Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na supervulkány jsme měli jako moderní lidé velké "štěstí". Třeba takový výbuch Toby (před 73 000 lety) byl nejsilnější výbuchem za posledních 19 milionů let. Naši nedávní předci dokonce zažili výbuch supervulkánu Taupo před 27 tisíci lety. Z hlediska jednoduché pravděpodobnosti tedy žijeme ve velmi bezpečné době...ale kdoví:-)

0 0
možnosti
Foto

Na tohle si vzpominam jeste z dejepisu ... a to uz je let ;-D diky za osvezeni R^

1 0
možnosti

A jaky musel byt teprve sopecny vybuch na Sumatre, v mistech kde je dnes jezero Toba….. To je tusim nejvetsi krater na svete a ostrov Samosir je asi 40 km dlouhy. 

Dnes krasne misto, byl jsem tam 2x…..

0 0
možnosti
Foto

Toba je jeden z těch "supervulkánů". Výbuch žádného z nich asi nechceme zažít. Jedna z teorií zániku dinosaurů je právě výbuch podobného supervulkánu. Myslím, že kdyby na něj mělo dojít, můžeme si klidně následky takové Tambory vynásobit 10x.

1 0
možnosti

9. 4. 2014 15:47

Zemi ne. Lidstvo klidne.

0 0
možnosti

Doby trvání celých lidských civilizací jsou jen bezvýznamné epizodky vzhledem ke geologické historii Země, kde vcelku nic neznamenají ani milióny let. Takže když budeme mít štěstí, budeme mít třeba ještě deset tisíc let na to, abychom se zničili sami. :-)

2 0
možnosti

mate na zacatku chybu....dle nejakych novych pravidel je indonezijska nikoliv indonezska....dle novinarskeho vzoru Malajsijska ;-):-P

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé R^

Ale graf se bohužel nezobrazuje. Někde je chybka ;-(

3 0
možnosti
Foto

Jupííí! Už je vidět. Díky :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS