Tomáš Houška

Plánování zisku bude trestným činem

30. 04. 2015 6:48:45
Po zákazu úvah o daňové optimalizaci dojde k dalšímu logickému kroku - zákazu tvorby zisku. Tvorba zisku je stejně nemravná; už Marx poukázal na to, že zisk je kumulovanou nadhodnotou, o kterou podnikatel okradl dělníky.

Účetní a ekonomové v soukromých podnicích budou mít od ledna oznamovací povinnost - nahlásit zvláštnímu odboru policie, který bude zřízen, každý pokus o přípravu a plánování tvorby zisku.

Aby došlo ke snížení rizika manipulací, budou od ledna všechny soukromé subjekty veškeré tržby nad 50,- Kč přijímat výhradně elektronicky, proti faktuře přímo na zvláštní účet, který podnikateli povede daňová správa.

Zpětně budou pak podnikatelé žádat proplacení částky odpovídající bezchybně prokázaným uznatelným daňovým nákladům, u kterých bude zřejmé, že byly nezbytné k vytvoření tržeb. Odměny podnikatele budou stanoveny spravedlivě daňovou správou dle tarifních tabulek, na jejichž přípravě poslanci pracují. Budou spravedlivě zohledňovat prokázané vzdělání, délku praxe a historii podnikatele ve vztahu k daňové správě.

Tímto způsobem konečně dojde k zamezení veškerým ztrátám, ke kterým nyní dochází při výběru daní. Stát získá navíc 647,235 miliardy a ty budou rozumně a spravedlivě použity pro blaho občanů. 600 miliard bude rozdáno na spravedlivých úplatcích odpovědným úředníkům, za 50 miliard budou vytvořena informační a vzdělávací centra, kde se podnikatelé budou moci účastnit dotovaných kurzů seznamujících je s novinkami v oblasti výběru daní, 50 miliard bude použito na integraci dosud neintegrovaných uprchlíků podle optimálně stanovené kvóty, 50 miliard bude použito na podporu velkých podniků, 47 miliard stát moudře reinvestuje do zvýšených nákladů na výběr daní, 13 miliard budou náklady na navýšení kapacity věznic a 12,248 miliardy bude použito na sociální fond pro pozůstalé po zastřelených se podnikatelích. Kdyby to náhodou nevycházelo, něco nepodstatného se škrtne, případně dojde k navýšení prorůstového rozpočtového schodku.

Vláda doufá, že ty kreténi voliči konečně pochopěj, že to s nimi soudruzi poslanci myslí dobře.

Autor: Tomáš Houška | karma: 33.59 | přečteno: 1007 ×
Poslední články autora