Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M16i78l64a46n 18K38e90s58l

9. 1. 2017 18:52

Na voliče to vůbec nezapůsobí.Voliči předem věděli jak to dopadne.Člověk,který se dopracuje takového majetku,může být ledajaký,ale asi ne blbý.Co se dá dělat,že to co si myslela většina národa nedocvaklo Sobotkovi a Kalouskem.Parlament strávil mnoho času vymýšlením,co s Babišem.Dopadlo to stejně jako s většinou zákonu,které parlament tvoří.

3 0
možnosti

Pane Houško, asi byste měl poněkud změnit titulek a úvodní větu

Jak se miliardář FORMÁLNĚ zbaví majetku?

FOMÁLNĚ HO PŘEVEDE do svěřeneckého fondu!

I když by to bylo pak výstižnější, ale ne zcela. Protože se ten miliardář svého majetku nezbaví. Převedením na svěřenecký fond formálně omezí možnost svého přímého nakladání se svým majetkem. A i pak zůstává otázka, zda nebude existovat skrytá vazba mezi správcem fondu a tím milionářem.

Objektivně máte pravdu - převod majetku na svěřenecký fond je opatření typu: "Vlk se nažral a koza zůstala celá". Prostě jen poslouží k oblbnutí veřejnosti a omezení možnosti kritiky nesporného střetu zájmů.

2 0
možnosti
Foto

Nejde o nic jiného než o politický boj. V reálu pak o boj o moc. Tzv. tradiční politic. strany jej dlouhodobě prohrávají. Není divu. Již dávno nemají jiným než sami sobě co nabídnout;-)

2 0
možnosti

Babišovi velmi zachutnaly moc. Takže ty tanečky kolem majetku budou, samozřejmě. Přeci si tu příležitost nenechá vzít - miliardy jsou stále málo, chce všechno.

2 2
možnosti

Lex Babiš je nesmysl. Jen dokumentuje slabost a bezradnost současných politiků. Nechápu, jak to mohlo projít. Jak už v diskuzi zaznělo, ať si má každý co chce. Lex Babiš nic nenarovnává, jen pokřivuje.

4 1
možnosti
Foto

vlk se nažere a koza zůstane celá.

Možná bude i líp krmená.

8 0
možnosti

Proč by oblboval voliče? Mě je třeba naprosto jedno (ať je to Babiš nebo kdokoliv jiný), jestli vlastní nějaké firmy, média, atd.

Pokud se rozhodnu někoho volit, tak je mě úplně jedno, jaké firmy či média vlastní. Ať třeba vlastní 10 novin a TV NOVA a PRIMA dohromady.

5 2
možnosti
Foto

Mě to jedno není, protože v podnikání by měli mít všichni rovné podmínky.

5 1
možnosti
Foto

Ano, Babiš to jistě udělá nějak vyčůraně, jako třeba v minulosti s Čapím hnízdem. On se k tomu ostatně vyjádřil už před delším časem. "No tak se ožením se svojí manželkou a majetek převedu na ní." (Jeho nynější partnerka má sice příjmení Babišová, ale oddáni prý spolu nejsou.)

0 1
možnosti

U toho Čapího hnízda to právě moc vyčůraneě neudělal. Kdyby měly vlivné orgány skutečný zájem zjistit pozadí tak by snadno zjistily, že došlo k naprosto jasnému porušení pravidel čerpání dotací z EU. Jen se obávám, že u příslušných orgánů EU a policie takový zájem zjistit fakta neexistuje.

2 1
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu. Já dodnes nechápu, proč se Babiš tak rozčiloval kvůli novele zákona o střetu zájmů, když nic neřeší. Klidně pro ten zákon mohl i hlasovat a získal by další body (ne, že bych mu je přála). Firmy převede a dále jim bude moct přihrávat kšefty i dotace, a až skončí v politice, vezme si je zpět.

5 1
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.