Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vy jste mi dal! ondyno mě lustrovali, jestli plním, co mám (ŽÚ). plnej barák lidí, světlo, teplo, po chodbách se line vůně kafe a místy hovor a smích... pohoda. kvůli ničemu mě to stálo půlden pracovního času. trochu jsem měla chuť jim říct, že takhle jim na ty mzdy nevyděláme

5 0
možnosti

To muselo dát práce to napsat, a přitom taková ptákovina...

1 9
možnosti

Čekala jsem, kdy se v článku začne mluvit o tom, že tyto pobídky a úlevy nemůže dostat etablovaná česká firma a to ani v případě, že postaví nový provoz, vytvoří nová pracovní místa. Kdysi to popsal ředitel Koh-i-noor, versus konkurenčí firma se stejným sortimentem na vedlejším poli (doslova). Navíc konkurence přetahovala odborníky s praxí a likvidovala i touto cestou.

Dotace samy o sobě jsou zlo - představte si jednu ulici a v ní dvě pekárny. Jeden pan pekař koupil prostor před dvaceti lety, ze sklepa udělal provozovnu a teď je cca v momentě, kdy má splaceny původní dluhy, ale potřebuje obnovit strojový park, který taky dosloužil. Kromě nového úvěru nemá šanci na nějakou dotační podporu podnikání, jakkoliv se dá prověřit, že platil daně a dá se čekat, že je bude platit i dál.

Na druhém konci ulice vznikla nová pekárna - protože je nová, mohla dostat dotaci na počátek podnikání (ale nikdo neví, jestli to za rok, dva nezabalí). Žádnou daňovou historii nemá.

Kdo by si zasloužil podporu státu (nás všech)... jistě šanci mají dostat oba, ale dovolím si tvrdit, že ten první by ji měl dostat snáz. (bezúročně nebo vyšší apod).

8 0
možnosti

Pročetla jsem diskuzi a s dovolením přiložím pár argumentů - jesti jsou pro nebo proti OSVČ posuďte sami (v životě už jsem byla obojí)

Bylo by dobré uvádět, kolik z těch OSVČ jsou zároveň zaměstnanci a živnost mají jako vedlejší příjem (podle čssz je jich cca 405 tisíc, takže téměř polovina)

Bylo by dobré vědět, že minimální odvody - a z nich vypočtené důchody v budoucnu - odpovídají odvodům zaměstnance vč. firemních - z minimální mzdy. A ten budoucí důchod z minimální mzdy je pro osvč i zaměstnance cca 6 tisíc.S růstem zákonné minimální mzdy rostou i tyto odvody. Zdr. pojištění je přímo vypočteno z min. mzdy, sociální pojištění odráží průměrnou mzdu státu.

Zároveň si přiznejme, že ani zaměstnanec s minimální mzdou neplatí ŽÁDNOU daň z příjmu. Tenhle údaj se týká cca 115 tisíc ZAMĚSTNANCŮ. Takže asi jako 20% živnostníků v hlavní činnosti.

Ano, mezi živnostníky jsou tací, kdo vám "nedají účtenku" a mají nezdaněné příjmy. Ale za to si jako zákazníci můžeme sami - nic nám nebrání tu účtenku chtít. Stát by mohl kontrolovat zdaněné příjmy i proti položkám výdajů a obávám se, že to nedělal nikdy

Ale taky jsou mezi živnostníky švadleny, obchodníčci na venkově - kolik nakoupili, tolik zhruba prodali s takovou marží, že mají opravdu právě jen tu minimální mzdu. A díky, že nerezignovali a místo závislosti na státu a dávkách stále pracují.

2 0
možnosti

Minimální mzda je 11 tis. a z té už se daň z příjmů platí. Sice velmi malá, ale platí.

0 0
možnosti

Teda za 4 roky, co jsem OSVC jsem zadnou urazku od pana Ministra neslysel. Ono mozna to bude tim, ze opravdu odvadim co mam a "neoptimalizuji" #SorryJako .

0 2
možnosti
Foto

K63a95r48e37l 66R56a40d41a

13. 2. 2017 12:48

Jen si nemyslete ,,všeci kradnů" tedy i vy. :-)

0 0
možnosti

Jedna chyba- agentura práce nesmí již několik let dovážet zaměstnance mimo hranice EU, takže pokud se tam ti Ukrajinci dostanou, tak ne přes agentury. A protže tento výborný stát blokuje - i přes kritický nedostatek zaměstnanců- získat zaměstnance mimo Eu, (což třeba neblokuje Polsko) tak v té hale asi nikdo dělat nebude :-)

1 0
možnosti
Foto

Myslíte to Polsko ve kterém funguje reálné otroctví a přímá spolupráce mezi Poslkem a KLDR v zajištění otroků za peníze EU?

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/31/polish-firms-employing-north-korean-slave-labourers-benefit-from/

0 0
možnosti

M32i30l42a11n 75K26a35s52a82l

31. 1. 2017 12:19

ČNB nic nespálí, jen místo korun nakupuje eura. Nic víc, nic míň.

3 0
možnosti
Foto

Vážený pane Houška, nejprve jsem Vám chtěl dát karmu, ale chvíli jsem počkal a najednou mi došlo, že se vám to povedlo. Zahrál jste mi na strunu nízkých pudů, stejně jako ostatním chváličům vašeho textu, takže karmu by zasloužila spíše vaše schopnost napsat článek, který má účinný populistický dopad. Myslím, že jediný pan Šik mezi diskutujícími poodhalil, co je špatně. Opravdu jste postavil proti sobě dvě strany: chudáček OSVČ versus holdingové společnosti, které tyjí z našich daní. Já netvrdím, že to tady OSVČ má lehké, určitě by šlo mnoho věcí zlepšit a zjednodušit, ale pohybuje se v mantinelech, které si zvolil a na které stačí, nemůže pak brečet, že se mu v těchto mantinelech nelíbí - proč tedy nezaloží prosperující nadnárodní firmu? Proč se nestane úředníkem? Tu volbu má přece každý z nás. To zaprvé. Za druhé, kdybyste vynechal tento komparativní přístup a pouze poukázal na to, co je na systému investičních pobídek špatně, byl bych vám to zbaštil i s navijákem, protože ten systém určitě není dobrý. Chtělo by to erudovanější ekonomický rozbor, protože takto jsou to jenom plky.

9 31
možnosti

No a tohle je zase Váš suběktivní pohled, nic víc, nic míň, tečka. Hezký den

9 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS