Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J54a24n 39K62a93š78p21a59r

22. 4. 2015 18:05

Ne, že bych se chtěl toho dobráka Stalina nějak zastávat, ale jak jste k počtu obětí dospěl, pane Houško? Napočítal jste mu polovinu obětí Hitlera? Něco jako: "Paktoval se s ním, tak to má za to, holomek"?

0 0
možnosti
KR

K41a37r52e16l 25R45o88t66t

19. 4. 2015 8:12

Stálo by za to zmínit se o decimaci ruského velitelského sboru po napadení CCCP a odeslání přeživších vojáků rudé armády z Evropy do gulagů od soudruha Stálina..

0 0
možnosti
JJ

Je to přesně naopak - komunisté sem nacistické móresy zavedli.

Jako příklad snad stačí LM po vzoru SA a SS.

3 0
možnosti
IC

Vy bohužel berete v potaz jen situaci v Československu po 2. světové válce. To, že (celosvětově a historicky) chytali móresy nacisti a fašisti od komunistů, je naprosto evidentní.

0 0
možnosti
JR

J12a20r25a 48R77a63n15k

19. 3. 2015 17:13

Karma za objektivitu, ktere je zde v posledni dobe nedostatekR^R^

1 0
možnosti
Foto

Stálo by za to, zmínit se o armádě gen. Vlasova, která vlastně osvobodila Prahu. A o jejím osudu a pod. Je to téma, kterému se všichni vyhýbají obloukem

11 0
možnosti
MB

To je zajímavé, kolik se toho píše o dění v době, která je pro většinu naší společnosti dobou už dávno minulou. A můj názor je ten, že to je prostě odvádění pozornosti od dnešních problémů.

Dnešní společnost spíš zajímá to, co se děje nyní. A z toho srovnání vyplývá, že to není Rusko, které ohrožuje mír ve světě, ale USA, které mají ve světě více než 700 základen a bombardují, kde se jim tamní režim nelíbí, s cílem rozšíření sféry svého vlivu. A ti naši slouhové jim slouží do skonání těla. A když má někdo jiný názor, tak je pražskou kavárnou hned označen za bolševika.

3 19
možnosti
JA

Takže v Moskvě se vymyslí plán na anexi Krymu, Putin uvádí do pohotovosti obsluhu jaderných zbraní, ruský vojáci "na dovolený" válčej na Ukrajině, ruský bombardéry si lítaj kde chtěj bez odpovídačů a mír ohrožuje USA. 8-o

17 0
možnosti
JA

A zkuste se komunisty zeptat, proč tak obdivuje Rusko a Putina.

Když mu napovíte, že současný Rusko nemá s komunismem nic společnýho (kromě bídy pro obyčejný lidi a luxusu pro vyvolený) a Putin ke komunismu v žádným případě nesměřuje, tak tomu malýmu českýmu komoušovi zbejvaj jen tyhle možnosti:

1) prostě obdivujou bejvalýho důstojníka KGB a současnýho diktárora a rádi by vládu tvrdý ruky, cenzuru atd. měli i tady

2) a nebo jim stačí jen to, že je proti Americe, protože Amerika je jejich nepřítel.

Každopádně tenhle blog se jim líbit nebude.

16 2
možnosti
Foto

Tak tak. Putin ovšem zjistil, že o komunisty se opřít nemůže, protože jich je v Rusku málo (uvádělo se, že v SSSR jen asi 1,5% - kdežto u nás 10%). Zato pravoslavných věřících je spousta. Jeho umění moci spočívá v příklonu k většinové ideologii. Jaká je, to je jedno. Viz Křest sv. Vladimíra (Havlíček): "Nám je pámbu jako pámbu, jenom když je ňáký, abysme s ním udrželi v respektu sedláky."

Byl báťuška car, pak báťuška Stalin a teď je báťuška Putin. Vsjo ravnó.

5 0
možnosti
RH

O skutečně osvobozeni se nejednalo, pouze se vyměnili kolonizátoři.

9 1
možnosti
Foto

USA by také nezačaly podporovat evropské státy proti Hitlerovi a do války by se nehnaly, kdyby neusoudily, že Hitlerovo Německo by mohlo spolu se surovinovou základnou v poraženém SSSR a stát velmocí a velmi vážným konkurentem USA. To by ale udělal každý stát. To byla nutnost.

3 3
možnosti
Foto

přečetl jsem si v jedné starší knížce jednoho francouzského historika, že to bylo přesně naopak. Že Hitler napadl SSSR, protože se bál, že USA zaútočí na Německo.

Přesnou citaci vám neřeknu, protože nevím, kam jsou jí ve své knihovně založil. Byla vydána v nakladatelství Svoboda v té jejich historické knižnici někdy v 70. letech.

A podstatě je na ní zajímavé to, že Hitlera ukazuje jako naprosto racionálně kalkulujícího politika.

1 3
možnosti
JS

Obávám se, že ten Váš článek je značně nepřesný. I ta statistika počtu obětí je celá nějaká zmatená.

Počet obětí druhé světové války se odhaduje na 60 milionů. Sovětský svaz v této válce přišel o více než 23 milionů lidí. Polsko přišlo o 6 milionů lidí. Německo přišlo o 9 milionů lidí. Takže v pouhých třech evropských zemích přišlo kvůli Hitlerovi o život více než 38 milionů lidí. A co Francie, Británie, Jugoslávie? To jsou další nejméně dva miliony lidí. Jen v nacistických koncentračních táborech zahynulo 12 milionů lidí. Přímých obětí Hitlerova režimu bylo rozhodně více než 21 milionů. Je přece nesmyslné připisovat oběti nacistické invaze do Sovětského svazu Stalinovi.

Také další informace, které uvádíte, jsou mírně řečeno zjednodušené. Po ruské bolševické revoluci v roce 1917 se Rusko v rámci ukončení válečných hrůz rozhodlo vzdát se území o rozloze přibližně jednoho milionu kilometrů čtverečních – včetně například Finska, které patřilo do ruské carské říše.

Z Vašeho článku také poněkud manipulativně plyne, že bychom vlastně měli nacistům "děkovat" za to, že náš národ semkli. Ve skutečnosti nacismus u nás způsobil škody odpovídající asi deseti národním důchodům předválečného Československa. To znamená, že deset let celá ekonomika vydělávala jen na škody způsobené nacisty, ovšem s prostředky pomenšenými o desetiletý výkon předválečného Československa. A to nepočítám statisícové ztráty na životech, včetně zavraždění nespočtu členů intelektuální elity.

Ještě pár takových článků a děti ve škole se budou učit, že druhá světová válka začala bolševickou agresí proti Německu.

8 11
možnosti
TJ

Vůbec nepochopil, a ještě překroutil. Ale kruťte jak chcete, vždy z toho někde vykoukne, že je komunismus zločinnou ideologií.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS