Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Skvělé, sice nutně trochu zkratkovité a tím v detailech zkreslující, ale jinak výstižné. Děkuji, nedokázal bych to takto sám vyjádřit. Možná bych doplnil informace o výcviku německé armády na ruském území před II.sv.válkou dle dohody Hitler-Stalin.

3 1
možnosti

Dovolil jsem si citovat z tohoto článku na diskuzi o Ukrajině. Tam to je maso....

0 0
možnosti

Autore, tak tohle je perfektníR^R^R^R^

4 0
možnosti

Článek je souhrnem faktů, ale neúplným. Chybí mi v něm ten, kdo napsal noty podle kterých se hrálo a hraje a dirigent, který to vše v té době dirigoval. Faktem je, že Stalin to nebyl. A když krátce po vítězství nad Hitlerem ve 2.sv.válce pochopil, že se stal loutkou na scéně a chtěl se stát tím dirigentem, byl otráven tak jako desítky jiných před ním. A ti co by mohli mluvit a říci pravdu jak to skutečně všechno bylo, byli zavražděni zpravidla duševně vykolejeným najatým vrahem. Tak skončilo sedm Amerických prezidentů, Husajn, Kaddáfí,Bumarak a další.Samozřejmě i Lenin byl jejich dílem. Oni ho stvořili a taky se ho zbavili, když se jim nehodil do krámu. Ptáte se kdo jsou to ti ONI?

Je to žido-zednářské spiknutí proti lidstvu. Jede v tom více  jak 300 rodin a rodů židovských bankéřů,královských rodin několika Evropských zemí. Vše je to pokrevně promícháno. Došlo to tak daleko, že posledních šest papežů ve Vatikánu byli a jsou ŽIDÉ. Ten poslední se sám přiznal. Tak co je to ta Římsko-katolická církev? není to snad odnož sionistické víry?Alespoň víme, komu jsme se rozhodli dít ty miliardy našich peněz, poctivě vydělaných,mnohdy i krví a potem dobytých.Ptejme se : Kam se poděly národy Čechů, Moravanů a Slovanů? Zdraví Plíšek8-o

0 8
možnosti

J63a74n 37B73u24r11i31a25n

13. 4. 2014 20:02

Berete na to něco? Tohle už je duševní choroba!

10 0
možnosti

Katyň je objektívne preukázaná. Akú to má však súvislosť so súčasným Ruskom? Prečo nepredhadzujete na oči Nemcom, že len v plynových komorách zabili 6 miliónov ľudí? Kto spáchal väčšie zverstvá na československom či poľskom území - Rusi alebo Nemci?

Z určitého a veľmi extrémneho pohľadu by sa dalo povedať, že Nemecko dosiahlo v ČR a na Slovensku to, o čo sa usiloval Hitler. Neraz som počul v oficiálnych médiách, že z ekonomickej stránky sú Česko i Slovensko spolkovými krajinami Nemecka. V podstate sme pre Nemcov podobne ako za protektorátu zdrojom lacnej pracovnej sily a súčasne odberateľom nemeckých high-tech výrobkov.

Zdôrazňujem, že toto NIE JE môj uhol pohľadu na Nemecko. Ale v určitom extrémistickom pohľade by to niekto takto mohol vnímať. Podobne extrémisticky však vnímam aj spájanie Katyne so súčasným Ruskom...

2 6
možnosti

J31a90n 23B24u25r91i62a80n

13. 4. 2014 20:04

Německý národ si to přiznal a vyvodil z toho po válce důsledky.

Co si ale přiznává národ ruský? Vůbec nic! Jen se cítí být ukřivděný rozpadem SSSR.

Rusko je na tom dnes opravdu jako Německo po 1. světové. Němci se taky cítili hrozně ukřivdění. A chopil se toho Hitler.

12 0
možnosti

P98e68t91r 61V81l62c79e26k

12. 4. 2014 16:55

jo po válce byli všichni vítězové, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, České země.......za války tyto země ládovaly wehrmacht ze všech sil, ale zavčas se postavily na správnou stranu.....:-P

1 0
možnosti

P95e21t20r 17V40l22c22e91k

12. 4. 2014 16:58

to je reakce na Bedřicha Marjanka, nějak špatně se to přilepilo

0 0
možnosti

Asi by si článek zasloužil určitou oponenturu v detailech. Příklad:

"Důstojníky Stalin nechal internovat v koncentračních táborech na Ukrajině a postupně k nim přidal i velkou část polské inteligence a politické a kulturní elity."

