Diskuse

Touha pomoci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Houska ma castecne pravdu, ale opravdu jen castecne. Jiste - Evropa si nemuze dovolit prijmout vsechny potencialni imigranty z Afriky i Stredniho vychodu. Je nutno ty lidi vytridit a pomoci jen tem, kteri to potrebuji a kterym pomoci opravdu muzeme.

Ale pomahat neni slabost. Slabost je naopak sedet na zadku, pozorovat utrpeni jinych a jeste vymyslet blbe vymluvy, proc zrovna JA pomoci nemohu.

Ti nejzhovadilejsi jedinci se pri svych vymluvach uchyli i k rasismu.

Zaverecny argument o lidech kteri chteji na imigrantech zbohatnout a upevnit si moc, povazuji coby clovek ktery prozil vetsinu sveho zivota v Kanade - zemi imigrantu - za nejhloupejsi cast celeho clanku.

Jenze to delam na zaklade osobni zkusenosti, ktera panu Houskovi bohuzel chybi. :-

0 0
možnosti
Foto

J72i22r43i 25B51i98l71i38n84a

20. 5. 2016 14:08

Jeste si vazeni prosim vsimnete, jakou neuveritelnou vynalezavost dovedou nekteri jedinci vyvinout, kdyz potrebuji zduvodnit, proc nepomahat.

Pan Houska nad svym clankem plnym filosofickych uvah i psychologie jiste hodne dlouho premyslel a je s vysledkem zajiste spokojen. Ale ten vysledek je porad stejny.

Ona toho po vas Evropa za vsechnu tu pomoc a dotace zase tak kor moc nechce. Pokud odmitnete, ziskate kratkodoby pocit vitezstvi, nasledovany pomalou cestou zpet do asijske zadnice........ :-P

0 0
možnosti
TJ

Myslím, že jste poměrně věrně popsal motivace většiny sluníčkových lumíků dělajících křoví, a strach z konfliktu, rozhodnutí a zodpovědnosti skvěle sedne na nevolené kupčíky z Brusele, ale lze to tak vysvětlit i třeba u Angelíny? Moc měla, uznání a dost neochvějnou pozici také, jako politička se prosadila a konfliktů musela cestou vyřešit přehršle. Její strana neměla konkurenci a ona neměla konkurenci v ní. Tímhle jenom tratí.

1 1
možnosti
MK

Karma.

Také jsem přemýšlel o SKUTEČNÉ motivaci (z psychologické stránky věci) některých lidí a došel jsem k podobným závěrům.

3 1
možnosti
ZH

Málokdy se vidí taková ryzí adorace fyzického neonacistického lhaní. V pomoci jeden druhému nemáme ve skutečnosti žádnou volbu, je to dokonce zákonná povinnost. Kdybyste přestal dýchat, mohl by vám někdo nablízku zopakovat vaše teze. Přece nad vámi nebude mít moc a poskytovat nějakou první pomoc, ale kdyby už takovou zákonnou chybu udělal (neboť zákon takovou pomoc přímo ukládá), pak by samozřejmě záchranka mohla přijet podle úvahy, co si kdo vlastně o problému myslí a může o tom podiskutovat a přijet za dvě hoďky. Pokud byste to přežil, pak si může říci chirurg, že vlastně ani dnes už o další moc nad člověkem nestojí a stejně už dělá přesčas atd atd. Vaše demagogie může být popsána jedině demagogií. V otázce utečenců máme opět zákonnou povinnost, tentokrát ženevské konvence, a musíme se s problémem vyrovnat. Místo zesměšňování chimérických nepřátel, kteří vám a ostatním za každou cenu chtějí proti vaší vůli pomoci, byste se měl obrátit na orgány mezinárodního společenství, aby potvrdili vaši tezi, že neneseme za konflikt v Sýrii žádnou odpovědnost, že tam neposíláme zbraně, že neinformujeme v zájmu jedné vybrané strany atd atd. Nechte si vytetovat na prsa i na záda neresuscitovat, dejte sem pak fotku a já před vámi veřejně smeknu.

1 5
možnosti
Foto

tolik vět a přitom takové demagogické fráze , rádoby moudro které jen čpí právě tou demagogií, ze které viníte druhého Rv

0 1
možnosti
JR

J91a30n 68R91á85ž

30. 4. 2016 18:38

Pocit, že se má migrantům pomáhát, pramení z nepochopení důvodů, proč se statisíce lidí vydalo na pochod. Naprostou výjimku tvoří ti z nich, které pohání pocit fyzického ohrožení. Naprostá většina se rozhodla, stejně tak, jak se rozhodli dávní kočovníci, prostě přestěhovat do prostoru, o kterém se domnívají, že jim poskytne lepší podmínky k životu a ti dnešní kočovníci naprosto ignorují fakt, že tento prostor už je obsazený.

Kdyby vše fungovalo tak, jak má, tak by na hranicích Evropy byli zahnáni, chvíli by se tam třeba i střílelo, ale technologická převaha Evropanů by jejich pokus o obsazení odtrazila.

Věřím v to, že dřív nerbo později se vše vrátí k normálu a pud sebezáchovy u Evropanů nakonec zvítězí. Ne-li, ztrácíme právo na další nerušený vývoj jako suverénní civilizace.

6 1
možnosti
BH

... v podstatě souhlas a karma, jen bych poopravil - výrobci si od migrantů slibují spíš spotřebu - tedy nárůst poptávky - než pracovní sílu... myslím že sami nejlíp vědí, jak je to s jejich pracovním potenciálem, ale taky vědí, že je bude třeba ubytovat, krmit, šatit, atd...

2 1
možnosti
Foto

Ode mě žádné hmmmmmmm, nýbrž uznání za dobrý postřeh.

Což se tady ale příliš nenosí. To každý ví.

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS