Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nedávno mi kdosi říkal, jak se dá pěkně obejít systém pro kontrolu plagiátů. Ti hajzlí... prostě vezmou slovenskou diplomku nebo bakalářku a kompletně slovo od slova ji přeloží do češtiny. To je jejich "autorský" přínos.

0 0
možnosti
LN

..před páre lety jsem nevěřícně zíral...když jako písemná maturitní práce obstál postup na přípravu palačinek...v rozsahu asi tak jedné stránky A5...

..ale začínám se obávat že možná už  za takových 10 let to bude stačit jako diplomová práce....a možná i na filozofické fakultě....

0 0
možnosti
Foto

Tak Vaculíkovi stačil jako úvodník v Literárních novinách popis hrnečku. Nepodceňoval bych to.

0 0
možnosti
OH

Jo kde jsou ty časy kdy důležité provozy a práce řídili průmyslováci či absolventi obchodních akademií. Jenže tehdy nebyla devalvace vzdělání a titulů a ti lidé opravdu hodně uměli. 

Dnes máme tisíce bezcenných vysokoškoláků co doufají, že chytí nějaký flek v teplé kanceláři a když nic, tak pláčí, že mají titul, ale ne práci. Ale aby se zamysleli z čeho mají titul a jestli když si vezmou tu produkci podobných kvalitních titulů je možno, aby bylo tolika míst. Kolik set sociologů a politologů ročně asi stát potřebuje, kolik tisíc míst ekonomických náměstků a ředitelů bank ročně vznikne?  Kdo bude potřebovat PhDr v oboru literatury, komiksy 19. století se vztahem k egyptským hieroglyfům? (Pozor, tím se neotírám o naše egyptology, ta máme na úžasné úrovni)

1 0
možnosti
ZB

Moudrá EU svým požadavkem na vysokoškolské vzdělání dvou třetin populace dehonestuje vysokoškolské vzdělání jako takové. Gaussova křivka je i tady neúprosná.

1 0
možnosti
TC

Mě stačilo psát ty svoje práce...ta doba a ty nervy s tím. Živit bych se tím nemohl, je to děsnej vopruz psát to.

Na druhou stranu, je to více cost effective než psát publikace. Pokud má člověk ročně dost publikací, aby ho nevyhodili, může si takhle přivydělávat. Ideální by na to byla nějaká špatná škola, kde jsou rádi za jakoukoli publikaci, třeba i jen jednu ročně. Zbytek času by člověk mohl psát diplomky studentům a brát k tomu plat. Jo, zní to dobře..ale mě by to nebavilo.

1 0
možnosti
JP

Nějak jsem ještě nepobrala, K ČEMU je na mnoha oborech dobrá diplomová práce. Diplomka by měla ukázat, že student zvládl základy vědecké práce ve svém oboru. Že tedy umí najít zdroje, kriticky je vyhodnotit a dále s nimi pracovat. Dobře, ale kolik jich bude dále vědecky pracovat? 1%? počítám, že 99% vysokoškoláků nastupuje do praxe, kde pak vypracovávají texty úplně jiným způsobem (technické výpočty, architektonické návrhy, právnické obhajoby, lékařské zprávy a další, víc mne nenapadá). V drtivé většině případů je diplomka prvním a zároveň posledním "vědeckým textem", který absolvent vyplodil.

1 1
možnosti
TC

Jednou je to akademický titul, je tedy logické, že jsou na studenta kladeny v pravdě akademické podmínky.

1 0
možnosti
Foto

Diskuse se točí kolem platů VŠ učitelů, ale to není hlavní problém. To je průvodní okolnost. Příčinou toho všeho je CK lpění na titulech diplomech.

0 0
možnosti
TC

Pokud by si člověk nechtěl přivydělat, jaká jiná motivace by se mohla skrývat za tím psát někomu diplomku?

3 0
možnosti
Foto

Pane učiteli s doktorskými tituly, možná opravdu víte, o čem píšete. Takže si dovoluji upozornit, že se píše "s prominutím" (nikoli zprominutím) a "těchhle" (ne těhle).

0 0
možnosti
PH

On snad nepíše, že je autorem inzerátu.

1 0
možnosti
VN

Že nemají učitelé vysoké platy a proto se musí dopouštět takového podvodu? To by musel podvádět a krást každý druhý. Pravda ve srovnání se zahraničím nejsou učitelské platy vysoké, ale ve srovnání se zahraničím nejsou u nás platy vysoké téměř u žádné profese. A je třeba si uvědomit, že jde také o úroveň škol, které pedagogové studují. U nás, kdo nezvládal obor skončil vždy na pajdáku, protože ten udělal. Učitelka prvního stupně na malém městě má nástupní plat 23-25000, nezlobte se na mě, ale to má úplně stejný plat jako já, která jsem vystudovaný chemik s VŠ. Takže přestaňte už konečně plakat, jak mají učitelé málo a proto mají zapotřebí podvádět.

0 0
možnosti
RC

nastupujici ucitelka ma 20000, kdyz uz. Ale je fakt, ze plat ucitelu na ZS a SS se vyznamne nelisi od platu asistentu a odbornych asistentu. A to pritom na odborneho asistenta musite byt PhD.

0 0
možnosti
KV

Každý vedoucí práce pozná, jestli práci kterou vede napsal student sám nebo ji někde opsal, protože v rámci diplomového semináře by měl studenta vést při její tvorbě. Když tam přijde student s hotovou prací, tak je to v podstatě jasné. Ale protože na to většinou kašle, tak ji jen prohlédne po formální stránce, vyplní posudek, který už se zpravidla ani nepíše, jen se boduje a hotovo. Oponent už neřeší ani to. Pokud vím, tak na bakalářském studiu ani není závěrečná práce ze zákona povinná, tak proč ji většina škol vyžaduje netuším. Zpravidla se stejně jedná jen o popisné kompiláty...

1 1
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.