Ta "velká část  polské inteligence a politické a kulturní elity" byla totiž zároveň i rezervními důstojníky, kteří do války přirozeně narukovali. Takže vůbec nebylo zapotřebí je někam "přidávat".

1 1
možnosti
Foto

Už jsem to opravil, máte pravdu, bylo nešikovně formulované.

2 0
možnosti

Super článek, Tomáši! Velká karmaR^

4 0
možnosti

Historie - pravdivá historie? Čím více jsem starší, dostávám se k více informacím, tak mi svět a lidé přijdou vlastně stále stejní. Boj o území, vládu nad ostatními, zisky z jakékoliv činnosti...Při ohlédnutí aspoň 100 let  zpět se mi situace zdála daleko více přehlednější. Na jedné straně zlo, na druhé dobro - nebo aspoň tak nějak. Králové, vládcové a další v tom měli daleko více jasno. Pakty , smlouvy, které fungovaly jen po dobu, do které byla výhodná pro obě nebo více stran. No a  pak došlo k tomu, že se vzal do ruky klacek a pod nějakou záminkou se začla válka s následným dělením - z toho , co zbylo. Vždy byli na světě humanisté, intelektuálové, vědci, kteří nepasovali do propagandy a historie také ukázala, co se s nimi dělo. Zní to velmi jednoduše, ale ať si v nedávné době vzpomenu - a velmi matně, světová média ve správných rukou, to je věc - např. na Irák, dodávaly tam zbraně obě strany, protože se jim za ně platilo, a ne málo. Jaká hrůza, že se s nimi dělaly takové věci - jsou to přece zbraně. Teď je situace taková, že tam vyvolené firmy staví, co jim jejich spřátelené letectvo osvobodilo kobercovými nálety, těží se suroviny, které se vyvážejí tam, kde jsou nejvíce potřeba... Velmi mazaný klacek je používaný také na Ukrajině, podle mě daleko propracovanější, myslím , že za rok se v tom lidé úplně ztratí. Mám na to osobně dva pohledy - jsem v tom taková malá rozpolcená bytost.. Ve zkratce: Kdo a co chce? Jemná historická osa - nepodepsání smlouvy - nepokoje, kdo je dělá? Lidé, co chtějí svrhnout Janukoviče. Na demonstrace byly dováženi a placeni nezaměstnaní, pro mě velmi zajímavý fakt. No a podařilo se. Nová vláda. Je dobrá ? Lepší , než Janukovič? Co dále? Nepokoje na Krymu. Většina lidí, co tam žije , jsou Rusové. Proč? Protože za Sovětů krymské kozáky násilně přesídlily a na základnách a na vcelku neúrodném Krymu není život moc lehký. Zase demonstrace, dovezení vojáci - tentokrát bez uniforem, referendum z většinovým podílem proruských lidí a je na světě

0 3
možnosti

Vymlátil, naprosto mimo mísu...8-o8-o8-o

3 0
možnosti

Bohužel ani Polsko nemělo holubičí křídla, po skončení 1. sv. války začali místní nacionalističtí politici snít svůj sen o Rzeczpospolitě, a tak začalo Polsko trhat bývalé území R - U, tj. okupovalo Halič, ostatně Bandera byl nejdříve zaměřen protirakousky a protipolsky, chtělo co nejvíce urvat z Ukrajiny a Běloruska a ještě si dát dort z Pobaltí. S polskou rozpínavostí se setkalo i ĆSR, boj o Těšínsko, ostatně Poláci fandili Hitlerovi a přihlásili se o Těšínsko u něj, ovšem jak je známo vsadili na špatného koně. To samé, ale v jiném ideovém hávu chtělo nově vznikající Rusko sovětů. Po odchodů zbylých německých vojsk po první válce se otevřel prostor pro dělení území mrtvé carské říše. Poláci také nikterak nezaostávali v krutostech, jsou dostatečně známy poměry v jejich zajateckých táborech pro ruské zajatce. Byla to doba krutostí a zla na všech stranách.

2 1
možnosti

Polsko se po roce 1918 pouze obnovilo v hranicích před prvním dělení z roku 1772.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS