Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč tedy, když je to tak nad slunce jasné, stále platí registrace islámských církví na našem území? Proč se problematika islámu studuje na univerzitách celého světa, když je to zbytečné a každý amatér v tom má už dávno úplné jasno. Bohužel tato odborná nesoudnost znemožňuje skutečnou a potřebnou kritiku islámu, neboť jsou všichni vyčerpáváni dokola vyvracením nesmyslného lpění na totožnosti náboženství a ideologie, na kolektivní vině, zkrátka na kulturním rasismu. Z pozic kulturního rasismu se s nikým na ničem nedomluvíte. Válku ovšem s islamoideology, jimiž jsou všichni muslimové, podle vašeho vidění světa, nemůžete vyhrát. Já myslím, že řešením je harakiri, stačí nastudovat trochu zenu.

0 0
možnosti
Foto

Malý dotazník, zaškertněte:

1) Je islám rasa? ANO - NE

2) Jsou v Koránu řešeny otázky rodinného práva? ANO - NE

3) Uznává islám lidi rovnoprávné a rovnocenné bez ohledu na víru nebo bezvěrectví? ANO - NE

4) Uznává islám lidi rovnoprávné a rovnocenné bez ohledu na pohlaví? ANO - NE

5) Připouští islám konverzi z islámu na jinou víru nebo úplné opuštění víry? ANO - NE

6) Požaduje Korán zavedení islámského práva? ANO - NE

Bonusové otázky:

7) Jak byste charakterizoval Mohameda, zakladatele islámu?

a) duchovní učitel žijící v lásce, pokoře a rozjímání

b) dobyvatel, který přikazoval vraždit své odpůrce 8) Na které světové univerzitě se studuje islám?

0 0
možnosti

Otázkou je, zda ti milí lidé co nám dnes chtějí vnášet do duše multikultruní obohacení přistěhovalectví ví, že oni si nesou svoji víru a skálopevné přesvědčení, že jen ta je správná.

Asi nebudou nadšení našimi kostely a vypálí je jak doma a naše hledání boha či víry dopadne jak je nám předváděno v jediné zemi kde ještě smí mít rozum a bránit se, v Izraeli. Tam kde kdysi byla svoboda víry se to komusi nelíbilo a zkusil sociální experiment ve formě exportu demokracie. A tak se ze zemí jako Irák, Tunis, Lybie a málem i Egypt díky Arabskému jaru staly rozvrácené trosky svobody víry a měsíčně tam umírá násilně více lidí než kdysi za několik let ve jménu čeho?

0 0
možnosti

Velkým problémem několika pánů zde diskutujících je, že jsou sami fanatickými zastánci víry (v podstatě ideologie) v neexistující nadpřirozeno a jeho jakoby existenci dokazují citací náboženských textů. Řeknu to naplno: Problémem je, že on ten Pán Bůh neexistuje. Ježíš Kristus žil, to bylo dokázáno, byl to zřejmě kazatel, rebel, reformátor a dopadl asi jako Jan Hus když se postavil proti establishmentu. Vy všichni věříci nezačněte nyní na mně křičet (jako to vždy děláte), ať dokáži, že Pán Bůh neexistuje - byla by to zvrácená logika dokazovat neexistenci něčeho, musí se dokazovat existence!

Zpět k této diskuzi - vám věřícím stačí pro důkazy pravdy jen opakovat, omílat fráze. Jako příklad si pomalu přečtěte příspěvek pana Tomáše Vlka ze včerejška 19,44 hodin, rozeberte větu po větě a zkuste zde hledat logiku, důvody, opodstatnění těch jeho tvrzení: prostě bezobsažný idelogický text, bez racionálních sdělení, jenom to staré "Věř, věř, věř a my tě k tomu povedeme...". No prostě asi jako všechny ideologie....

3 0
možnosti

Taky jsem prošel podobnou hledačskou cestou jako autor, a tak mu docela rozumím. Nedávno jsem si zopakoval nacismus a leninismus-stalinismus a vyšlo mi z toho, že nebezpečná je ideologie, která používá násilí k tomu, aby získala moc. Lidský život pro tyhle ideologie nemá žádný význam, pokud jde proti nim. Pokud chceme z tohoto hlediska hodnotit islám, muslimy, džihádisty - je to opravdu podobné. Když mohamedáni začnou hlásat, že musí získat moc a lidský život nemá žádnou cenu, pokud se jim nepodřídí - je to na stejné úrovni jako zmíněné ismy, které způsobily ve 20.století největší kataklyzmata a genocidy. Jak si s tím nemuslimský svět poradí, je jen na něm. Pokud nechá vyrůst silný agresivní stát, pak už nás čeká další totální válka.

4 0
možnosti

T31o66m40á73š 25V78l30k

27. 12. 2016 19:44

Hledejte dál a přeji vám ze srdce aby jste se setkal s Kristem osobně tak jako my Křesťané. Víra v Krista Ježíše je víra živá a Kristus žije v nás. On se nepotřeboval setkávat s nějakýma nebo se dokonce učit od nějakých mistrů vždyť se mu dokonce tito mistři hned po narození přišli poklonit. Bůh se nemusí učit od jeho stvoření ale je to naopak. Poproste Boha živého Krista ať k vám při studiu písma promluví. Tichá prosba stačí a najednou se vám Bible otevře do naprosto nekonečných rozměrů a Duch Svatý vás povede, bude vám ukazovat cestu a tou cestou není vaše JÁ ale ON. Jak pravil sám Ježíš :"Já jsem cesta, pravda a život". Budhismus hledá cestu. Ježíš je cesta. Bůh vám žehnej ve vaší cestě k Němu :-)

0 1
možnosti

Buddhismus je cesta, nehledá ji. Je to cesta "dobré vůle", která vede ke spáse i podle závěrů 2. vatikánského koncilu. Nesnažte se prosím lidi nasměrovat po svém, protože Bůh je nekonečně větší než jen jeden jediný směr a jedna jediná cesta.

