Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

V podstatě jde o prodloužení povinné školní docházky o jeden rok a to na mladším konci.

Považuji to za zvěrstvo a jsem zásadně proti.

Dnes stát nezvládá zajistit školní docházku cikáňat ani na prvním stupni a hodlá je začít přestupkově pronásledovat za neposílání dětí do školky?

A vychované děti ze slušných rodin bude nutit pobývat ve školce se špinavými a zanedbanými dětmi, co ani neumějí používat záchod?

0 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Zde se mi zdá, že dobře nečtete. Jde o povinný nultý ročník, který budou organizovat školky. Jinde ve světě se tomu říká jinak. U nás už nultý ročník existuje, ale není v zákoně, jen jako takový návod. Mám sestřičku v kanadě. tam nultý ročník je také povinný.

0 0
možnosti
PK

P28a97v45e43l 60K61u47r35a48l

16. 11. 2013 15:07

Otázka je k čemu to je... navrhoval bych udělat "nultý" ročník ze současné první třídy a výuku zbytku pěkně zmáčnout do standardních 8!!! let základní školní docházky...

To co se dnes učí na základkách jde ruku na srdce děti naučit i během 6 roků. V historii to šlo není naprosto žádný důvod proč by to nešlo dnes. Jenou holt děti co jsou pomalejší a nestíhají nesmí brzdit ty co to stíhají... ale tak na to jsou také školy pro pomalejší a vždycky byly.

Vyučování ve škole je třeba zkrátit a zintenzivnit a také zvýšit požadvky na znalosti dětí během jejich školní docházky a pokud nebudou stíhat tak je přesunout na školu adekvátní jejím schopnostem.

Každý z nás se rodí s nějakou neměnnou genetickou dispozicí... at je to fyzický a nebo mentální potenciál tak každý má jenom to s čím se sám narodil a nelze to změnit... maximálně realizovat a nebo ne.

0 0
možnosti
MB

To je prima, že snahu státu o vzdělanou populaci (která má v tomhle civilizačním prostoru tradici skoro 250 let, v podobě povinné docházky přes 200 let) tak povzneseně ironizujete.

Tak ještě navrhněte něco rozumnějšího, co bude fungovat aspoň podobně slušně a dlouho.

0 1
možnosti

Bohužel vzdělanost populace má své limity. Šedesát procent populace sice může absolvovat pobyt v instituci s nápisem "vysoká škola" na vratech, šedesát procent ale nebude mít vysokoškolské vzdělání. Budou mít jenom ten papír.

0 0
možnosti
  • Počet článků 216
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4329x
Pedagog, spisovatel, scénárista, režisér... vypravěč. Nevěřící Tomáš. 

Žiju hlavně psaním filmových příběhů - v poslední době to je nejvíc sto let starý příběh Poslední velikonoce. A ve volných chvílích také cestování časem.

Blog jsou moje "myšlenky pozdě v noci", často hodně o politice a věcech, které se do mé pozornosti vtírají, aniž by byly zvány.  Pro "facebookové" čtenáře mého blogu mám FB stránku Sedmá vlna, kde najdete  upozornění na všechny nové články na blogu a různé drobnosti, které mi upadnou od ruky. Kdo nejste Facebookový, najdete vše přehledně tříděné a snadno listovatelné na www.SedmaVlna.cz.