Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všeobecné volební právo vede k diktatuře nezodpovědné luzy.

0 0
možnosti
Foto

Všude v malých státech se osvědčuje monarchie.

0 0
možnosti
Foto

Jan Zábrana (spisovatel, překladatel) ve svých pamětech "Celý život" si jako sedmnáctiletý student, zděšen výsledky voleb v r. 1946, napsal:

"...demokracie vyžaduje lidi vyspělé..."

A toť alfa a omega všeho.

Náš nevyspělý lid si beztak volí zastupitele stejných kvalit, takže výsledek je stejný, jako kdyby hlasoval přímo.

A pár šikovných novinářů dokáže zvelebit partaj i s tím největším lumpem v čele. Takže zase žadný rozdíl. Jako bychom ty předvolební hrátky neviděli.

Panu autorovi bych radil, aby méně psal a více myslel. Zatím to bylo slaboučké, zejména na člověka s pedagogickým (opravdu?) vzděláním a kdoví, s čím ještě. Nebo také honí karmu jako Fojtík?

0 1
možnosti
Foto

Pane Houško, na mínus se zmůžete, ale na argument už těžko. Toho Zábranu Vám doporučuji jako povinnou četbu. Také Karla Havlíčka Borovského, jako vzor, jak psát, aby to mělo hlavu a patu.

0 0
možnosti
JT

Problem je v tom, ze je zakonu tolik. Ustavnich zakonu by melo byt tilik, aby se to v zakladni skole zaci naucili nazpamet. Tech ostatnich - tak 1000 stran. To by mel byt schopen pobrat skoro kazdy. Jednou za zivot precist cele a pak to mit doma jako knizku, kde se to da najit. Potom uz zbyva mit jen dostatek moralnich a moudrych soudcu. Zakony by se mely platit alespon 50 let.

1 0
možnosti
Foto

Ať s přímou nebo zastupitelskou demokracií, pořád jste otrokem státu, kde na vás ti, které si volíme provádějí své pokusy.

0 0
možnosti
JR

J12a11n 31R68á44ž

3. 6. 2014 16:24

Pane Kšír, mnohokrát s Vámi v diskuzích souhlasím a také považuji stát za něco, co mne víc obtěžuje a mnohdy přímo škodí, než prospívá. Ale také si uvědomuji, že společenství lidí žijící v hranicích společného životního prostoru nemůže žít bez organizované správy věcí veřejných.  A to historicky zsbeupečuje stát. Je ovšem nutno usilovat, dokonce si myslím,že i tvrdě bojovat za to, aby role státu byla co nejvíce společnosti prospěšná a co nejméně škodící.

Snaha o snížení vlivu státu na naše životy je naprosto legitimní a správná, ale snaha o zrušení státu,jako instituce zabezpečující společenský řád a kolektivní obranu, je stejně neproduktivní jako boj environmentalistů s globálním oteplováním.

3 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.