Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je třeba si uvědomit, že daně = loupež a takto se k nim i stavět.  Bránit se, bránit se a zase se bránit proti oloupení.

0 0
možnosti
ZU

Je třeba si uvědomit, že zaplacením daní podpoříme další loupení, které by jinak nebylo možné.Svým chováním, především u voleb učiníte podmínky pro kriminální chování. ..

0 0
možnosti
ZH

V jednom z minulích čísel Spiegelu (č.6) je  článek o systému Insika, který se dá zamontovat do skoro každý elektronický kasy, náklady 30-70€. Nedá se tam podvádět.(spíše to ještě neukázali čechům) a zavedení této smartcard do taxametrů v Hamburku přineslo překvapivé výsledky, počet taxíků se snížil na úroveň roku 1966, a daní se vybírá o 50% víc. Překvapivě je místo nárustu byrokracie, daňová kontrola jednodušší a rychlejší.:-)

1 0
možnosti

jo - kdyby to vyžadovali pouze ve všech obchodech a restauracích, kde už kasy stejně jsou, ještě by se to dalo pochopit. Ovšem Babiš to chce (jak se píše v zákoně) úplně po všech - tedy aby sebou třeba kominík nosil kasu, tiskárnu na účtenky a něco na připojení na net. A aby si tyhle drahé blbosti pořizovali i drobní prodejci - třeba na farmářských trzích, zmrzlináři, lidé, kteřé si řemeslem či prodejem jen přivydělávají k částečnému invalidnímu důchodu nebo při studiu - což je zcela šílené

1 0
možnosti
MK

Celkem slušná satira, ale chybí racionální závěr. Že se podvádí je fakt; tedy jak to zlepšit a podvádění vytěsnit?

0 0
možnosti
Foto

Stát má prý málo, o to tu lavně jde. Chybí mu cca 10-15%, to je suma o kterou dělá ročně větší sekeru. Řešení, které zná kažná rodina, je o těch 10-15% snížit výdaje státu. A pokud jde o to podvádění: Vy máte chuť platit státu, který dělá věci, které opravdu nechcete, nedělá ty , které chcete, rád by řídil váš život způsobem, který je vám odporný a podvádí u toho? Chcete platit vyšší daně s vědomím, že x% z vašich daní se rozdělí absurdním způsobem na nesmysly a dalších x% se vyloženě ukradne? Zkorumpované státní zakázky nás stojí násobně víc než nějaká ta koruna nepřiznaná živnostníky. Poslední 4.000 let se navíc s železnou pravidelností opakovaně potvrzuje: Čím víc se při výběru daní tlačí na pilu, tím je výběr NIŽŠÍ a celkový ekonomický výkon země klesá. Babišem citované Chorvatsko budiž varujícím příkladem. Jestli chce stát něco řešit , měl by začít u své zoufalé neefektivity.

2 0
možnosti
IB

I14v97o 71B17o84u18š97e

20. 2. 2015 17:39

Stejne jako vy si stezoval uz Al Capone.;-D

3 1
možnosti
ZJ

Vy se jistě budete ucházet o funkci vedoucího kontrolora, nebo předsedy Odborového sdružení Babišstapa.

3 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.