Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejhorší je, že až zjistí, že stejně nemohou mít všechno, co si vysnili, přejde jejich frustrace v agresivitu.

6 2
možnosti
ZU

Špatně, chtěl jsem plus.Omluva...

0 0
možnosti
JP

J66o83s70e20f 73P79a87r95á23k

20. 6. 2015 20:08

Karma. Vaše úvaha je v podstatě podepřená rozumnými argumenty.  Jen v jednom si dovolím oponovat, drtivá většina našich předlistopadových uprchlíků nebyla politicky, ale ekonomicky motivovaná. A kolik jich poslali zpátky? Nelze ovšem srovnávat kulturní a vzdělanostní rovinu našich občanů s nynější uprchlickou vlnou z Afriky.

1 0
možnosti
Foto

Kdyby za studené války utečence z východního bloku posílali šupem zpět, z ideologických důvodů by si moc nepomohli. Každý přijatý byl velmi dobrým argumentem proti komunismu, každý byl zářezem na pažbě v soupeření o to, kdo je lepší, zda "východ" či "západ"

1 0
možnosti
ZH

Nevim, jestli existuje nějaká definice závisti, ale já v mírné kulturní formě můžu závist  vidět jako to, co může i popohánět společnost. Řekl bych že jakkoliv projevená závist je špatně, ale taková ta tichá, může člověka popohánět k lepším výkonům. Hlavně se jeden nesmí tou závistí sžírat, to pak bere špatné konce.:-)

0 0
možnosti
Foto

Krásně o tom píše Baťa. Ano, je-li závist zdrojem motivace udělat to lépe než ten druhý a být ještě úspěšnější, je to pozitivní síla.

0 0
možnosti
LN

...souhlas....a nutno připodotknout...že obzvláště v české kotlině má závist...přímo na růžích ustláno....

1 0
možnosti
Foto

Velmi rozumně podáno.R^

3 0
možnosti
Foto

Hned v úvodu máte chybný předpoklad.

"Shodněme se, že to, co je žene na sever není úprk před politickou situací, ale touha žít ve větším materiálním komfortu. Uprchnout z chudoby...."

Přesně tak to není-to co je žene pryč je strach z politické situace (která způsobuje i tu chudobu).

0 14
možnosti

Máte pravdu, ale pokud mají zprávy, že jsou země, kde není třeba nic dělat a po mnoho generací jsou tam rodiny slušně živy, proč by se do takových zemí nechtěli dostat?

2 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.