Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tak tuto bakalářku psala studentka sama. Tak posuďte její úroveň (studentky i bakalářky): http://is.muni.cz/th/152930/pedf_b/Indie_-_bakalarska_prace.pdf

1 0
možnosti
SS

Za to dostala B.Sc. ???? 8-o8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

Možná je i systémová chyba v tom, že společnost zdaleka nepotřebuje (nedokáže uplatnit) tolik vysokoškoláků, kolik jich školy produkují. Školství je placené "od hlavy" a je snaha udržet každého studenta s IQ nad 60. A to se týká i maturit (kadeřnice nebo zedník s maturitou jsou snad špatným vtipem)

0 0
možnosti

Na vysoké škole jsem 6 let pracoval jako odborný asistent. Žádného podvodu tohoto typu jsem se sice já osobně nedopustil, ale ruku do ohně bych za všechny ostatní pracovníky té vysoké nedal. Na druhou stranu je plat skutečně pod úrovní průměru, o průměru VŠ nemluvě (a děkan nám tehdy slavnostně oznamoval na jednom setkání akademické obce, že padesátiletý docent se na ten státní průměr, tehdy asi 22.000, už dostane, navíc může mít něco navíc z grantů - nedodal už, že pokud má pracovník X příjem z grantu, krátí se mu o stejný podíl úvazek, aby škola ušetřila - pedagogická činnost však zůstane stejná). Ovšem rozhodně to v mých očích nikdy nedokázalo ospravedlnit, jaké slinty prochází u obhajoby a že student vlastně dokáže obhájit i něco, co de facto nedělal (a teď nemluvím o pouhém statistickém zpracování dat, které někdo vypomůže a je to myslím si korektní, pokud je do metodiky student následně zasvěcen). 

Z nejmenované jiné VŠ přišly jednou práce k oponování, protože nový vedoucí jejich katedry nějak získal pocit, že by odborná úroveň se mohla zvednout, když budou oponenti externí. No takové blbosti jsem nikdy předtím nečetl a doufám, že hned tak číst nebudu. Práce, v níž chyběla metodika, ze které nebylo zřejmé, co je prací studenta a co převzato, práce, v níž rozsáhlé, až pětistránkové úseky byly beze změny převzaty z jednoho zdroje (pravda, řádně citovaného), práce, v níž se mapoval výskyt invazní rostliny neobsahující jedinou mapku apod. Ze tří prací, které jsem dostal já, jsem jednu navrhnul z milosti na "dobře", zbylé dvě jsem doporučil zásadně přepracovat. Zbytek naší katedry reagoval obdobně. Přišla reakce, že "oni mají jiné požadavky na bakalářky a tak nějak to berou jinak" a nikdy už žádná práce k oponování od nich nedorazila. 

A otázka zní. Jak můžou být jiné požadavky na práce? Jaktože někde projde věc, kterou bych neakceptoval ani jako seminárku v maturitním ročníku?

0 1
možnosti
TC

Lukáši, kde jsi teď? Pokud tedy jsi ten Lukáš Šmahel, kterého myslím.... Pověsil jsi vědu na hřebík?

0 0
možnosti

ano, ano, ano!! plně s Vámi souhlasím! R^R^

2 0
možnosti
VH

Jen mně překvapuje, že si snad myslíte, že se před čtvrstoletím takto nepodvádělo!!! (Ovšem inzerovat to možné nebylo.)

1 0
možnosti
VH

N e m á   t o   z a p o t ř e b í !  Ani náhodou.  A podvod kohokoliv není omluvitelný.

  Pan docent či profesor má zhruba 2,2 násobek průměrného platu v této zemi. Můžeme se rozcházet v názoru, zda ten poměr je dost či málo a kolik chceme přidat ze svých daní.  Ale člověk, jehož příjmu nedosahuje ani 10 % populace,   n e m á    z a p o t ř e b í   přivydělat si podvodem. To by pak tuto potřebu mělo 90 % vydělávajících.

0 3
možnosti
RC

prumerny plat docentu je cca 1.8 nasobek prumerneho platu ve state. Tim samozrejme nechci omlouvat jeho ciny, jen upresnuji Vase cisla.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jde o M. Bendu, vytýkali mu pouze to, že to nebylo dost dlouhé. Kdyby to bylo odborně nedostatečné, nejspíš by mu to taky otloukli o hlavu - byl by to mnohem lepší argument, ne?

1 1
možnosti
Foto

Ono je daleko pracnější a vždy spornější někomu dokázat odbornou nedostatečnost. Vychází se z toho, že kdo nedodrží ani formální pravidla, tak jeho odborná způsobilost nebude nejlepší.

0 1
možnosti
II

Je pravda, platy VŠ pedagogů u nás jsou ve srovnání se zahraničím směšné. 

Na druhé straně - ta situace s diplomkama svědčí o tom, jak to na těch vysokých školách probíhá. V zásadě by mělo platit, že pokud student diplomku sám nezpracuje, měl by mít velmi těžkou práci ji obhájit.

6 0
možnosti
Foto

Ono to nesedne, je jasné, že vámi zmiňovaný zkušený pedagog se tím připravuje o vlastní publikační činnost, která by mohla posloužit jak vysoké škole, tak i jemu osobně k získání trvalých vyšších příjmů. Aby se mu to vyplatilo, tak by za takovou bakalářku musel zájemce zaplatit tak 100 tisíc korun.

0 0
možnosti
Foto

A máte představu, kolik řádově dostane zaplaceno za to odborné publikování? Bakalářka za 40.000 je mnohem lepší poměr cena/výkon než kvalitní učebnice.

5 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.