Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Je  teřba postupovat mocensky. Toho, kdo bude vraždit křesťany prohlásit za teroristu a

a cíleně jej likvidovat. To znamená medializovat pronasledování křesťan a pak musí následovat cílená tvrdá, poku´d možno cílená odplata. Pokuď Assad zajistí křesťanům slušné zacházení a ostatní to budou odmítat, podpořit Assada. Pokuď někdo podporuje teroristy a vrahy a myslí si, že v Sýrii takto vznikne demokracie,  je idiot.

0 0
možnosti
LJ

V Iráku nastalo tvrdé pronásledování (vraždění) křesťanů až po vstupu amerických vojsk. Američané však tyto zprávy nepouštěli do světa. Agentury přinesli zprávu, že na tržášti bouchla nastražená bomba a zabila x osob, když však bomba bouchla v křesťanském kostele, nepsalo se o tom. Američané tomu nebyli schopni zabránit a nechtěli, aby se to svět dověděl.

Špatné je i postavení křesťanu v Izraeli, přesněji na poalestinských územích. Část tkzv. Palestinců jsou totiž křesťané. Kromě náboženství se od většiny liší tím, že se nezapojují do bojů, nepáchají žádné atentáty a tudíž se o nich nepíše, protože novináře takoví lidé nezajímají. Když vesnice či město, v němž žijí, je následkem bojů poškozeno, například se stane cílem dělostřeleckého přepadu, pak přijede pomoc z Izraele a rozdá bylíčky Židům (pokud byli mezi postiženými). Pak přijede muslimská pomoc a rozdá balíčky muslimům. Nakonec přijede pomoc od nějaké křesťanské organizace a rozdá balíčky všem. Je zcela nemyslitelné, aby křeťané rozlišovali potřebné podle víry.

0 0
možnosti
AT

Nevyzbrojujme je- težká věc, když je obchod se zbraněmi tak výnosný. V bývalé Jugoslávii by museli vytánout praky, kdyby se do toho nemontovali amíci a rusáci...

0 0
možnosti
MD

Uz davno nastal cas nehledat hloupost ale zamer.

0 0
možnosti
MM

Souhlasím s vámi. Prastaré křesťanské komunity na Blízkém východě jsou ve velmi složité situaci. Hrozí jim zcela reálně zánik. Evropa (vč. věřících) na tyto lidi zapomíná. To by se mělo změnit. Na druhou stranu na přípravu sepsání petice jste si měl vyhradit více času a promyslet jí. Oceňuji Váš dobrý úmysl (na rozdíl ode mě jste alespoň něco udělal), ale požadavek evakuace křesťanů ze Syrie a udělení azylu působí naivně a jde tak trochu i proti smyslu toho, co chcete (zachovat křesťanské komunity v zemi). Již dnes mnoho křesťanů plní utečenecké tábory v sousedních zemích, není třeba je odnikud evakuovat, ale je třeba jim pomoci. Přesídlení těchto utečenců do Evropy ale nemusí být vždy nejlepší řešení. Je s tím spojeno spousty problémů a zánik křesťanské kultury na Blízkém východě to může paradoxně urychlit.

2 0
možnosti
Foto

Za komenty a rady budu vděčný, s tím přesídlením - já bych doufal, že nejde o přesídlení , ale o akt toho, je někam schovat do doby, než u nich doma bude bezpečno. Momentálně vidím jako menší zlo, když ta komunita zanikne, protože uteče, než když zanikne proto, že ji střídavě povraždí vládní vojáci a střídavě salafisté. Ale jak říkám, kdkokoli má v tom směru dobrý nápad, pojďme ho realizovat.

0 0
možnosti
MR

M48i38l54a66n 46R16a78d61e38k

27. 12. 2013 22:18

pokud to nevite, tak vam to povim, Zapad uz prestal povstalce podporovat, konecne jim to doslo. A delat nemuzeme nic, jednak to neumime, situace pro nas neprehledna, jedine co muzeme delat je - kdyz uz mermomoci Evropa chce brat pristehovalce, tak alespon brat z techto zemi jen krestany, na to mame pravo si vybrat. To je jedine.

3 0
možnosti
Foto

Praktická otázka: Chtěl byste vstoupit vojenskou silou na území cizího svrchovaného státu, který nikoho jiného neohrožuje, abyste uvnitř tohoto státu přemístil některé lidi z jednoho místa na druhé? Takto jste to myslel?

1 0
možnosti
Foto

Ono úplně stačí, když tihle lidé budou mít kam utéct - tedy nabídneme jim transport ze Sýrie (není třeba vstupovat vojensky), vízum do Evropy a tady pak azyl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.