Nebojím se terorismu

1. 06. 2015 12:28:03
Zaznamenali jste také? Rozdílné názory na islám a imigraci vedou k přetrhání i desítky let trvajících přátelství, na první pohled rozumní a kultivovaní lidé si najednou v diskusích spílají do nácků a lhářů a mažou se z FB přátel.

Konstatování "myslím si", "podle mě" se pravidelně mění v "mám pravdu a ty jsi debil, když je odmítáš uznat".

Debata o tom, jestli vyznání, které obsahuje politický plán na omezení svobody vyznání a nahrazení civilního práva svým vlastním právem náboženským, zasluhuje ochranu z pozice svobody vyznání, se pravidelně mění v krvavou řež.

V Olomouci dvojice aktivistek postavila stánek s peticí odmítající imigrační kvóty a byla napadena "zahraničními" studenty. Kromě nadávek a roztrženého plakátu se (zatím) nestalo nic moc. Jen je FB plný příspěvků o tom jak dvě rasistky a xenofobky napadly skupinu zahraničních studentů, a vůbec jde o příslušnice téměř zločinecké xenofobní extremistické organizace. Je to logické, ne?

Je to důkaz, že jde o téma, které lidé intenzívně prožívají. Podepsat petici proti masové imigraci pro spoustu lidí stačí k tomu, aby vás označili za rasistu, xenofoba a nácka. Nemají jiný názor. Mají Pravdu. Oni jsou strážci jediné Pravé demokracie, zatímco vy jste ten debil, který nesouhlasí.

Jak si mohu dovolit islám kritizovat, když tu těch muslimů je tak málo a kolik jsem jich opravdu poznal? Inu, k poznání nacismu jsem také nepotřeboval osobní kontakt s partou nácků. Nevadí mi muslimové. Vadí mi islám, protože nejde jen o víru, ale o komplexní totalitní společenskou, tedy i politickou, doktrínu, která si osobuje právo na to řídit životy všech lidí. Stačí si přečíst nějaké jejich názory a teoretická díla. A hodně nám pomůže nahlédnutí do historie: S obojím máme zkušenost. S islámem mnohokráte opakovanou.

Občas mi někdo řekne, jestli se tak bojím těch pěti a půl muslimů, co u nás žijí a jestli si myslím, že k nám přijdou nějací teroristé.

No, muslimů,co u nás žijí, se opravdu nebojím. Jejich víru, budou-li ji nosit do veřejného prostoru, budu ignorovat. Tedy, nebudu ji respektovat. Nechci říci, že ji toleruji, protože víra kohokoli jiného je mi jedno. Problémy nevznikají tím, že by nemuslimové byli málo tolerantní k islámu, problém je v tom, že islám není a nehodlá být tolerantní k nemuslimům.

Máme se tedy bát, že nám přijdou i nějací ti džihaddisté?

Oni sem přijdou, pokud tu už nejsou. Ale to není to, čeho bych se nejvíc bál. Nejhorší, co islám způsobí, není terorismus, dokonce ani skokový a radikální nárůst kriminality, který také přijde.

Průšvih nastane v okamžiku, kdy ji nebudu moci ignorovat a společnost začne sama sebe měnit a přizpůsobovat tomu, aby "je nedráždila", začnou se zakazovat "nevhodné" názory a činit výjimky ze zákonů.

To nejhorší, co přinese, je rozpad společnosti. Řekl bych, že jedna etapa už startuje. Zatím jen v rovině verbálně vyjadřovaných útoků, mazání přátel a posilování vlastní víry v jedinou správnou pravdu. (Protože ti, kdo ji nechápou, jsou debilové a je třeba jim to explicitně říct.)

Jestli si připustíme, že spolu budeme komunikovat takhle, tak už žádní teroristé opásaní semtexem nebudou potřeba, zastanem to sami. V okamžiku, kdy přestaneme komunikovat mezi sebou , a dialog se změní v urážlivé a uražené monology, případně, co hůř, v potírání svých oponentů, islamisté zvítězili.

Související články

Do Evropy nemíří žádní uprchlíci >>

Zapomeňte na svobodu, přichází svět míru >>

Politické hnutí převlečené za náboženství >>

Odmítá islám, je nácek >>

Hate free zone >>

Chci pomoci Afričanům >>

Autor: Tomáš Houška | pondělí 1.6.2015 12:28 | karma článku: 38.64 | přečteno: 2462x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.96 | Přečteno: 556 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 940 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 216 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4321

Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...