Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Naprosto souhlasím! Podepíšu, půjdu do ulic.. Chci proti tomu protestovat! MB

1 0
možnosti
EK

E71v48a 35K29u16n15t34o29v14á

29. 1. 2014 15:03

Z naší základní školy, kam chodí můj syn, minulý rok musela odejít paní učitelka s praxí asi 20 let ve školství. Byla výborná, děti jí měli rádi. Důvod? Paní ředitelka trvala na dodělání VŠ.

5 0
možnosti
JT

Tak ja nevim, ale pokud si nebyla schopna 20 let dodelat skolu. Ono i v pedagogice je treba se vzdelavat. To, ze ji deti meli rady (ne radi) neznamena nutne, ze je dost naucila a dala jim do zivota, co budou potrebovat. Treba ji mely rady, protoze po nich nic nechtela.

0 2
možnosti
Foto

V zásadě souhlasím s článkem ohledně hodnocení stavu našeho školství, ale trval bych na povinném VŠ vzdělání. Navrhovaný způsob ověřování způsobilosti učit by se dal aplikovat i na lékaře, soudce atd. Nebudu vyžadovat žádný doklad o vzdělání a necháme uchazeče pár dní léčit (operovat) nebo soudit a podle výsledků buď přijmeme nebo nepřijmeme...

0 1
možnosti

problém je v tom, že tady nejde o VŠ vzdělání, ale o "pedagogické" vzdělání - takže inženýr bez tzv. pedagogického minima je považován zaučitele bez  kvalifikace

0 0
možnosti
JT

Chapu, ze by to slo i takto. Vyznam VS titulu pri prijimacim rizeni na pozici ucitele bych videl v tom, ze jakasi instituce (VS) cloveka 5 let proklepavala a predzkusovala, takze reditel uz nemusi kandidata na vyuku cestiny zkouset z vyjmenovanych slov. Ono nacvicit si 3 ukazkove hodiny a blejskout se neni takovy problem, Daleko tezsi je blejskat se pak porad.

0 0
možnosti
VA

Obávám se, že vyjmenovaná slova jsou v dnešní době pro drtivou většinu vysokoškoláků i z pajdáku španělskou vesnicí. Mám kamarádku , která dokončila před časem pajdák. Sice s aprobací na němčinu a zeměpis, nicméně když si s ní píšu na fb lituji, že nelze červeně opravit a poslat zpět !!A rozhodně to není vyjimka, stačí nahlédnout na různé diskuze a pod8-o

0 0
možnosti
Foto

Měli jsme dnes stejné téma na blog:-) Takže solidárně karmuju.

0 0
možnosti
VA

Konečně někdo pojmenoval věci pravými jményR^ Ve školství se pohybuji také, byť nejsem pedagog ani rodič. Ovšem když jezdíme po školách s divadlem , přece jen ke škole čichneme. Máme možnost bavit se s kantory a musím říct, že je obdivuji. V dnešní době, kdy popelář má pomalu vyšší plat než kantor, musí být člověk srdcař aby nezběhl. Máte pravdu, dobrý a špatný kantor nemá s výši dosaženého akademického vzdělání moc společného!!

3 0
možnosti
MC

To máme tak, že většina z nás nehledá důvěru opravdových vůdců, ale věří ve vedoucím budující levicovou křivou pyramidu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.