1 2
možnosti

Je vidět, že máte hodně vědomostí, ale to není všechno. Všechna náboženství a totalitní ideologie a filozofické směry mají jedno společné: hlavní postavou je v nich vždy člověk. Je to vždy o to stejném, akorát se na to díváte z jiného úhlu, ale vždy jde o to, že si člověk vlastně dokazuje, že tím hlavním původcem všech věcí je on sám. A můžeme to vzít napříč od ateismu přes budhismus až ke skutkaření v katolické církvi, kdy si člověk musí zasloužit právo na lepší život , pro ateisty jen tady na zemi pro ty ostatní včetně islamistů v jejich vymyšleném nebi. A je dobře to umět rozdělit a pojmenovat, protože každá víra v něco nebo v někoho nese své ovoce.

Kromě víry v Ježíše Krista Syna Božího, kterou si nevymysleli lidé, ale původcem je samotný Bůh Stvořitel, kde se lež nazývá lží a vražda vraždou a láska láskou. A zde je vždy ústřední postavou trojjediný Bůh (Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch svatý).

A pokud se někdo ohání středověkým marasmem ve jménu Boha (války a další pohromy či genocida, za kterou stála pseudocírkev, v tehdejší době, která se skutečnou vírou v Ježíše Krista měla akorát společné jméno, neporozumíte nikdy tomu, co je ve skutečnosti náboženství a zbožnost tak, jak se na to dívá samotný Bůh skrze Své slovo (to je vzkaz pro toho pána, co se ptá níže na to proč byly války ve středověku ve jménu Boha) i Hitler nechal vytesat na nožích svých vojáků nápis „Got mit uns”

0 2
možnosti

Pane Pešorna vý jste úžasný příklad toho jak náboženství ovlivňuje myšlení , jste schopen kritického myšlení u jiných náboženství, ale jakmile přijde řeč na vaše náboženství okamžitě nekriticky přejímáte to co vám o náboženství řekli.:-)

2 0
možnosti

Ano, pane Houško, hranice mezi ideologií a fanatickou náboženskou vírou v podstatě nejsou, je to jedno a totéž. Zkuste se zamyslet např. nad šířením křesťanství mečem a ohněm, což se určitě ve středověku dělo například jako křížové výpravy anebo "převýchova" jihoamerických indiánů španělskými a portugalskými coquistadory? A co si myslíte o trestání jinověrců a odpadlíků od "jediné víry svaté" u nás po Bílé hoře? atd. atd. Fundovaní dějepisci by vám našli desítky případů, kdy se římskokatolická církev tehdy chovala stejně jako ti trochu zpozdilí "musulmani", když měla moc a příležitost tuto moc uchvátit a rozšiřovat (viz bitky při "dosazování" papežů ve středověku, což byl jen a jen boj o moc a ne o víru) .

Dnes je doba jiná, naštěstí u nás většina lidí není pod vlivem středověké filozofie a nazírání na svět očima církví. A zejména volám: "Zaplatˇ Pán Bůh, že dnešní vedení římskokatolické církve u nás už tuto moc nemá, jinak by to s vývojem naší demokracie vypadalo asi jako s vývojem v Polsku v posledních měsícíh....".

3 0
možnosti

Pane Sobotko asi o Polsku toho moc nevíte, mate info jen z novin a to ještě těch z Bruselu. Prominte nechci Vás urazit.

0 4
možnosti
Foto

Pěkné shrnutí R^

Také jsem se zajímala "ze studijních důvodů" o různá náboženství, abych získala přesvědčení šťastně nevěřícího.

4 0
možnosti

Na rozdíl od autora, který je věřící, ačkoliv v tom vzhledem ke své racionální povaze poněkud tápe. Neboli - potřebuje spoustu zbytečných slov k tomu, aby zdůvodnil svůj poněkud komplikovaný a malinko zmatený pohled. Pokud jde o vás, Štěpánko, jakožto psycholog Vám musím říci, že "šťastně nevěřící" člověk nemá moc důvodů k tomu, aby to potřeboval vykřikovat do světa.

0 2
možnosti

Jsme krestanska spolecnost. To nema s virou mnoho spolecneho. To je system v kterem zijeme. Proto jestlize u nas hledame Krista, najdeme ho vsude, jen ne v kostele.

3 0
možnosti

Zajímavý názor, kde nacházíte Krista vy? A jak jste došel k názoru, že křesťanství a víra nemají mnoho společného? A může vůbec člověk věřící v Krista nebýt křesťanem?

0 2
možnosti
Foto

R^ Zajímavé přirovnání k marxismu...Ti věřící muslimové v tom přesvědčení žijí léta, asi by nebyli ochotni se o tom zamyslet.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS