ztratí příjem z turistického ruchu, najdou si velmi rychle náhradu - v byznysu migrace z Afriky do Evropy. Mají k tomu vybudovanou kompletní infrastrukturu a islamisté se už těší, až turistická letoviska budou moci proměnit v tábory, kde se budou připravovat a houfovat migranti do Evropy. Provoz těchto plánovaných "migračních" táborů přitom nebudou hradit ani tak ropní šejkové, jako evropské granty, tedy my. Nevěříte? Jestli turistický ruch v těch zemích zhavaruje, vzpomeňte.

Je ještě jeden důvod: Postřehli jste zprávy o tom, že zaměstnanci hotelů, kde k palbě došlo, chránili Evropany a nemuslimy vlastními těly? Měli řadu důvodů, kromě těch sobeckých i důvody hluboce lidské. Zaslouží si za ně náš vděk a respekt. A možná i trochu optimismu: Oni se postavili za nás, vraťme jim to a postavme my se za ně.

 

Související články:

Plné lodě Afričanů, střelba v Tunisu a princip popření  >>

Nebuďme nelidi, vždyť i Češi po Mnichovu utíkali na západ >> 

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Chci pomoci Afričanům >>

Zapomeňte na svobodu, přichází svět míru >>

Nebojím se terorismu >>

Nekřivděme umírněným fašistům >>

Autor: Tomáš Houška | úterý 30.6.2015 10:05 | karma článku: 30,21 | přečteno: 2144x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34

Tomáš Houška

Příběh Arménie

26.9.2017 v 10:15 | Karma: 29,90

Tomáš Houška

Manifest pijáka kávy

11.7.2017 v 9:35 | Karma: 20,69

Tomáš Houška

Zborov

2.7.2017 v 9:42 | Karma: 23,77

Tomáš Houška

Pošta poskytuje nové služby

29.5.2017 v 19:09 | Karma: 27,67

Tomáš Houška

Trumpa na vás, holoto!

29.1.2017 v 19:19 | Karma: 43,25

Tomáš Houška

Lidl má geniální markeťáky

5.1.2017 v 18:30 | Karma: 43,31

Tomáš Houška

Ukradli nám Hrad!

27.12.2016 v 18:18 | Karma: 38,68

Tomáš Houška

Hranice mezi vírou a ideologií

27.12.2016 v 9:09 | Karma: 39,83

Tomáš Houška

Uprchlíci nebo migranti?

20.12.2016 v 10:10 | Karma: 42,59

Tomáš Houška

Udavači sobě

2.12.2016 v 23:11 | Karma: 33,05
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.