Soumrak nebezpečných konzolí

Francouzská policie vyhodnotila nejrizikovější faktory, které stály za teroristickými útoky v minulých dnech. Vše nasvědčuje tomu, že za násilí jsou odpovědné konzole PlayStation.

Teroristé je totiž mohou používat k šifrované komunikaci a navíc ovládací prvky konzole mohou sloužit k odpalování náloží na dálku. Spolu s experty Evropské komise pak připravili opatření, která užití této zbraně do budoucna zabrání.

Proto naše moudrá vláda připravuje v duchu směrnice EU zákaz PlayStationů. Tato nebezpečná a zákeřná zbraň bude od 1.1.2016 podléhat evidenci Ministerstva vnitra. Všichni dosavadní vlastníci konzole se povinně přihlásí na specializovaném oddělení ministerstva, a to nejpozději do 1.4.2016. Přihlášené nebezpečné PlayStationy budou úředně sešrotovány a o šrotování budou vedeny přesné záznamy, které neumožní neoprávněnou manipulaci s informacemi.

Nové konzole už budou smět být prodávány jen se softwarem, který nebude umožňovat komunikaci přes internet.

Navíc je budou prodávat pouze specializované prodejny napojené nonstop online kamerou na pracoviště protiteroristického odboru ministerstva vnitra ČR. K prodeji bude nutné doložit lékařské osvědčení o duševním zdraví, zbrojní průkaz skupiny X a zaplatit správní poplatek 4.000,- Kč.

Jak se vyjádřil ministr vnitra, toto moudré opatření zabrání dalším teroristickým útokům a zaručí občanům ČR klidný spánek.

Nepište mi, prosím, že to nedává smysl. Je to stejně moudré opatření jako jakékoli další, které zatím úředníci naší vlády v duchu expertů EU připravili, a jestli máte pocit, že tahle volovina ještě neprošla parlamentem, můžeme se sázet na datum, kdy projde ne-li tohle opatření, tak něco ještě mnohem blbějšího.

Autor: Tomáš Houška | sobota 21.11.2015 21:10 | karma článku: 26,24 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Tomáš Houška

Já chci taky přidat!

31.10.2018 v 9:40 | Karma: 42,94

Tomáš Houška

Opravte ty voliče!

30.1.2018 v 9:35 | Karma: 47,34